Diskusia: Xiaomi Amazfit GTR - elegantné notifikačné centrum

  • Marek Karas14.10.2019 - 15:19 Trvalý odkaz

    Prečital som si a videl už dosť recenzií na tieto hodinky, no tu sa vždy dozviem niečo nové. Napríklad problémy s GPS som pri iných recenziách nezachytil. Pre mňa nová a dosť podstatná informácia. Vďaka Richard.

    Martin Mihálik14.10.2019 - 21:30 Trvalý odkaz

    Ahojte. Ďakujem Richardovi za opäť veľmi dobrú recenziu a porovnanie. Dovolím si doplniť, čo Richard nespomenul: až ešte nestihol otestovať vodeodolnosť, snáď neskôr to doplní. Možno ešte nemá aktualizáciu Firmware V1.3.4.14. Táto aktualizácia dopĺň "always on". Digitálne hodiny+ kroky+ dátum, alebo analógové hodiny + kroky +dátum. Ja som si na to zvykol na telefónoch Samsung, tak si myslím, že by to mohlo niekoho zaujať. Je to pre mna ok. Len zatiaľ nejde nastaviť načasovania, ako napr. režim nerušiť. Na záver pridám moje skúsenosti s GPS. Používam Amazfit GTR cca 3 týždne a zatial som nemal problém s GPS. V zastavanej oblasti cca do 1min. a na volnej ploche cca do 30 sek. Vždy spolahlivo. Používal som takmer každý deň. Pri používaní napr. beh, alebo bicykel by som uvítal zobrazenie času, tepu a pod. počas aktivity. Ale na tu sú asi určené sport testery. V tejto cenovej kategórii mi stačí to čo tam je. Mám verziu v tmavej farbe. Vyzerajú rovnako výborne ako nerezové. Kto sa oblieka viac športovo, alebo ležérnejšie, je to lepšia voľba ako nerezové. Ale aj k občasnej košele vyzerajú dobre. Baterku som zatial nabíjal len raz... a to bolo asi najviac, prečo som ich kúpil...Stačia mi aj oznámenia... Martin

    Profile picture for user Stanislav Brúder

    Stanislav Brúder15.10.2019 - 07:16 Trvalý odkaz

    Zdravim. Chcem len povedať k veľkej recenzií Amazfit GTR. Budík sa dá vypnúť pridržaním hlavného horného tlačítka na 2 sekundy, na čo ša ť zobrazí aj grafický.

    K GPS len toľko. Nie je to 100 bodové ale GPS vám nepôjde kým nenakalibrujete kompas.

    stanleyjr16.10.2019 - 14:29 Trvalý odkaz

    tiez ich mam, GPS na otvorenom priestore do minuty chyta. robil som kalibraciu, celkovo som spokojny s nimi najma vydrz s prehladom do 10 dni v zavislosti od pouzivania. ale co sa tyka odolnosti tam uz som zazil jemne buchnutie do turniketu v praci a uz je na svete skrabanec na lunete, sklicko ale prezilo :) ten budik je naozaj divny, o tom hornom tlacitku som tiez nevedel. co sa tyka watch faces pouzivam Amazfaces kde si vyberie cifernik snad kazdy. co ich mam cca vyse mesiaca tak uz bolo par updatov, posledne ma potesil ten AOD aj ked bateria ide dole troska rychlejsie. Za tu cenu stoji, ale stale je co vylepsovat.

    Roman M16.10.2019 - 20:15 Trvalý odkaz

    Ahojte. Po prečítaní recenzie by som si asi GTR nekúpil. Ale tieto hodinky mám na ruke už takmer 2 mesiace, kúpené ako globálna verzia priamo z Číny. Hodinky naozaj aktívne využívam,ich výdrž na nabitie je cca. 3 týždne. Problém s GPS je softvérový a priznal ho aj samotný výrobca a sľúbil v blízkej budúcnosti nápravu. Ale nefunkčnosť GPS ako je v recenzii alebo videu od Riša ja potvrdiť nemôžem. Po celú dobu používania som sa s chybou GPS stretol 2x a po reštarte hodín mi do pár sekúnd GPS nabehol. Hodinky z ruky vôbec nedávam s výnimkou nabíjania a už majú za sebou pár rán a zatiaľ bez následkov. Aj problém s diakritikou bude pravdepodobne dočasný lebo ako nové nezobrazovali ani dĺžne a text bol naozaj nezrozumiteľný. Po aktualizácii už nezobrazuje tuším len mäkčeň. Každopádne za sumu akú sa predávajú a aké funkcie ponúkajú aj keď zatiaľ aj detskými chorobami si myslím,že ide o veľmi rozumnú kúpu. Ich spracovanie je na veľmi dobrej úrovni a pôsobia veľmi hodnotne. Uvidíme akú budú mať životnosť ...

    stanleyjr17.10.2019 - 14:09 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman M

    cau Roman, suhlasim s Tebou co si napisal. mne sa ich podarilo kupit z EU warehouse za tusim 125 vtedy co bola fakt dobra cena, ano s tou diakritikou je to na dobrej ceste, chybaju uz len makcene a vokane. Asi mu davas slabe rany, ja som dal trosku silnejsiu a je tam uz trosku skrabanec na lunetke. mam tu nerez verziu. 3 tyzdne mi pri nejakych tych aktivitach a so zapnutym AOD nevydrzia ale 10 dni v pohode :)

    Laco22.10.2019 - 12:29 Trvalý odkaz

    No a teraz to skúste porovnať s nejakým Garminom - papierovo rozdiel minimálny ... Skúsenosti s používaním-úúúúplne iné zariadenie!!!
    Netvrdím, že Garmin má všetky zariadenia dokonalé ale je vidieť, že majú desaťročia skúsenosti so športovými zariadeniami a to je o detailoch.
    A pritom Vivoactive 3 je možné kúpiť za cenu okolo 200€

    Miro22.10.2019 - 15:30 Trvalý odkaz

    In reply to by Laco

    Schválne som nechcel na túto tému reagovať, ale načal si. Sú to vlastne 2 rôzne zariadenia, kde Xiaomi je viac Smart watch a všetko od Garminu sú Šport tester, alebo fit (sledovanie štatistík zdravia atď.) Po dvoch skúsenostiach s Xiaomi Huami vecami na ruku máš pravdu, na míle ďaleko.

    Miro23.10.2019 - 10:30 Trvalý odkaz

    In reply to by TBK

    Viac menej v ničom. Ale tak by som tie Huami výrobky definoval ja, lebo sa zamerali len na krásu hodín a displeja. Pri Garmine máš na výber presne podľa preferencií, chceš dotykové - tlačidlové, chceš MIP displej - Amoled, chceš VO Max ², oxy, behať - turistika - mapy - bez máp. No vyberieš si, ale Huami prešľapuje na mieste a výstup z hodín je tiež nie najpresnejší. Síce pre nás bežných smrteľníkov to možno stačí, ale časom aj tak zistíš že nie. Už prestali aj ten lepší displej (stratos 2) dávať, všade len Amoled.

    Profile picture for user Stanislav Brúder

    Stanislav Brúder24.10.2019 - 20:27 Trvalý odkaz

    Zdravím všetkých. Dnešná veľká aktualizácia 24.10.19 sa postarala o odstránenie problémov s GPS. Slovenčina a Čeština sa pomaly posúva k lepšiemu a už chýbajú už iba zopár interpunkčných znamienok.

    dufi cek24.10.2019 - 23:01 Trvalý odkaz

    In reply to by Stanislav Brúder

    Problém s gps určite odstránený nie je, záznam trasy lieta ako šialený.

    Naopak diakritika vyriešená je vďaka "triku".
    Treba v menu mobilu nastaviť jazyk na taliančinu. Spustiť Amazfit aplikáciu, prebehne aktualizácia písma a zdrojov. Trvá to pár minút. Po tejto aktualizácii treba ísť zase do nastavenia mobilu, zvoliť Slovenský jazyk.... Opäť spustiť Amazfit aplikáciu, hodinky sa tak opäť prepnú do angličtiny a diakritika funguje komplet celá.

    Roman M25.10.2019 - 18:52 Trvalý odkaz

    In reply to by dufi cek

    Diky za tip s diakritikou...ten “trik” s taliančinou naozaj funguje. Už funguje kompletná diakritika. Ako som už predtým v komentoch písal celkom fajn bolo už to, že postupne aktualizáciami “ nabiehali “ jednotlivé znamienka a teraz už aj posledné - mäkčeň. A čo sa týka GPS nikdy som neskúmal presnosť. Vždy mi ukázalo moju polohu na mape v apke Amazfit , kde som práve bol alebo predtým behal. Problém s ktorým som sa stretol ako som už písal bol,že hodiny nevedeli zachytiť signál GPS. Za posledné dni som skúšal či už kompas alebo aktivitu vonku naozaj veľa krát. Signál GPS vždy nabehol za pár sekúnd...tak snáď už bude pokoj. A na tému Garmin ... používam aj hodiny od Garminu. Forerunner má obrovskú výhodu v apke Connect,ktorá spracováva dáta z hodín. Na toto sa zatiaľ ani Mi Fit ani Amazfit nechytá. Preto na športové aktivity si aj ďalšie hodiny kúpim od Garminu. Ale na každodenné používanie si ich neviem predstaviť lebo s výnimkou radu Fenix ich výdrž alebo funkcie sú na tom horšie. Forerunner má ako smarthodiny výdrž okolo 7 dní. GTR mám 2 mesiace a nabíjal som ich 3x. Všetky notifikácie z mobilu mi chodia na hodiny a používam ich pre porovnanie súbežne s Forerunnerom aj na beh. Tak nech si každý sám spočíta akú majú vydrž. A treba ešte spomenúť,že napr. za cenu Fenixov človek má 3ks GTR a za Forerunner 2ks. Osobne si myslím,že bežný rekreačný športovec v pohode vydrží s GTR. Kto to so športom myslí vážnejšie alebo nehľadí na cenu nech ide do Garminu.

    peter zachar14.01.2021 - 22:03 Trvalý odkaz

    In reply to by Roman M

    Ahoj poradí mi niekto ako nainštalujem slovenským alebo český jazykom do amazfit gtr, dáky presný návod, ďakujem.

    X14.12.2019 - 12:47 Trvalý odkaz

    Dobrý deň,
    Chcel by som sa opýtať či v porovnaní s Fossil Sport sa hodinky Xiaomi Huami GTR oplatia viac. Cena je v súčasnosti na internete porovnateľná, preto by ma zaujímalo, ktoré hodinky toho používatelovi ponúknu viac.

    P C22.01.2020 - 09:27 Trvalý odkaz

    Dobrý deň.
    Chcem sa opýtať či sa dá na tieto hodinky pripojiť/spárovať naraz viac telefónov (2ks).
    Ak áno tak ako?
    Ďalej sa chcem opýtať, či viem menu v hodinkách nastaviť na slovenský/český jazyk nakoľko v hodinkách je anglický jazyk no aplikáciu Amazfit mám v slovenčine.
    Ďakujem