Leto so Samsungom Galaxy S III (i9300)

  • MJ 06.10.2012 - 20:13

    Máš foliu od prvého puzitia na displeji alebo doverujes gorilla glass dvojke?

  • Martin Ivičic06.10.2012 - 22:07 Trvalý odkaz

    Podobne by som to vedel opisat kedze tiez som presiel z Note na 4S a po mesacnej skusenosti s jablckom som kupil S3jku ;)

    q0s07.10.2012 - 10:32 Trvalý odkaz

    Foliu jednoznacne odporucam.Gorilla Glass je uplna hovadina..K telefonu sa chovam nanajvys opatrne,pomaly ho pokladam,o displeji nehovoriac a spravil sa tam skrabanec..Po par dnoch pouzivania..Takze hned som objednal foliu..Nevahajte,a hned si ju kupte..A skrabance na zadnom kryte ma tiez prekvapili,tak som original zadny kryt vymenil za biely carbonovy a som uplne spokojny.Telefon vyzera fakt super :)

    aston14707.10.2012 - 11:08 Trvalý odkaz

    Postrehy dobre len este par nezavislych. Telefon je plastovy, vyzera tak posobi tak. Za tie peniaze by tam mohli dat nieco co sa nerozype. Kolega jeden ma uz par mesiacov a je cely doskrabany, kryt sa vybera skoro sam (caste restarty). Puzdra a folie a pomale ukladanie.... ako zly vtip. Ked kupim mobil tak mi ma sluzit, takze s nim narabam uplne normalne. A ma nieco vydzat. Nout viem pochopit ked sme sa o nom skor bavili ale tuto pingpongovu raketu?. A moje vyhrady k androidu ani nespominam, aby som si zachoval stipku objektivity. :-). Pre zapis. Mal som ho chvilu, stacilo. Nie je to telefon na pracu.

    Richard Hombauer07.10.2012 - 13:00 Trvalý odkaz

    MJ, nikdy som foliu na displeji nemal a gorila glass vzdy skoncil bez skrabanca.
    Aston, zadny kryt je skutocne labilny, ale to nie je pripad toho olympijského, o ktorom pisem aj v texte. Ak by kryt zakryvajuci displej mal zadnu stenu drsnu, uz by som ho davno pouzival. Ale kedze je leskly, stale na dokonaly kryt / puzdro cakam. Co sa tyka tvarov a spracovania mobilu, iPhone 5 je ovela dalej. Lenze na rozdiel od plastového krytu SGS3, ktory kupis za par eur, sa doskriabany zadny kovovy kryt takeho iPhonu len tak vymenit neda. Takze spracovanie mobilu je na dlhsiu debatu. ja to len ukoncim otazkou: aky tazky by bol iPhone 4S (teda mobil s prikladnym spracovanim) s rozmermi SGS3?

    aston14707.10.2012 - 13:40 Trvalý odkaz

    Ano mas pravdu, ze sa vsetko neda sklbit, ale napriek tomu tel za take peniaze by mohol byt na tom lepsie. Ale to je skor vlastnost(po tabe 2) Samsungov. Mam pretelefonovane 2 dni a 1 hodinu od 11.9. Kolkokrat by som ho hodil o zem za tu dobu ?:-). Zatial to zvladli len 2 mobily a ani jeden z androidom :-). Osobne si nemyslim, ze market vyriesi vsetko a univerzalny OS pre zabavu alebo pre pracu zatial neexistuje.

    jozefko07.10.2012 - 14:18 Trvalý odkaz

    Zaujimava skusenost. Mal som 3 samsungy. Naposledy galaxy s 1. Trojka sa dlho zdala ako moj dalsi mobil. Chytil som si to do ruky a v zivote by som si to nekupil. Na Kysuciach sa s tym da odhrabavat sneh, nehovoriac o tom ze premiovy telefon a vlajkova lod za 600 eur by nemala v ruke posobit tak ze sa rozsyse ked zafuka vietor. Neznasal som apple. A vlastne ich stale neznasam. Ale po dlhej debate ma prehovorili na iphone5. Mam ho nejakych 10 dni. Operacny system jednoduchy ze k tomu netreba ani navod. Vsetko intuitivne. Perfektny dizajn a spracovanie. A co sa tyka funkcii vsetko potrebne na na kazdodenne pouzivanie je v tom telefone. Co tam nie je to sa da vyriesit app storom. Apple v ziadnom pripade neobhajujem ale musim uznat ze telefon a operacny system maju zmaknuty. Aspon mne vyslovene sadol. Tolko obna skusenost

    paul07.10.2012 - 15:58 Trvalý odkaz

    "často využívam možnosť reštartovať telefón. Prospieva to aj systému, aj môjmu duševnému zdraviu." to hovori za vsetko...

    MJ08.10.2012 - 12:27 Trvalý odkaz

    Je pravda ze Iphone, HTC x One, Xperia, maju zaujimavejsi dizajn. U mna pri vybere (vtedy medzi X-one a SGS3) vyhrala funkconst. Telefon je uhladeny a elegantny, vyzera tak posobi tak. Nespozoroval som ziadne problemy s krytom, nevypadava a neskrabe sa. Zato i ked som si daval ohromny pozor, na GG2 sa objavili jemne skrabance co ma prekvapilo. Toto vyriesil ivisible shield (cca 17e , po aplikovani nieje ani jedna ryha viditelna). Taktiez som ho obliekol do ultra slim cover co zvisilo odolnost a zlepsilo drzanie v ruke. (cca 4e kus)Obe ochrany nieje na prvy pohlad vidiet.
    ( http://www.youtube.com/watch?v=L8SyL0iPuMw )

    @aston147 - ak chces narazuodolny telefon, zaobsataraj si evolve predator a mozes si ho kopat kazdy den po ceste domov.

    Co sa tyka velkosti telefonu, je perfektna, mensi by som uz nikdy nechcel. Samozrejme pokial mate prsty ako 5 rocny chlapec, ovladanie jednou rukou moze byt problem.

    Za 4 mesiace mi telefon nezamrzol ani raz. Niekedy pri navrate na domovsku obrazovku, sa objavy len pozadie a akokeby na novo nacital vsetky ikony a widgety. Cele to trva necelu sekundu ale vydiet ze to nieje koser nakolko to vie zobrazit aj hned. Pri Iphone som sa nestretol s nejakym takymto refreshom.

    Jedine co mne prekazalo na tomto telefone je citlivost kapacitneho tlacidla “Spat”, ktore som omylom stlacal pri manipulacii, napriklad otoceny telefonu do landscape modu. Stacilo ked prst trosku pretrcal cez kovovy ram telefonu a tlacidlo zareagovalo, co znamenalo napr zavretie aplikacie. Po obleceni do horespominanych ochranych prvkov uz tento problem nemam.

    Raz a cas sa ludia stazuju ze ma nepocuju dobre pri telefonovani, akokeby som sa vzdaloval a priblizoval k telefonu. Na zaciatku telefonatu ma niekedy nevedia rozpoznat po hlase. Mam pocit ze za to moze ekvalizer.

    Inak je to najlepsi telefon s akym som sa doteraz stretol. Obraz uzasny, praca s webom perfektna,fotak perfektny, rychlost uzastna, konektivita perfektna, (napojit sa da uplne vsetko, myska, klavesnica, pamatove moduly, fullHD obrazovka cez hdmi, xbox PS3 nintendo gamepad, audio system proste vsetko a dokonca naraz)

    Takze v klude mozem povedat ze mimo dizajnu je to najlepsi telefon na svete.

    q0s08.10.2012 - 13:26 Trvalý odkaz

    MJ,nemozem inak,len plne suhlasit..Z mojho pohladu na nom nevidim ani jedinu vec,co by mi vadila.Vzhlad,funkcnost,velkost,displej,proste vsetko mi vyhovuje tak,ako to je. Nic by som na nom nemenil

    viperman08.10.2012 - 13:32 Trvalý odkaz

    vysvetli mi niekto naco niekto chce full hd na 5 6 palcove zariadenie?

    Richard Hombauer09.10.2012 - 01:18 Trvalý odkaz

    kedze by som rad vyuzil tabletofon ako nahradu tabletu na upravu fotografii, full hd je idealnym riesenim. aj kvoli screenshotom, aj kvoli pouzitiu efektov a podobne. verim, ze full hd bude coskoro standard. seriu Galaxy Note povazujem za prelomovu, teda taku, ktora by mala vybavou sokovat. a full hd by splnilo moju predstavu o tom, ako Samsung moze prijemne prekvapit. zial, musi mi stacit hd, a tak ostavam pri Galaxy S III.

    Martin Ivičic09.10.2012 - 21:36 Trvalý odkaz

    ichard Hombauer: carbonivy zadny kryt biely? kde taky zozeniem? dakujem

    JaroB10.10.2012 - 02:40 Trvalý odkaz

    Keď som si kúpil S3 hneď som si kúpil priesvitný kryt na zadnú časť lebo som vedel,že sa extrémne rýchlo poškriabe a prednú časť som neriešil,veď to chráni predsa GG2 takže žiadna fólia. To mi aj odporučili v Samsung predajni,nelepte žiadnu fóliu veď to má GG2 ! ! ! Už po pár dňoch sa objavili prvé mikro škrabance !!! A to sa o telefóny starám a nikdy by som ho nedal s niečim do vrecka. Raz som ho omylom vložil do vnútorného vrecka saka kde bili moje okuliare. Po chvíli som si uvedomil, že tam sú aj okuliare a tak som rýchlo vytiahol telefón a obavy sa naplnili. Dve mikroškrabance po minúte !!! Na žiadnom inom telefóne sa tak rýchlo neobjavili, tak som zašiel do predajne nech mi povedia svoj názor. Neverili vlastným očiam. Že vraj to neexistuje veď to má GG2 !!! Odporučili ma priamo na servis nech sa zájdem osobne opýtať lebo to bude asi vada materiálu. A v servise som skoro odpadol. Je to mechanické poškodenie a na to sa nevzťahuje záruka a odolnosť skla GG2 nikde nieje udávaná. Poškriabe ho aj bežný prach! Mal som si nalepiť fóliu. Skoro ma tam vystrelo,načo je tam potom GG2 keď si aj tak mám lepiť fóliu !!! A ešte menšiu ako je sklo lebo je na koncoch zahnuté.Vyzerá to hrozne a totálne degraduje celý telefón. S3ku som vymenil za HTC ONE X ktorý som presne tak isto používal aj s ochranou iba na zadnú časť a displej nechránený. Mal som ho niekoľko mesiacov a ani škrabanček !!! A S3ku mám týždeň a už musím lepiť fóliu lebo je poškriabaný!!! Hnus velebnosti :((
    Takže ten GG2 na S3ke je naprostá chujovina!!! Keby som bol vedel tak ostávam pri ONE X a nešpekulujem :(
    Najlepšie to má vyriešené SONY..všetky Xperie majú priamo od výroby nalepenú fóliu ktorú nieje ani vidieť a niektorý užívatelia do dnes netušia, že tam je priamo strojom nalepená od výroby a lepia si ešte aj vlastnú :D

    Dezi11.10.2012 - 12:21 Trvalý odkaz

    hovadina ako mraky. Nosim SGS3 vo vrecku spolu s klucmi , drobnymi mincami a bohvie co vsetko este mam vo vrecku a ani skrabanec

    Richard Hombauer11.10.2012 - 12:46 Trvalý odkaz

    Telefóny používam zásadne bez fólie, občas v rovnakom vrecku ako kľúče a ani po troch mesiacoch žiadne poškodenie nevidím. je však logické, že materiál tvrdší než sklo môže sklo poškodiť. Asi máš diamantové okuliare. Ale stačí aj zirkón, topás alebo korund. :) Mimochodom, oceľ môže mať tvrdosť až 8,5 a sklo maximálne 6,5, takže stačilo naštudovať tabuľku tvrdosti. Okuliare môžu mať v rámiku najtvrdšiu oceľ, kľúče používajú mäkšie typy kovov.

    MJ13.10.2012 - 21:10 Trvalý odkaz

    No vyzerá to tak že určita séria S3jok dostala GG2 nižšej kvality, resp. vadnej kvality.

    lukas8717.10.2012 - 09:16 Trvalý odkaz

    No ja zase pouzivam u kazdeho telefonu foliu. Zoberiem si 3 folie z ebay-u za 1,50€ a mam po probleme. Inak ja osobne nepoznam nikoho kto by nemal na display-i skrabance pokial nepouziva foliu. Kamosi maju vsetky typi mobilov od iphonov, vyssich radov HTC, Sony a pod a kazdy jeden tam ma po case skrabance.preto to ani neskusam bez folie. urcite gorila trochu pomoze ale je to stale len sklo a to sa casom poskriabe. takto si kupim 3 folie, ked na nej po nejakom case napr. po pol roku vidim mikro skrabance, odlepim, dam novu a hotovo. robim to aj kvoli cene. nakolko dobre viete ze ked idete predavat pouzity mobil tak sa na to dost prihliada a kazdy hlada bez skrabancov.preto mam vzdy kryt a foliu a aj ked ho za rok predavam je ako novy. to je moj nazor. ale samozrejme poznam aj ludi ktorym vadia kryty a aj folie.to uz je kazdehi vec.

    zune8517.10.2012 - 17:59 Trvalý odkaz

    MJ
    no jo,to je výhodná recenzia z jednej strany na GSMarene to také ružové nie je ved skús sám
    autor
    "iPhone5.A neverili by ste, ale väčšina aplikácii v AppStore ani nedokáže pracovať s novým, vyšším displejom. Takže smola."
    to je čo za blud,fungujú všetky ale nie su na celý displej.čierne pruhy ako u 16:9 TV a staré filmy s 4:3 obrazom. na rozdiel od Androidu tam bud spadnu alebo nejdu vôbec :D

    MJ18.10.2012 - 13:36 Trvalý odkaz

    @zune85 - nerozumiem tomu, co je vyhodne a co mam skusit?

    zune8519.10.2012 - 18:58 Trvalý odkaz

    že ta recenzia je blud , priklášlená.

    q0s20.10.2012 - 16:06 Trvalý odkaz

    @zune85 : si ma pobavil vetou
    "na rozdiel od Androidu tam bud spadnu alebo nejdu vôbec :D"
    prosim? Pouzivam Android asi 3 roky a zatial sa mi ani jediny krat nestalo,ze by mi najaka aplikacia z Google Play nesla..Takze to su iba zavislacke reci od Applu na Android..:)

    viperman20.10.2012 - 22:43 Trvalý odkaz

    netrep kokotiny, setko co si napisal su ciste hluposti. ja mam nexus 7 a tam je hd displej 16:10 a setky appky mi idu co pouzivam

    brunob21.10.2012 - 13:03 Trvalý odkaz

    To by všetko bola pravda, ak by sme sa bavili o bežnom skle. Lenže Gorilla Glass má mať tvrdosť zafíru - 9 (http://goo.gl/GUkDj). Určite ste videli, ako s tým sklom cvičia (http://youtu.be/wT8xI4PEU8c). Potom je ťažké pochopiť, prečo sa tak ľahko poškriabe alebo praskne pri páde.