Google vymaže zálohu vášho androidu po dvoch mesiacoch nečinnosti

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 17.09.2017 - 22:51

    To je celkom blbe riesenie. Apple, ale aj Windows, umoznuju lokalnu zalohu. Android nie. Google sa koncentruje na webove aplikacie a tych desktopovych ma minimum. Picasu nahradili Google Photos, hudba ma iba 3rd party aplikacie, a teraz zrusia aj zalohu po 2 mesiacoch. Smola pre vsetkych, ktori sa pokusia si obnovit telefon, po dlhsej vymene systemov.

  • ondrakomous18.09.2017 - 00:01 Trvalý odkaz

    otazka je jina. co vlastne google nemaze? resp. co maze? vzdyt kazdy android ma v sobe xx ruznych predinstalovanych apk, ktery automaticky vse ukladaji, kontakty, fotky, maily, hudbu, dokumenty, poznamky, takze se konkretne bavime o cem?! troufam si rict,ze prumerne inteligentni clovek pochopi na jakem principu funguje dnes android, pokud budu napr chtit zalohu kalendare musim pouzit kalendar od googlu, budu-li chtit zalohu fotek musim znovu pouzit aplikaci od googlu.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.09.2017 - 10:22 Trvalý odkaz

    Ondra neblbni, to len Big Brother sa ti snaží nahovoriť, že to nejde inak.
    Na zálohu, alebo synchronizáciu fotiek, kalendára... vôbec netreba apps od Google.
    Námatkovo vyberám:
    Resilio Sync
    MyPhoneExplorer

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy18.09.2017 - 11:38 Trvalý odkaz

    fotky, kalendar, gmail, kontakty... sa urcite mazat nebudu, to su predsa aplikacie ktore tu boli skor ako android, funguju a aj vzdy fungovali na PC bez androidu. podla mna sa budu mazat len zaloha nastavenia telefonu kvoli obnove. cize ked kupis novy telefon, prihlasis sa do gmailu tak ti na obnovu nebude ponukat 3 roky stary telefon ale iba "posledny" :D ak teda nebol posledny telefon nebol naposledy synchronizovany davnejsie ako pred 10 tyzdnami.
    o data v cloudovych sluzbach nerideme ;)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.09.2017 - 12:58 Trvalý odkaz

    pred fotkami bola picasa, ta bola zmigrovana do fotiek, aby sa eliminovala sluzba naviac. Nemusia to byt 3 roky, staci ked niekto dostane chut si vyskusat iPhone X, preda svoj Note 8, doplati, a ked po 3 mesiacoch vymeni iPhone X za Note 8 a LG V30, nebude mat ziadnu zalohu.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy18.09.2017 - 13:04 Trvalý odkaz

    ano pisem o 10 tyzdnoch :)
    budes si musiet manualne nainstalovat "oblubene" aplikacie , manualne nastavit wifi...
    neprides o hesla v chrome, kontakty v gmail, o fotky.

    Tomas18.09.2017 - 15:06 Trvalý odkaz

    Nema aj tak kazdy vyrobca nejaku formu vlastnej zalohy?

    ondrakomous18.09.2017 - 20:58 Trvalý odkaz

    a jak bys to chtěl udělat? výrobce tam namasti svoje věci, každý výrobce ma svoje vlastní zalohovaci programy, který muzes zase zálohovat přes ucet, ale když si vezmes třeba nexus, tak v telefonu mas komplet cely system z apk od googlu, takze všechno se ti zalohuje přes google aplikace, takze zalohovaci nastroj vůbec nepotrebujes. to co psal wayne není uplne pravda, není tam jedina aplikace treti strany. komletne to jede přes webovy rozhrani přes google ucet. nikdy sem o zadny data na googlu neprisel, přes to ze jsem třeba na ios roky. ze na ios a windows je zaloha je sice fajn, ale zase davas data microsoftu, applu.