Mobil na foto/video za cca 300 €

  • 29 príspevkov
  • tigrik 06.07.2019 - 13:44

    Ahojte,
    mám Nokiu 8. Bohužiaľ pri tmavom pozadí vidím na displeji takú červenú auru a teda asi odchádza displej. Nejak mi to nevadí, ale bojím sa, že sa to bude rozširovať a displej úplne odíde. Preto zvažujem, že kúpim nový mobil. Mobil je v záruke, tak by som ho mohol dať reklamovať, ale keďže musím z neho všetko vymazať, tak potrebujem si najskôr kúpiť nový mobil. Nokiu by som potom už len predal, viackrát nanovo nastavovať systém nebudem.

    Akurát sa mi do mobilu nechce moc investovať a obávam sa, že niečo ako Nokiu 8 alebo nebodaj lepšie za tie peniaze nezoženiem. Nokiu 8 som kúpil pred rokom za 300 €. Nebudem ho opisovať, ale fakt slušný.

    Mobil využívam na foto a video, teda potrebujem, aby robil v prvom rade kvalitné fotky a video s optickou stabilizáciou obrazu (aspoň také ako tá Nokia) a ideálne čistý android. Ostatné parametre ako terajšia Nokia 8 viem, že v tej cene asi nedosiahnem, t.j. aby to nebola tehla 6 viac palcov a spracovanie telefónu.

    Kľudne by to mohol byť aj nejaký starší model vyššie triedy, ak by spĺňal parametre, akurát ten applácky výrez sa mi nepáči, ale prežil by som to aj s ním, ak by šlo o dobrý mobil. Čo som si ja robil prieskum, tak Motorola one vision vyzerá celkom slušne, akurát je to fakt tehla a neviem o Motorolách nič. Dve Lenová som mal v minulosti a nemal som ich veľmi rád. Je pravda, že táto one vision je čistý android a teda nebude problém s aktualizáciami a so systémom (aspoň by nemal :))

    Ďakujem.

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne06.07.2019 - 14:13 Trvalý odkaz

    Ak chces top fotak, pozeral by som na nemeckom amazone pixel 2 alebo pixel 3a. Starsi je okolo 3 stovak. Ma cisty android a top fotak. Ak mas vyhrady voci zahraniciu, bazarove samsungy S9 alebo S8 su za fajn cenu. Ak mas vyhrady proti bazaru... Moto One Vision je fajn len mne vadi ze je to taka dlha nudle. Urcite si chod pozriet do nejakeho elektra vystavene modely, skusit rychlost ostrenia, a odozvu spuste a tak. V datartoch maju aj xiaomi. Za mna, najrychlejsie fotia samsungy a iphony. Ja mam teraz Oneplus 6, a fotky z toho lezu vcelku slusne, co to sa im da pomoct snapseedom.

    Totem06.07.2019 - 15:18 Trvalý odkaz

    Dikes, nemam vyhrady voci zahraniciu. Praveze by som kludne kupil aj nieco z Gearbestu, ale Xiaomi co viem ma iba Mi A2 cisty system a tym nadstavbam by som sa ak to bude mozne vyhol. Ten oneplus 6t som pozeral, ale ten je cez rozpocet.
    Ano, aj pouzity by som mozno prijal, ked bude v zaruke a kupeny trebars pol roka dozadu.

    Totem06.07.2019 - 19:10 Trvalý odkaz

    Je tu niekto kto vie posúdiť kvalitu foto a videa tej Motoroly a Nokie 8 ? Ja som také porovnanie na YT nenašiel. Ak by bola tá one vision lepšia, tak zoberiem asi tú, telefóny sú všetky tehly.
    Inak kto chce väčšie telefóny, okrem výrobcov ? :) Lebo ja nikoho takého nepoznám a oni to hrotia stále viac a viac.

    Simon23506.07.2019 - 19:43 Trvalý odkaz

    Pozri sa na alzu je tam Xiaomi Mi 8 za 311 eur a potom v Nay elektrodome je Asus zenfone 5z za 269 eur a v Nayku honor View 20 už cez rozpočet za 359. V žiadnom prípade by som nekupoval bazarovi mobil kvôli tomu lebo nevieš či je mobil utopeny alebo displej vymenený za nejaký lacnejšie ako originál alebo podozrivá nízka cena za mobil a človek na to nalaka že super cena ale bude niečo v neporiadoku.
    Ps: pozri sa ešte niekde po Lg G7 :)

    Totem06.07.2019 - 21:34 Trvalý odkaz

    Alebo mi9 se za 250 € a Mi 9 za 330 - 350 € z gearbestu. Ten Xiaomi mi 9SE bude lepsie fotit a tocit ako ta Nokia 8 ?
    Ako nepaci sa mi, ze je to s nadstavbou, ale asi to budu lepsie telefony, hlavne ten MI 9 je ina liga ako one vision.

    LaRock07.07.2019 - 01:51 Trvalý odkaz

    Súhlas s Tomom jj momentálne nič lepšie za cenu cca 330-350e v akcii ako Mi9 128gb global nekupis , mrkni gearbest príp ali a shop mi global store

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.07.2019 - 21:24 Trvalý odkaz

    Wayne má pravdu. Čistý android + kvalitný foťák za 300€ = Pixel 2.
    Z druhej vlny Moto One, alebo G7 Plus.
    Žiadna Lite ani SE verzia dobre nefotí. Mi 9 Vs Mi 9 SE je sakra rozdiel.
    Lenže Mi 9 nespĺňa požiadavku čistého androidu. Tak si vyber.

    Totem07.07.2019 - 23:04 Trvalý odkaz

    Zhodnotil si to dobre, vidim to tak aj. A vidim to na tu Mi 9. Za 330 € vlajkova lod, asi nie je co riesit, aj ked budem musiet ozeliet cisty android, foto/video je priorita. A nic sa mu v tomto asi nevyrovna, ani stary pixel (mozno ani novy, neviem ). Snapdragon 855 je niekde inde ako tie ostatne procaky a s procakom suvisi aj kvalita samotnych fotiek, ci videii.
    Dakujem za rady, idem pravdepodobne do tej Mi 9. Este mrknem, ci nieco s cistym androidom nema v blizkej dobe zaujimave prist, pockal by som.

    Kubo10203007.07.2019 - 23:57 Trvalý odkaz

    In reply to by Totem

    Ak by si sa chcel "hrat" tak si das do Mi9 Pixel ROM. Uz tusim aj vysla ale casom bude odladenejsia a pouzitelna ako "daily driver". Nic lepsie ako Mi9 v cene do 350€ nezozenies. Potom do 420€ mas OP7 (8+256GB) ale to uz je nad rozpocet a podla mna to ani nefoti tak dobre ako Mi9, hoci Oxygen OS je ina liga

    Kubo10203008.07.2019 - 09:37 Trvalý odkaz

    In reply to by Wayne

    Dokym si telefon zaobstara a odomkne bootloader, tak to mozno aj odladia :-) ostatne veci sa zdaju byt funkcne

    Knoxville08.07.2019 - 01:46 Trvalý odkaz

    Tak nechceš "lopatu" nad 6 palcov ale kompaktný fon s čistým Androidom a ty si vyberieš mi9? To ma aký zmysel? A s tými procesormi to máš tiež troška pomýlené...

    Totem08.07.2019 - 08:36 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Knoxville. Tak poraď niečo čo dobre fotí, robí dobré video a má OIS alebo EIS a je v cca tej cene ? Čistých androidov veľa nie je. Nokiu mám 8-čku, takže do nižšej rady ísť nemá zmysel, šiel by som do horšieho.

    S procesormi myslíš čo ? Tvrdíš, že procesor nesúvisí s kvalitou foto/video mobilu ?

    Knoxville08.07.2019 - 10:27 Trvalý odkaz

    In reply to by Totem

    Nečítaš snáď čo ti radia ostatní? Že buď pixel 2 alebo v strednej triede Motorola One kde by si sa musel zmieriť s netradičným pomerom strán. Ale na danú triedu asi najlepšie foto/video plus tie Moto gestá sú silné návykové.. Za mňa ešte snáď jediný svojho druhu:Essential phone. Je to síce prepadák,ale kompaktné rozmery a čistý Android spĺňa. A tiež po toľkých softvérových aktualizáciach by to mohlo celkom obstojne fotiť. Takže,čím novší procesor,tým lepšie foto/video? Kľudne Ťa vyvediem z omylu,ak si myslíš,že mi9 s novším procesorom bude fotiť lepšie ako pixel 2.

    Totem08.07.2019 - 12:45 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Knoxville.. Čítam. One vision je trochu iná trieda ako MI 9 za takmer rovnakú cenu. Porovnania týchto mobilov veľmi nie sú, ale čo som videl tak Mi 9 vyzerá, že fotí o dosť lepšie. Plus ostatné parametre sú u Mi 9 asi tiež niekde inde - od displeja (Moto má IPS), procesoru, spracovania. Tiež video robí v 4k Mi 9 v 60 FPS. Celkovo tie mobily sú asi dosť rozdielne, avšak za podobnú cenu. A keďže mi ide primárne o foto a video a v tomto je asi MI9 lepší (aj keď má iba EIS a Motorola OIS), tak ten čistý systém síce nerád, ale asi oželiem. A ide o vlajkovú loď a tam vraj Xiaomi drží podporu min. 2 roky, takže to mám obdobne ako u čistého androidu.

    Nenašiel som porovnanie Pixel 2 a Mi9, ale myslíš, že pixel 2 robí lepšie foto a video ako Mi 9 ? Lebo vtedy by som kúpil asi Pixel 2-ku.

    K tým procesorom. Nepísal som, že čím lepší, či ako si napísal ty novší procesor (myslím, že sa bavíme o lepšom/horšom, nie novšom /staršom) znamená, že telefón lepšie fotí. Procesor je ale predsa jeden z parametrov, ktoré majú na kvalitu foto vplyv, keďže tie fotky a videá spracúva a vie do značnej miery ovplyvniť.

    Knoxville08.07.2019 - 13:11 Trvalý odkaz

    Najskôr udávaš parametre čistý Android a kompaktné rozmery s menej ako 6 palcovou obrazovkou a potom si vyberieš xiaomi s reklamami v systéme a 6,4 palcovou uhlopriečkou? Debata s tebou začína byť zbytočná.. Tak kto si serie do huby ty či ja? Napíšem ti posledný krát a pomaly. Novší,neznamená lepší. Uvedom si to konečne. Výsledná kvalita fotiek nezávisí len od procesora ale hlavne od softwaru ktorý má google určite lepšie zvládnutý. Ale kup si pre mňa za mňa aj 3310. Už sa nevyjadrujem...

    Totem08.07.2019 - 16:26 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Neviem či rád vyvolávaš konfliktné situácie alebo nevieš čítať. Hodím ti sem citáciu z môjho prvého príspevku, ktorým som založil túto tému:
    "Mobil využívam na foto a video, teda potrebujem, aby robil v prvom rade kvalitné fotky a video s optickou stabilizáciou obrazu (aspoň také ako tá Nokia) a ideálne čistý android. Ostatné parametre ako terajšia Nokia 8 viem, že v tej cene asi nedosiahnem, t.j. aby to nebola tehla 6 viac palcov a spracovanie telefónu."

    Priorita foto/video je jasne uvedená. To, že ideálne skĺbiť čistý android je vec druhá. Veľkosti mobilu som sa už vopred prakticky vzdal, ale napísal som to, lebo tých mobilov a typov je toľko, že ten kto má prehľad sa vie podľa požiadaviek rýchlo zorientovať tak, aby vedel, že mi viac vyhovuje menší ako väčší mobil.
    Ja som ti o nejakom sraní do huby nepísal, ani o tom, že kvalita foto/video závisí iba od procesoru. Je jasné, že je to závislé aj od optiky a softwaru.
    Xiaomi má v mobile reklamy ? Mám v blízkej rodine 2 mobily od Xiaomi, ktoré im v podstate spravujem a žiadne reklamy nemajú. Ak tam niečo také bude, tak asi sa to dá ľahko vypnúť.

    Viem, že novší neznamená lepší, ale to je všetko ? Však som ti položil jasné otázky. Robí Pixel 2 lepšie foto/video ako Mi 9 ? Ja neriešim kto to vyrába, či je novší, ale ktorý robí lepšie foto/video. Všetko čo si napísal, t.j. Pixel 2, či one vision si si nejak tak sám zhodnotil, ale ani muk o tom, že niekto z nich robí lepšie foto/video ako ten Mi9. Ako neber to v zlom, ale keď píšem do fóra s tým, že chcem poradiť, tak v prvom rade odpovedám na otázky toho, komu radím resp. podložím svoj názor nejakým argumentom. Takto tu vlastne debatujeme o tom, že ty ma presviedčaš o tom, čo je moja priorita alebo nie. Trochu choré, nie ?

    Knoxville08.07.2019 - 17:31 Trvalý odkaz

    Pixel 2 fotí suverénne najlepšie z pomedzi fonov do 300 eur. Aj lepšie ako mi9. Radili ti ho chalani niekoľko príspevkov vyššie. Spĺňa všetky tvoje požiadavky. Stačilo napísať niečo v zmysle: vďaka za radu,pozriem to. Kúpim/nekúpim. To je všetko. Je to úplne jednoduché. Tak neviem čo stále dookola riešiš...

    Simon23508.07.2019 - 22:51 Trvalý odkaz

    Chcem vidieť ako ten Pixel 2,3fotí lepšie ako huawei P30pro alebo honor 20pro, Oneplus 7 pro, Xiaomi Mi 9 adt.. a pixel má starý zastaraný dizajn ktorý rámčeky ma obrovské a ku tomu nemá žiaden širokouhlý foťák ktorý v tejto dobe dosť využije. Podľa mňa nech vkľude ide do Xiaomi Mi 9 ktorý ponúka pekný dizajn širokouhlý foťák lepši procesor a odtlačok prsta v displeji (ktorý aj tak je plienkach lepši je normálny) . Ale za tak lacno a z Číny a bez možno B20 pásma tak budeš na SK veľký problém ale keď bude mať pásmo B20 smelo kúpuj.

    jardo.suster@g…09.07.2019 - 07:03 Trvalý odkaz

    Mal som mi9 aj pixel 3. Pixel foti minimalne o triedu lepsie, v horsich svetelnych podmienkach o 10 tried lepsie

    Simon23510.07.2019 - 09:56 Trvalý odkaz

    Najviac ma zaujalo porovnanie Mate 20 pro a porovnanie P20 pro s Pixel 3 je totálny nezmysel a v niektorých prípadoch si v noci lepšie viedol Huawei Mate 20pro a má omnoho lepší širokouhlý fotoaparát ktorému by som radšej dal prednosť a ku tomu lepšia technológia skenovania tváre.

    Scotty10.07.2019 - 11:35 Trvalý odkaz

    ako bolo spomenuté ak chceš vyslovene čo najlepšie foto v tej cene, resp to platí aj bezohladu na cenu ber pixel :) včera zrovna som mal možnosť vidieť porovnanie dennej scény pixel 1 XL vs huawei p20 pro , obidve scény na automatike plus na p20 pro bola zapnutá AI a výsledok bol daleko lepší na pixely čo som bol prekvapený....huawei strašne presýtené a nerealne farby až z toho bola jedna velká machula a žiadne detaily .....na druhej strane pri vypnutí AI to može byť o inom , ale ako hovorím nebolo cielom porovnanie fotiek len tak náhodne k tomu došlo kedže sme obaja fotili rovnakú scénu....a čo sa týka pixelu, tak na druhej strane okrem kvalitného foťáku nemá čo velmi ponúknuť....čiže moj názor hocijaká vlajka bude fotiť dobre a podla mna ked priamo neporovnáš rovnakú scénu s iným zariadením nemáš prečo byť nespokojný s kvalitou fotiek...ale ak vyslovene chceš mať top foťák ber pixel :) a dalšia vec , radšej kúpim rok niekedy aj 2 roky starú vlajku ako tohtoročnú generáciu strednej triedy :)

    LaRock10.07.2019 - 17:28 Trvalý odkaz

    In reply to by Scotty

    alebo ako uz tu bolo viackrat spomenute ist do Xiaomi Mi9 128gb global, vlajka s top parametrami a zmesti sa do 350e a nahodil by som tam google cameru a ma to skoro to iste ,nocne snimky pri umelom svetle co robi su uchvatne a usetri hodne, pixely su aj po rokoch stale predrazene americke kramy navyse sa jedna len o 64gb verziu bez moznosti rozsirenia sd kariet

    Totem10.07.2019 - 20:41 Trvalý odkaz

    In reply to by LaRock

    Presne to sa mi nepáči na Pixeloch. Cena je stále vysoká a to sa bavíme iba o 64 GB verziu, čo už dnes je tak trochu na hrane. Keby ho kupujem u nás, tak dám za 64 GB verziu skoro 400 €, pozeral som na nemeckom Amazone a tam sa tiež pod 350 € pri novom kuse nedostanem.

    A som inak veľmi milo prekvapený z tých rozmerov Mi 9. Teraz som porovnával v absolútnych číslach rozmery Mi 9 , mojej Nokie 8 a Redmi s2. Mi 9 má 6,4 " a je kratšie ako 5,99" Redmi s2. A iba o 6 mm dlhšia ako moja Nokia 8. To fakt nie je nič, keďže má o 1" väčší displej. Čakal som, že to bude väčšie teda o viac. Xiaomi Mi A 2, ktoré som teraz držal v ruke je tiež dlhšie a širšie ako Mi9 a dispej je tiež o 0,4" menší ako u Mi 9. Takže už mi aj tento problém odpadá, lebo 6,4" vyzerá veľa, ale rozmerovo je "kompaktnejší" ako niektoré 6" mobily. A pod 6" dnes už novší mobil ťažko nájsť.
    Už len s tým MUI sa zmieriť a vzal by som ho :)

    Totem10.07.2019 - 20:53 Trvalý odkaz

    Scotty takto sa na to pozerám aj ja. Preto som aj pred rokom kupoval Nokiu 8 ako vlajkovú loď za 300 €. A som s ňou spokojný, keby ten displej nezačal odchádzať (asi po nejakom páde), tak nemám dôvod meniť. A aj preto sa mi veľmi nechce ísť do nejakej Motoroly, bojím sa toho. Mal som predtým Lenivo a to bol des. Aktualizácie prestali vydávať po pár mesiacoch a zhruba 2x za rok som musel telefón reštartovať.