Ako mi elektronika pomohla schudnúť 10 kg za 10 týždňov

  • vauvauvau 15.05.2019 - 10:44

    fajn clanok, inak co plati na teba nebude najskor zaberat na ineho, toto je fajn ako si na to isiel, treba skratka spoznat svoje telo, ten vypocet ze si spalil 1900kca za den mi nesedi, mas prehlad kolko kalorii si do seba daval v case ked si naberal?, ak das tvoje udaje do nejakej kalkulacky na vypocet bazalneho metabolizmu tak sa dostanes na udaj cca 2000kca, znamena to teda ze ak by si iba lezal cely den a daval do seba tie kalorie ako si daval v case naberania tak si musel davat do seba viac ako 2000 denne, ja davam za tyzden dolu 1kg ak ak dam 2000 v strave a cvicim, najhorsie je ze clovek ked sa nastve tak to da dolu ale udrzat to dlhodobo je uz ina kava, kazdy kto ma rad dobre jedlo to ma tazke a darmo cim je clovek starsi tak to uz az tak dobre nespaluje, zaujmalo by ma ze ked das teda menej kalorii ci sa ti strati pocit hladu, napr ja som stale hladny, myslim ze to tak bude az do smrti, teda v pripade ak jem tak ako by som mal, je fuk ci to rozlozim na 3x denne alebo 5x denne strava, skratka pocit hladu sa strati ak sa fakt obzerem, na sebe som zistil ze aspon co sa tyka mna nie je problem ani tak maso teda bielkovina, tucne maso a ani tuk v jedle ale naj pruser je cukor, ten mi vzdy vsetko rozhasi, ide hore cholesterol..., ako nahle sa snazim vysadit co naj cukru vsetko je omnoho lepsie ale snasobuje sa pocit hladu a preto zacinam verit nazoru ze cukor je naj bordel a ludia su na nom tak ako fetak na droge, inak presne ako pises - treba si pocitat kalorie a aj pozerat co ma kolko toho prekliateho cukru, vyrobcovia ho dnes pchaju uplne vsade, tod vse

  • vauvauvau15.05.2019 - 10:47 Trvalý odkaz

    este som zabudol - te je xiaomi vaha?, mam ju tiez a bol som z nej fest prekvapeny, vyskusal som ich teda fest vela - mnohe vahy ak sa postavis vazia inak podla toho kde na nej stojis a ako je ta vaha rozlozena a kde je aj polozena, xiaomi dava iba cca 100g odstup ak sa postavis kde chce na nu a mozes ju aj pohnut, staci ak su nozicky pevne na podlahe, je to naj vaha za fajn cenu ako poznam, display krasne vidiet

    vauvauvau15.05.2019 - 10:58 Trvalý odkaz

    a posledna vec - podla toho co pises mas fakt slusnu zataz kedy by si mal dokonca spalovat a chudnut viac, dost mi to nesedi, od lekarov a aj podla seba viem ze ak clovek schudne tak bordel v tele este stvara utrobny tuk v okoli organov a u chlapov tuk ktory sa uklada na pupku a ak sa tuk objavi v peceni viac ako by ho malo byt, pecen je potom pomalsia a horsie v tele funguje metabolizmus

    vauvauvau15.05.2019 - 11:14 Trvalý odkaz

    - aha nie nie sorry, zle som si to nacital, ten samsung to v podstate pocita dobre, ten soft odhaduje energiu na zaklade pulzu, skoda ze nebere aj udaj o bazalnom metab., bolo by to este lepsie, na druhej strane ten sa da tiez iba odhadnut

    Karol15.05.2019 - 12:07 Trvalý odkaz

    87 kg pri výške 176 cm? Veď to vôbec neni zle. To skoro ani neni nadváha :-)... ja mám výšku iba 168 cm a vážim 105 kg. To je nadváha! -:) keby som mal 87 kg,tak by som to ani neriešil :-)
    Ale každopádne klobúk dole pred Richardom :-)

    Richard Hombauer15.05.2019 - 12:22 Trvalý odkaz

    vauvauvau, každý sme individualita. kalórie (príjem / výdaj) funguje však na všetkých. no športovať, hýbať sa a pchať do seba cukry bude iba blázon. lebo hlad neoklameš. radšej si nakrájam mozarellu a k tomu polku uhorky, než aby som si dal riadok horkej čokolády. no nie? :)
    Kajoblesk, 176 cm, 87 kg, 36 rokov = BMI index 28,09 (nadváha začína pri 25) a až 24 % tuku v mojom tele!
    Po schudnutí na 77 kg mám BMI index 25 (teda hranica nadváhy) a 20 % tuku v tele. Jasné, že nejaký tuk v tele je pre život dôležitý, ale ja som nešiel do žiadneho extrému. Už som sa necítil dobre vo vlastnom tele, a to len kvôli pažravosti a nedostatku pohybu.
    Pri výške 168 cm a hmotnosti 105 kg trpíš serióznou obezitou, nedokážeš behať, nedokážeš robiť všetky veci, ako chudý človek, rýchlo sa spotíš, nerád sa na seba pravdepodobne pozeráš na fotkách, len minimum žien ti povie, že dobre vyzeráš, atď. Ty sám veľmi dobre vieš, že by si chcel mať 87 kg a je len na tebe, či budeš mať, alebo nie. A ver mi, schudnúť 10 kg z 87 je podstatne ťažšie než zo 105 kg. Takže, žiadne výhovorky a makaj. Uvidíš, ako sa budeš dobre cítiť. Je dosť pravdepodobné, že ešte lepšie než ja. :)

    vauvauvau15.05.2019 - 12:24 Trvalý odkaz

    zalezi ako sa citil, tak aj dam - mam 187cm a terasky 111kg, rok dozadu som mal 135

    vauvauvau15.05.2019 - 12:29 Trvalý odkaz

    richard - ved jasne ze nebudem do seba pchat cukor ked chudnem, iba som chcel povedat ze co je za mojou nadvahou, ako riesis ked si trochu dole?, myslim stres, vtedy idem po cukre, funguje to tak ze ak uz niekto raz nabere tak je to uz kontrola nad sebou na furt, mas aj odsledovane ked si mal najvacsiu vahu ci to malo dopad na pulz, tlak?

    Richard Hombauer15.05.2019 - 12:57 Trvalý odkaz

    tak tieto parametre som nikdy nesledoval. tlak mam dlhodobo mierne vyssi, tep mam vdaka pravidelnemu behu v pokojovom stave skor mierne nizsi, citim sa dobre (teraz este lepsie). klesnut zo 135 na 111 je perfektny vykon, klobuk dolu! si vysoky chlap, na tebe sa to skor strati, mozno aj viac toleruje okolim, a tym padom je to uplne ina situacia. ale zase aj navyky, oblecenie, vsetko. :) vysoky chlap vyzera lepsie, ked ma na sebe aj zopar svalov a nevyzera ani ako spajla, ani ako Obelix. :) hlavne sa treba hybat, cvicit a neprejedat. vsetko ostatne sa uz spravi same. hlavne je, aby sa clovek citil dobre. a ked zvlada vsetok pohyb, o ktorom sniva, tak je to parada. :) ale ak sa clovek hanbi za svoje telo, nerad sa vidi na fotkach alebo je obmedzeny pri oblubenej pohybovej aktivita, je to signal, ze treba nieco robit. a to bol moj pripad. :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.05.2019 - 15:41 Trvalý odkaz

    Super Richard, gratulujem :) Bol som od zaciatku zvedavy ako to zvladnes, priznam sa, trochu s vycitkami tu hladim na colu po obede ktorej som neodolal. Fajn tipy, niektore som zacal dodrziavat uz podvedome, na niektore si tiez tak nejak podobne zvykam. Mam ciel ani nie ze schudnut, ale upravit si zivotny styl na udrzatelne tempo a eliminovat vacsinu negativ :)

    Peter Fejfar15.05.2019 - 15:44 Trvalý odkaz

    Gratulujem Richard. Ja osobne používam tiež kombináciu Samsung Health na Note8 a Kalorických tabuliek a k tomu Gear S3. Keď som mal cca 21 rokov, tak som mal pri výške 176 cm 85 kg váhy a chcel som mať váhu cez 90 kg, lebo som v tedy dosť cvičil v posilke. Cvičil som ešte cca 15 rokov aj keď len amatérsky, ale minimalne 4 krát do týždňa. Váha si ma časom prestala vážiť a vo veku 45 rokov som sa dopracoval k 125 kg. Momentálne trénujem 2 krát do týždňa bojové umenia a 3 krát do týždňa behám, resp. dám si rýchlejšiu chôdzu. Zo 115 na 125 kg mi dopomohla vegetarianska strava, pri ktorej z blbosti a pohodlnosti jedol viac pečiva ako by som mal. Teraz som si stravu upravil, sledujem kalórie, športujem. Za cca 2 mesiace som zhodil 5 kg, čo nie je veľa, ale este som sa nezbavil občasných stravovacích excesov. Alkohol teraz takmer vôbec nepijem. Tvoj príbeh je pre mňa inšpiráciou. Vďaka.

    marek123416.05.2019 - 08:12 Trvalý odkaz

    Richard gratulujem. Ešte sa mi páči, že taký iPhonak ako si ty si rozumie s Android telefónmi a možno raz povie, že Android telefóny v súčasnosti sú už omnoho ďalej ako sú iPhone telefóny. Nielen dizajnom, ale i moznostami, ovladanim.

    Richard Hombauer16.05.2019 - 16:17 Trvalý odkaz

    Ale ved ja to uz nejaky ten mesiac aj naozaj hovorim. :)

    Peter17.05.2019 - 00:55 Trvalý odkaz

    Ja som mal 2.2.2019 159kg... Dnes mam 125kg, a este som cca v polke... Ziadna dieta, iba pohyb, zmena stravy, vylucenie peciva, sladkosti, navstevy posilovne.. Mesacne som chudol cca 10kg, vahou som to zacal sledovat cez smartfon ked som mal cca 149kg.
    Jasne, aj hodinky cca pomohli, ale iba na akesi orientovanie a porovnanie krokov. Boli dni, ale za tie 3,5 mesiace ich vela nebolo, kedy som kracal viac vecer, lebo som chcel pokorit napr. 25 000 krokov denne..
    Vsetko sa da, a ano, treba silnu motivaciu... U kazdeho je to ale nieco ine... Ale ten pocit, je na NEZAPLATENIE... a to este planujem mat 99kg

    rtg17.05.2019 - 12:13 Trvalý odkaz

    Toto tu je ako stretnutie pupkošov. :) Tiež sa pridám, možno to už teraz neznie ako nejaký veľký pokrok, keď vidím aké čísla iní dokázali dať dole, ale ja som dal od začiatku roka pri výške 183 a váhe 110 dole cca 16kg zatiaľ. Aplikácie na meranie kalórii ani nič podobné som nepoužíval, akosi nemám energiu sa s tým hrať, jediné som skúsil nahrať krokomer s upozorneniami na pitný režim. Skôr ako na počítanie mi to príde ako dobrá motivácia, resp. reminder, taký ten otravný tréner, čo neustále pozoruje a hustí do vás, aby ste sa hýbali a nezanedbávali pitný režim, čo bolo u mňa typické. :) A čo som zmenil? Menej často jem, menšie porcie, kvalitnejšie potraviny (mlieko kozie miesto kravského, med miesto cukru, ovocie miesto sladkostí, vyprážané už nejem, polievky sú základ, oleje len tie také výživové ako bohemia olej, ryby,...), pečivo minimum, cukor ako taký najprv nahradený medom, teraz už vysadený aj ten takmer, snažím sa veľa vody piť, viac minerálok, káva bez cukru obmedzená na jednu denne, proste také tie klasické veci ohľadne stravy. Pohyb som mával aj predtým, hlavne turistiku, teraz som zvýšil intenzitu a pridal som hlavne prechádzky, večer si odkráčať minimálne polhodinku, ideálne aj 2-3, podľa času. Myslím, že zmena stravovacích návykov je základ a najviac pomôže resp. naštartuje metabolizmus práve ten pohyb a nemusí ísť ani o nič extrémne, proste len aby sa telo hýbalo a ono to už pomaly pôjde. S tým cukrom je to asi pravda mimochodom, lebo aj keď človek menej zje, nepociťuje hlad a necíti sa ani vyčerpaný. Čiže ponaučenie dňa: Nejesť sra*ky a hýbať sa! :)

    Richard Hombauer17.05.2019 - 15:27 Trvalý odkaz

    Perfektne napisane! :)

    ferineveri17.05.2019 - 22:45 Trvalý odkaz

    Chalani, motivácia jak sviňa. Ja som minulý rok tiež chudol a podarilo sa za 8 týždňov z 82 na 74 kilo. Teraz som zase nabral 4 hore, takže ste ma nabudili a idem do toho aj ja. Skutočne. A Rišo, teda veril som ti, ale prekvapil si :).

    Peter Fejfar18.05.2019 - 12:25 Trvalý odkaz

    rtg - výborne napísané

    Peter19.05.2019 - 12:20 Trvalý odkaz

    Je ine chudnut z 80kg, a ine zo 160kg.
    Jednak, je to ovela lahsie - a zaroven ovela tazsie.
    Myslim to tak, ze zacat je neuveritelne tazke... Asi preto mame v okoli tolko ludi, co ma +150kg, a nedokaze s tym nic urobit.
    A zaroven, ak sa clovek nauci, a prekona prve dni, nebude ani hladny, a zrazu dokaze robit veci, ake predtym nedokazal robit ani minutu.
    A lahke je to preto, pretoze ak to zacne ist dole, tak to ide dole milovymi krokmi. Ja som za prve 3 mesiace daval dole 10kg za mesiac a to neberiem tabletky, nehladujem, ziadna primitivna dieta, ziadne jem len zeleninu. Ano, uz dam dole max. 5kg mesacne, lebo to uz nieje take lahke, a dostavam sa do stavu, kedy sa to blizi k chudnutia ludi so 100kg... Ale da sa to...

    Elektronika ako - vaha prepojena s mobilom, ratanie krokov v mobile /hodinkach/, je len plus, sice nie nevyhnutne, ale rovno poviem, ze ked som zacal chudnut, tak som kazdy den v praci /sedave zamestnanie/ sa presiel aj niekolkokrat aj ked som nemusel, aby som na konci dna videl viac krokov... Takze, mala motivacia to je.

    Profile picture for user Enterjan

    Jan Enter11.06.2019 - 19:06 Trvalý odkaz

    Hubnutí, to chce pevnou vůli. Jak vidno, to Richard má ... ;-)