Citlivosť prijímačov v mobiloch

  • 5 príspevkov
  • tigrik 26.10.2019 - 21:41

    Technické špecifikácie fónov

  • Vlado Bahna26.10.2019 - 21:51 Trvalý odkaz

    Zdravím. Kým boli klasické tlačítkové mobily, jeden z najdôležitejších parametrov bola citlivosť mobilu. Od toho záviselo, či budem, alebo nebudem mať signál. Teraz je vykrývačov kvantum, od NMT sme cez GSM prešli na G3, G4 siete a čakáme na G5. Mobily sú nadupané HW a SW nezmyslami a stáva sa, že ja nemám signál, alebo slabý, zhadzuje ma zo siete a ostatní s inými značkami mobilov signál majú. Otázne je, či ja mám zlý fón, alebo operátor tu má slabé pokrytie. Odpoveď operátora bola fundovaná, že sa ešte nikto nesťažoval. Manželka má ten istý problém, ale s inou značkou, ale s tým istým operátorom. Otázka znie, citlivosť prijímača je v dnešnej dobe už bezpredmetná? A keď má fón ešte 2 SIM karty? Nebije sa to?

    Jan26.10.2019 - 22:38 Trvalý odkaz

    In reply to by Vlado Bahna

    Nazdarte.Aj mne sa zda,ze v telefone je vsetko mozne a niekedy ten signal blbne v resp.prepina zo 4g dole nizsie.mam 4ku a byvam na prizemi v byte..zrejme aj dost zla kombinacia....

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn04.11.2019 - 01:18 Trvalý odkaz

    Pri slabom signali nemusi rozhodovat ani model smartfonu. Pracujem v prostredi kde je slaby signal operatora, az tak ze internet vypadava uplne. Kolegovia maju telefony roznych znaciek, od Mi9 cez s10e, Xperia 5 az po lacnejsie Huawei alebo rozne modely iPhonov. Vsetkym obcas vypadne internet, niekomu ide aspon EDGE a niekomu na tom istom mieste nic. Na druhy den to maju ti isti dvaja zas naopak. Niekedy treba mobil restartovat a internet nabehne.
    Preto je lepsie zvolit operatora s lepsim signalom ako byt lakomy a zvolit si toho najlacnejsieho 😂

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy04.11.2019 - 06:53 Trvalý odkaz

    urcite su rozdiely v prijme signalu medzi roznymi telefonmi, vela krat sposobuju problemy aj rozne "kovove puzdra, bumpery" ale urcite najviac zalezi na kvalite pokrytia od oprtatora. ak vypadava signal vsekym naokolo tak urcite bude problem s kvalitou pokrytia.