Na jeden záber: Samsung Galaxy S10+

  • Marian 15.03.2019 - 18:22

    Ono vela urobila ich nova zmenena nadstavba UI, ktora isla k znacne k lepsiemu. Cize, rozsvietenie poklepanim ma aj S9, rozsvietenie po zodvihnutie tak isto. Co mne vadi a nikde sa nespomina /ak si to len neviem nastavit tak sem s tym/, je ze ked idem do searchu, mam to nastavene potiahnutim z dola na hor, tak nemam automaticky kurzor v hladacom policku so zaroven vyrolovanou klavensnicou /ako to ma Apple a tusim aj Huawei/ vsak je predsa jasne ze ked idem nieco hladat, tak idem pisat, alebo aspon ta lista mohla byt kdesi v strede aby som na nu pohodlne dociahol. Nerypem, len ten isty system pouzivam, a nikdy som na toto ani naznak kritiky nevidel. Inak az na par drobnosti sa uz systemom dotahuju na Apple, len mi pride tych nastaveni az moc, ono je super, ze si to viem nastavit, ale mraky veci viem ze sa daju nastavit a neviem kde :D, lebo mi to pride uz kus neprehladne. Tak isto fukncnost nejakych veci, napriklad funkcia SMART /neviem co/ nastavim si tam, ze ked som doma, tak by odo mna nemalo pytat odomikacie prvky /prst, face, oci ci kod/, no a obcas pyta, obcas nepyta a stale GPS zapnute, tak som nastavil aj susedov a stale je to nestabilne. Ked uz tam nieco je malo by to fungovat na sto percent. Toto mi este kus chyba, inak cely novy UI, je vyborny. Este raz zdoraznim je to z pohladu majitela S9. Som sa rozpisal...:)

  • Tomas16.03.2019 - 15:20 Trvalý odkaz

    Riso, ak si stiahnes apku One Hand Operation+, da sa v nej nastavit pre krok späť potiahnutie od laveho alebo praveho kraja obrazovky (alebo oba okraje) a dalsie gesta. Perfektna aplikacia, skus ju. A mozno by so o rom mohol spravit kratke video:)

    adamkofirda@gm…16.03.2019 - 19:28 Trvalý odkaz

    S10/S10+ by bol pre mňa takmer dokonalý telefón nebyť tej kamery v displeji :/ ...Museli takto zhovadiť displej :( ...A to som si myslel že Samsung ako jediný rozumný sa nenechá zlákať na notche a diery. Čo už, poslední výrobcovia ktorí nijako nenechali zhovadiť si displeje vo vlajkových lodiach sú Sony a Nokia. A keďže moj S8 pomaly dosluhuje (hlavne po aktualizácii na android Pie ktorý totálne pokazil RAM manažment) tak si budem musieť vybrať z dvoch telefónov: Sony Xperia 1 alebo Nokia 9 Pureview. Uvidíme čo bude o 2 roky, kedy by mali predstaviť vlajkovú loď s kamerou ukrytou pod displejom.

    Tomas16.03.2019 - 20:12 Trvalý odkaz

    Ver mi, ze ta diera v displeji problem nie je. Teda aspon u mna, absolutne ju ani nevnimam.
    Skor kvalitu fotografii by mali vyrazne zlepsit. Vysoky sum a nasledne vyhladzovanie je dost problem. Niekedy sa na tie mazanice neda pozerat. A ta "jasna noc" ked je zapnuty optimizator scen, akoze nocny rezim,... WTF Samsung?!

    Richard Hombauer17.03.2019 - 10:28 Trvalý odkaz

    Merrick, One Hand Operation+ mam uz stiahnute a pouzivam :) uz sa hram s S10e, velmi sa mi pacia tieto mensie rozmery. Som zvedavy na vydrz baterie.

    Lenka Ivančíková17.03.2019 - 12:47 Trvalý odkaz

    Nightmare, je vikend, nie so tu nalepena cely den. :) takze az teraz som to tu premazala.

    Knoxville17.03.2019 - 15:48 Trvalý odkaz

    Ako je to s tou čítačkou na Galaxy S10e? Je skutočne tak nepohodlne vysoko?

    Michal19.03.2019 - 09:55 Trvalý odkaz

    A ako ti zatial vychadza ta vydrz? Jeden den v pohode ci aj viac? Od cias Galaxy S4 je toto prvy samsung, ktory ma zaujal.

    Tomas19.03.2019 - 10:37 Trvalý odkaz

    Vydrz je vyborna. Podla toho co vsetko mas zapnute a ci hravas hry, je to od 7 az 8 hodin SoT. Co je myslim velmi dobre na tak velky displej s QHD rozlisenim. Ja mam vypnutu polohu a vacsinu dna som na wifi a taktiez mam vypnute vibracie. Pod 7 hodin SoT som este nemal.

    Celkovo je to 10/10 telefon...az na 2 (podstatne) veci.
    1. Slabsia wifi oproti OnePlus 6T. Kupelna sa u nas nachadza dost daleko od routera a ked zapnem wifi, 6T sa vpohode pripoji ale S10+ nie. Musim prist blizsie. Nie je to velky rozdiel, ale od 1000€ pristroja by som takuto vec necakal
    2. Kamera. Riso tu sice tento fon oznacil za najlepsi fotomobil aky mal v rukach ale s tym nesuhlasim. Videl som desiatky recenzii a porovnavaciek a tiez som nafotil desiatky fotiek a porvnal ich s OnePlus 6T a z kamery som velmi sklamany.
    S10 sice foti lepsi v 6 pripadoch z 10, ale su situacie, kedy su fotky doslova nagrc...
    Za zleho svetla STRASNE zasumene a nasledne sa to softver snazi vyhladit a vysledok je velka mazanica bez detailov.
    Fotky su po okrajoch v slabom svetle neostre a rozmazane.
    HDR je akoby zapnute stale, aj ked ho vypnem. Na fotkach nevidim ziadny rozdiel.
    Taktiez telefon zlieva jemne detaily ako texturu dreva, omietku, dlazbu atd. Staci menej svetla a to co OnePlus pekne zachyti, S10 proste rozmaze, lebo sa snazi vyhladit sum.
    S slabsom svetle sa sbazi o svetlu fotku a ISO vystreli do nezmyselne vysokych cisel, ze to je kontraproduktivne a fotkam to skodi.
    Video je pekne ale iba vonku za pekneho pocasia. V interieri a horsom svetle opat hrozny sum a hanbil by som sa niekomu povedat, ze toto vytvoril 1000€ mobil.
    Nocne fotky katastrofa. Opat velky sum a celkovo slaba kvalita.
    A ten automaticky nocny rezim, to je zly vtip. Uplne k smiechu...alebo placu.
    A panorama...plati to iste ako nocny rezim. Proste katastrofa, lebo na panoramu sa vyuziva sirokouhla kamera a ta za horsieho svetla trpi. Taktiez su zabery zle pospajane...proste cele zle.

    Uzavrel by som to tak, ze sice slabsia wifi mi vadi, ale nie je to zas taky rozdiel, s tym zit dokazem. Ale kvalita snimok je fakt zla pri horsom svetle a to je pri tak drahom fone neakceptovatelne. Doslova kazdy konkurencny mobil foti lepsie.
    Vazne uvazujem, ze ho pojdem vratiti, co je skoda, lebo inak je to dokonaly telefon...skoda tej kamery a UBOHEHO postprocesingu. Ak niekomu zalezi na kamere, vyhnite sa tomuto telefonu. Kupte si iPhone (skoro az neverim, ze niekomu odporucam iPhone)

    Peter Križian19.03.2019 - 12:01 Trvalý odkaz

    Merrick tak to som fakt škoda, človek by od toho čakal top kameru jednak pre cenu toho mobilu q jednak preto že Samsung vždy vedel robiť tieto veci. Ale myslím že kto chce dobrú kameru nemusí ísť len do iphone, aj Android konkurencia má z čoho vyberať. :)

    XiaomiManiac19.03.2019 - 12:38 Trvalý odkaz

    Daval som tu link sko fotia alternativne mobily a bol mi zmazany, dnes na konkurecnom portale vyslo ako foti jablko Xs prot S10+ ,ale samozrejme link nebudem davat lebo fony spravia vlastny test ...

    No mne fotky pridu rovnake, akurat S10+ presaturovane

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease19.03.2019 - 13:07 Trvalý odkaz

    To sú tie prehnané očakávania s každým novým modelom.
    Veď máš top fotomobil so 109 bodmi a selfie camera je vraj (96 b) best ever (Dobrý ftip z DxOMark).
    Akože nech sa na mňa nikto nehnevá, ale Galaxy S6 Edge má 82b a nefotí horšie (to sa hodím o zem :)
    HW stagnuje. Optika sa nemá ako zlepšovať. Mnohí sa neunúvajú ani s optickou stabilizáciou.
    Mobilné foto snímače sa nikam neposunuli, skôr naopak. Výrobcovia prestali osádzať senzory s 1,55 µm pixelom. Pritom je nový Exmor RS IMX577, nik po ňom nesiahol. Stropom je momentálne 1.4 µm.
    Trend 3/4/5 čočky ma nijako nepresvedčil o progrese. Tam sú snímače s max. veľkosťou pixelu do 1µm.
    Všetko tak zostáva na softvéri. S tým sa každý výrobca vysporiadava po svojom, nech posúdi oko či úspešne.
    "Umelá inteligencia" je tiež marketingový žvást a výsledky sú lepšie bez nej.

    Tomas19.03.2019 - 13:22 Trvalý odkaz

    3 roky som mal S6 edge+, tiez hned ako sa dala kupit a vtedy som bol z fotiek nadseny. Dnes, po 4 rokoch som sklamany. Cakal som vyrazne zlepsenie, ktore sa nekona.

    DxOMark je vtip o tom sa ani nebudem bavit.

    Presne ako pises Mental, vsetko ostava na softveri a ten sa Samsungu podla mna nepodaril.
    Stojim si za vsetkym, co som napisal vyssie.
    Priklad: Vecer v obyvacke za svetla ziarovky odfotim skrinu a na OnePlus je lepsie vidiet texturu dreva ako na Samsungu a navyse Samsung rozmaze okraje a rohy fotografie.

    Link na forum Samsungu, kde sa mi to len potvrdilo
    https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S10e-S10-S10/S10-Camera-not-…

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.03.2019 - 14:15 Trvalý odkaz

    Tak okrem Googlu ... nemam pocit ze nejaky progres exisuje. Ved preto vsetci instaluju (instalujeme) Gcam mody. Tiez mam najlepsie fotky z GCam, poslednu pri Vinianskom jazere ked uz zapadlo svetlo a ta modra co ten softver vytiahol.. skoda ze horizont je nakrivo :D

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease19.03.2019 - 14:54 Trvalý odkaz

    Videl som dva duely s Pixelom 3 a oba S10 prehrala. nič prekvapivé.
    Ale čo ma zarazilo, že prehrala aj s Mate 20 Pro a to teda nie je moja šálka kávy.
    Bo Huawei bol porazený S9nou, Note 9, Pixelom aj HTC a Apple v predošlých mnohých testoch.

    Inak čo si sem dal to fórum, užívatel hneď v úvode píše:
    "kamera na S8 má zďaleka lepšie fotografie v porovnaní s S10 +"
    a o tom furt píšem. nové neznamená automaticky lepšie.
    No Hardware progress..

    Tomas19.03.2019 - 22:50 Trvalý odkaz

    Tak som ho bol dnes vratit. Ostalo mi po nom akurat Spigen puzdro, ktore darujem ak by niekto chcel:D Skoda no, nebyt tej B-eckovej kamery, bol by to fakt dokonaly fon. Ale o to viac sa teraz tesim na OnePlus 7, kedze mam tisicku k dobru:D

    Knoxville19.03.2019 - 23:22 Trvalý odkaz

    Dokonalý fon neexistuje.. Ak si nebol spokojný s foťákom u S10 pochybujem že Oneplus na tom bude lepšie..