Diskusia: Google Pixel 4

  • Simon23519.10.2019 - 15:37 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Väčšina sem ľudí uvažuje normálne ale ty si iný chápem ťa beriem ťa do kategórie trošku divných ľudí
    Ja za to nemôžem že nevieš po anglicky bohužiaľ

    Simon23519.10.2019 - 20:07 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Budem sa vyjadrovať prečo by som nemal. Ty mi budeš zakazovať fakt nemám náladu sa vyjadrovať ku tebe lebo nevieš si priznať že chýbajú tomu pár vecí a tu končím :)

    Milan k.19.10.2019 - 12:20 Trvalý odkaz

    Škoda že už vyrábajú málo kompaktných vlajok. Ja by som išiel aj do Sony Xperia 5 len foťáky nič moc a cena/výkon priemer takže tak :/ ale ak predstavia Samsung s11e tak do toho by som išiel ak by vylepšili ešte túto generáciu čo je teraz

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease22.10.2019 - 13:01 Trvalý odkaz

    Pixel 3 Vs Pixel 4. upgrade, alebo stagnácia? vzhladom na cenu skôr downgrade
    https://www.youtube.com/watch?v=3vHkGCJSL2I

    Pixel 4 vs iPhone 11 Pro. Ano stále fotí o chlp lepšie, ale ako hovorí Matthew Moniz v závere videa: "Nie je to ako v predchádzajúcich rokoch, keď Pixel ničil konkurenciu"
    https://www.youtube.com/watch?v=9D-C3ivHYT8

    Pixel 4 XL vs iPhone 11 Pro od SuperSaf, snímky hádal MKBHD. He, mal som o 2 presné zásahy viac :)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZpC43k5CTsw

    Knoxville22.10.2019 - 20:09 Trvalý odkaz

    Otázka pre majiteľov Pixelov. Dá sa fotiť vo formáte 16:9?
    A dá sa tá lišta vyhľadávania Google,ktorá je vždy dole premiestniť na domácej obrazovke napríklad hore alebo do stredu? Vopred vďaka.

    Matej28.10.2019 - 20:26 Trvalý odkaz

    Tak, 90Hz na Piksloch je celkom zaujimavy paskvil (aspon podla tweetov):
    "Due to hardware limitation, flickers are seen when switching between 60 and 90hz at low display and ambient brightness. Force the display to stay at 60hz when ambient and display brightness are low. The display uses different gamma curves for different refresh rates.

    It's hard for panel vendor to tune the curves to have exact same brightness for different refresh rate. So flicker could be observed at switch time. The issue is worse at the gamma lower end. In addition, human eyes are more sensitive to the flicker at darker environment. To prevent flicker, we only support higher refresh rates if the display brightness is above a threshold. And the darker environment could have higher threshold."

    TL;DR: funguje to len pri vyssom jase. Telefon si pri zvoleni 90Hz rezimu aj tak sam prepina na 60Hz podla obashu na displeji (staticky obsah, videa v 24-30fps), prave kvoli SETRENIU BATERIE (oficial info od Googlu, pozdravujem Oxy-ho, ktory tu kazdeho musel spochybnovat, ze on nevidi rozdiel v spotrebe). A prepinanie medzi 60/90Hz zmeni charakteristiku displeja - mody maju rozlicne gamma krivky. Pouzivatelovi sa to moze potom zdat ako "blikanie obrazovky".

    Gratulujem Googlu, takyto 90Hz mod je asi najzbytocnejsia hovadina, ktoru priniesol. Bravo

    Matej28.10.2019 - 21:54 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    WTF :D
    Tak tymto slovickarenim si ma fakt dostal :) uznavam, trvalo mi to viac nez by som chcel :D no, nabuduce budem musiet citat viac s porozumenim :D

    Matej28.10.2019 - 22:00 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    _____
    Mam jedno male ale - predpokladajme, ze za spotrebu moze primarne GPU, ktora zrazu musi renderovat o 50% viac za rovnaku casovu jednotku, ja by som tipoval, ze zanedbatelny narast spotreby moze byt aj zo samotneho displeja - nie konkretne z podsvietenia, ale mozno z riadiacej elektroniky a z komunikacie medzi ovladacom displeja a GPU.
    Takze ak zajdeme do krajnosti, myslim, ze 90Hz displej moze mat vyssiu spotrebu, ako 60Hz displej :)

    Najlepsie by bolo porovnanie na stolovych monitoroch, hracskej kategorie, jeden v rezime 60Hz dalsi trebarz 144Hz, pri rovnakom jase a rovnakom obsahu, na zdroji zmerat voltmetrom. Tam by sa ukazalo ci a o kolko je rozdiel :)

    Knoxville26.11.2019 - 10:34 Trvalý odkaz

    Kúpil si niekto tento "zázrak"? Dosť reálne o ňom uvažujem. Len by som veľmi rád vedel,ako je na tom batéria. Lebo to jediné ma odrádza. Ak tu je zaregistrovaný nejaký majiteľ,kľudne napíš svoje skúsenosti..
    Ročný edit. Tak nakoniec som si tento "zázrak" od Google kúpil. Od včera už aj Android 11. Ak má niekto nejake otázky,tak sem s nimi. Sám ho nemám ani 24 hodín a učím sa a objavujem stále niečo nové..