Diskusia: Dilema: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+

  • Peter Čapkovič25.07.2019 - 23:12 Trvalý odkaz

    Tak presne tuto dilemu práve teraz riešim je... Dlhoročny užívateľ Samsung od S1 ...

    LaRock26.07.2019 - 00:24 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter Čapkovič

    osobne by som z tych dvoch urcite bral S10+ jednoznacne koli paradnemu stereu to je velka pridana hodnota, vyborne vylepsenej nadstavbe, lepsi kvalitnejsi amoled bez notchu, fotak vie robit 16:9 na rozdiel od P30 pro a robi to nadherne 4K videa (videl som na vlastne oci), lepsia dokonca dualna selfie kamera pri S10+ , pritomny 3,5mm jack pri S10+, podpora micro SD u S10+, namiesto nepouzitelnych nano memory pri P30 pro, akurat oproti P30 pro nema rychle nabijanie(P30 pro ma 40W supercharge-asi jedina vyhoda P30 pro a fotak ma 5x zoom to mi ale netreba vobec a robi lepsie foto za horsieho svetla (vraj)..).. jedine co je skoda tej vysokej ceny ktoru si samsung aj huawei drzia dlhodobo..co uz treba pockat do jesene.. hlavne samsung by mal ist po case dole momentalne ak by som riesil takto resp podobne vybaveny fon siel by som skor do Oneplus 7 pro, ma skoro vsetko co S10+ za ovela nizsiu cenu(128gb verzia sa da zohnat uz pod 550e)..

    Peter Čapkovič28.07.2019 - 10:07 Trvalý odkaz

    In reply to by LaRock

    hej presne si zhrnul tie veci, ktoré hovoria pre Samsung, ešte by som pridal skutočnosť, že tam od výroby dávaju foliu na displej, čo je plus aspon na prvy rok, potom neviem ako dalej (a za ďalšie aspon u mňa je to skusenosť mal som Samsung od S1 cez S2, S3, Note 3, S6Edge,S7Edge). U toho Huawei sa mi páči lepšia vydrž, rýchlejšie nabíjanie a infaport, na ktorý som si zvykol u Note 3 (mam ho aj na mojom sekundárnom stroji Redmi Note 4) a tiež skutočnosť, že v tej cene má už v základe 256GB (čím odpadá nutnosť kúpy pamäťovej nanocard)... Zase má zdielaný slot na pamatovu kartu a SIM kartu... Škoda keby sa niektoré veci skrížili mali by sme (takmer) dokonaly mobil... Takže už len vybrať pre a proti a rozhodnuť sa.

    Ešte k tomu Oneplus .. Momentálne mám Oneplus 6 a pre mna sklamanie, najmä displej oproti Samsung je to hotový grc a nie a nei to poriadne nastaviť a tiež foták najmä nočné snímky sú strašne slabé a nočné video tak to je totálny prepadák. V miestach, kde som mal s S7Edge v pohode video äsamozrejme v rámci možností telefonu) mám na Oneplus iba čiernočiernu tmu ... samozrejme rýchlsoť toho telefonu je unikátna...

    LaRock28.07.2019 - 15:56 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter Čapkovič

    V prípade Oneplus ak môžem poradiť vyskúšaj Google cameru výrazne si kvalitou foto polepšíš hlavne večerné foto a video ktoré nie je nič extra ani na Xiaomi vstavanej foto apke, ale s touto gcam apkou foťák dostáva celkom inú dimenziu..

    Peter Čapkovič28.07.2019 - 17:36 Trvalý odkaz

    In reply to by LaRock

    Už ju mám asi 2 mesiace, foto v noci o niečo lepšie, video aj tak nič moc... Škoda tohto nevyužitého potenciálu telefonu, lebo inak je to rýchlik. Displej Samsung ale tu to tak nevypadá a to nešťastné foto... Beriem si aj tak novy paušál (mám tam už celkom solídne zľavy a tak či tak to platím) a preto uvažujem nad novým telefonom jedným z tých dvoch. Na 85% som už presvedčený o tom, že pôjdem do Samsungu.

    LaRock29.07.2019 - 04:10 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter Čapkovič

    no zaujimave, na xiaomi Mi9 napr alebo Mi9T to znacne vylepsi vecerne foto zabery teda dost vyrazne takmer na uroven vlajkoveho samsungu dovolim si povedat..mozno oneplus ma horsi foto senzor ze tam to apka gcam takto nevytiahne,videa som vecer este velmi netestoval vacsinou natacam za dobreho svetla a tam su 4k videa u Mi9 na urovni ci 30fps alebo 60fps

    viperman30.07.2019 - 17:11 Trvalý odkaz

    In reply to by LaRock

    Mi9 ma hlavne 109 bodov v dx0mark. A fotky aj večer dobre. Neviem načo je dobre inštalovať nejakú inú apku...A niektoré nočné režimy sú už presrrelene že to vyzerá jak kebyze svitá... To si aj foto môžeš upraviť cez editor...

    Peter Čapkovič29.07.2019 - 07:21 Trvalý odkaz

    Tak nehovorím, že to nie je lepšie ale ten nočný režim vyžaduje pomaly 5s držat stabilizovane telefona fotiť potom už foto nikdy nie je dostatočne ostrá.. Video som ešte nejak extra moc neskúšal ale najbližšie ešte otestujem na mieste, kde predtým .
    Ale inak základná vec, ktoru som nezobral do uvahy, stál polovicu toho čo tie vlajkové lode, mal som s tým rátať..