Diskusia: Poradňa: Je možné zvýšiť silu GSM signálu od operátora?

  • Juraj 050631.08.2019 - 14:12 Trvalý odkaz

    V minulosti som tiež býval v malej odľahlej dedinke.V tejto dedine nemal žiaden mobilný operátor kvalitný signál ( vtedy boli traja,Orange,Telekom a O2. Takže viem o čom sa píše. Dlhé roky nebol,ani,len 2G signál a vtedy,už dávno bežalo 3G a 4G začínalo sa rozširoval. Dlhé roky sa písali petície a nič z toho. Koncom roku 2016 ( 19 December)vybudovali vysielač pre Orange a o týždeň spustil Telekom tiež 4G. O2 pokryli signálom,až neskôr po Orange a Telekome. Po veľmi dlhej dobe sa ľudia začali žiť,ako v civilizovanom svete. Kúpiť GSM repeater je otázne. Minimálne treba 200€ a viac Eúr. Otázne je,či to vôbec má zmysel?! Či to nebudú zbytočne vyhodené peniaze a výsledný efekt bude veľmi slabý. Vowifi podporuje,len Orange a navyše treba zistiť,v tej obci,či je možné zriadiť nejaký internet,nakoľko ide zrejme o zapadákov. Navyše treba smartfón,ktorý podporuje VoWifi. V prvom rade zistiť nejakého poskytovateľa internetového pripojenia a zriadiť ho. Pokiaľ nemajú čísla v Orangei,tak treba urobiť prenos čísla do Orangeu a potom zaobstarať si mobil s VoWifi.

    - -31.08.2019 - 18:59 Trvalý odkaz

    vy ste v redakcii komplenty? uvadzate odkaz na vyrobok, kde je vyslovene napisane, ze za nelegalne naistalovanie je pokuta 200 tisic. :) miesto toho, aby ste hned na uvod napisali, ze instalacia takychto zariadeni je nelegalna, tak ich este vrelo odporucate a jedine, co sa vam na to nepozdava je cena 200 eur za nakup. ale pokuta 200 tisic eur vas netankuje ani trochu. totalny amaterizmus v podani autora.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn01.09.2019 - 02:06 Trvalý odkaz

    Existuju este anteny pre zosilnenie mobilneho signalu. Asi ide o tzv. pasivny zosilovač. Na tie netreba povolenie. Ale problematike sa nerozumiem.