Meizu M5 Note - lákavá alternatíva do dvesto eur

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 13.04.2017 - 02:03

    Úplný nezmysel. Za 179€ som nedávno kúpil bezproblémové Lenovo K5 Note

  • Michal13.04.2017 - 10:00 Trvalý odkaz

    A za velmi podobnu cenu sa da aj Redmi Pro s procesorom Helio X20/25, amoledom a infraportom. Antutu 80-90K.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.04.2017 - 11:15 Trvalý odkaz

    To ano. Ale, že by bol tiež bezproblémový. CHINESE AND ENGLISH Version without LTE 800MHz..

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy13.04.2017 - 14:16 Trvalý odkaz

    Za 200 som kúpil dtek60, za cinana bez podpory je 200€ moc :D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.04.2017 - 14:34 Trvalý odkaz

    Lenze bezny plebs dtek60 za 200 len tak nekupi...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy13.04.2017 - 14:36 Trvalý odkaz

    Tak sa mali lepšie učiť :)
    Ale vážne, takejto kategórii telefónov sa radšej vyhnúť.

    Tomas13.04.2017 - 18:29 Trvalý odkaz

    Ja osobne by som si taky fon nikdy nekupil. Nechcem polotovar, nechce sa mi citat navody na forach, flashovat rom a brblat sa s cinou, ktora pre EU trh nie je urcena. Urcite sa najdu ludia, ktotym to vyhovuje, ale ja medzi nich nepatrim. Z mojho pohladu potencialneho kupujuceho je to neprerajny kusok (pre mna), tak ako vsetky ostatne Meizu, Xiaomi atp.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.04.2017 - 19:29 Trvalý odkaz

    hmm, aj z UK vychádza DTEK60 bez DPH na 422€.
    nemyslíš DTEK50?

    Michal14.04.2017 - 09:57 Trvalý odkaz

    Ja som vyradil Sony a pouzivam Redmi Pro ako sluzobny aj sukromny. Sony sa na sluzobke vybilo uz niekedy poobede plus mi padali aplikacie. Na xiaomi som nic neflesoval ani nehladal po forach. Nie je to ziadny polotovar, vsetko funguje ako ma.

    Jamie14.04.2017 - 10:02 Trvalý odkaz

    Najradšej mám tých odborníkov, čo Xiaomi v živote v ruke nemali ale kritizujú ho...

    ML14.04.2017 - 10:38 Trvalý odkaz

    Tiez mam aj Xiaomi Redmi Note 3 Pro a neviem si ho vynachvalit. Za tu cenu parada, vyborna konstrukcia, svizne, kvalitny displej, neustale updaty, slovencina bez problemov a nic som nemusel flashovat.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.04.2017 - 11:06 Trvalý odkaz

    Jamie, s oxym sme mali Mi2/s v 2013, ked prisiel boom xiaomi. Nemyslim, ze by nemal skusenosti, myslim ze nejaky Redmi ma aj v rodine. Alebo mal. Prave preto, ze ma skusenosti s viacerymi zariadeniami, to pise.

    Ja som tiez bol fanusik cinskej ryze, posledne verzie 8.X MIUI, su bez zasahu do systemu a nahodenia europskej verzie ROM, iba substrat pre reklamu, pretoze v Cine to funguje trosku inac ako u nas. System to je pekny, mozno aj spolahlivy, mne ale vadi ich filozofia v pozadi, co a ako maju nastavene, ak chces pouzivat cloud, synchronizaciu a vsetky klady Xiaomi zariadenia.

    Na druhej strane, Xiaomi ma premakane zalohy a ich obnovy. Ale ani to u mna nestaci :)

    No, dost offtopicu, raz som si takmer kupil Meizu MX5, ale potom som zrusil objednavku, lebo som si precital ako je to u Meizu so softverom. Tam su snad este horsie na tom ako Xiaomi... Pre CN fajn, pre zvysok sveta... bieda.

    Jamie14.04.2017 - 14:17 Trvalý odkaz

    Aj laik zvládne inštaláciu ROM od kumunity miuios.cz a nemusí sa s tým ďalej zapodievať. CN ROM je nepoužiteľná, je tam neskutočné veľa zbytočných a reklamami prešpikovaných aplikácií ale ako som napísal, nie je to žiadna veda nahodenie CZ/SK ROM. Pokiaľ si chceš nastaviť synchronizáciu, treba sa s tým trošku viac pohrať, ja ju mám ale stále vypnutú. Aj napriek takýmto väčším počiatočným komplikáciam sú Xiaomi výborné a spoľahlivé telefóny a keď niekto "varuje", že je potrebné sa takýmto telefónom vyhnúť, tak je to veľké zavádzanie...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy14.04.2017 - 14:38 Trvalý odkaz

    Zavádzanie je keď napíšeš :"Aj laik zvládne inštaláciu ROM od kumunity miuios.cz a nemusí sa s tým ďalej zapodievať."
    Ak potrebuješ odomknúť bootloader a všetko ide tak ako ma tak je to proces na 4-7 dní a bez obrazového návodu to nezvládne ani človek čo to už niekedy robil.
    Ludia si myslía ze ak je v telefóne slušný soc tak je telefón rovnako kvalitný ako všetky telefóny a rovnakým soc. Chyba lávky, o kvalite rozhodujú úplne iné veci a na tých (pretože ich nie je vidno) sa v Číne šetrí.
    Mne osobne je jedno ci používaš Sony Apple alebo Xiaomi, utratiť si zaň svoje peniaze, ale tvrdiť že lacný čínsky telefón je OK, tak to už je trošku mimo.

    Jamie14.04.2017 - 16:00 Trvalý odkaz

    Ten obrazový návod tam je, len ho treba nájsť :) a už to vôbec netrvá 4-7 dní ale zvyčajne do 24 hodín schvália žiadosť o odomknutie. A čo je na Xiaomi telefónoch nekvalitné? Nezačni mi tu prosím trepať, o SAR a podobných blbostiach, pretože Xiaomi si aj v tomto smere vedie slušne. Čo znamená pre teba pojem "lacné"? Väčšina Xiaomi modelov sa pohybuje okolo 150-200€, čo je pre bežného človeka čiastka, ktorú je ochotný za telefón dať. Xiaomi to aj potvrdilo, že na telefónoch nezarába a predáva ich takmer za dumpingové ceny, pretože oni sa snažia zarobiť na gadgetoch a softvéri...

    ML14.04.2017 - 16:05 Trvalý odkaz

    Ja som kúpil Xiaomi v Nayke a bola tam rovno nainštalovaná romka od miuios.cz. Takže žiadne starosti a ide ako po masle, dokonca tam je nainštalovaných niekoľko 1GB hier a miesta je tam na rozdávanie... :-) A čo sa týka kvality, tiež žiaden problém. Kvalitný celokov, snapdragon, výborný displej, 4000 batéria. Pokiaľ ide o Lte, dajú sa kúpiť aj global verzie.

    Jamie14.04.2017 - 16:21 Trvalý odkaz

    Tak vieš Majo, ťažko to budeme asi niekomu, kto je voči Xiaomi zaujatý vysvetľovať pretože si "pôjde" aj tak svoje a bude dookola trepať aké sú Xiaomi nekvalitné telefóny a bude ich hádzať do jedného vreca s nekvalitnými čínskymi telefónmi...

    Knoxville14.04.2017 - 16:45 Trvalý odkaz

    Xiamo patri medzi presne tie sracky ako je Meizu,Oppo Vivo a pod. Setria na com sa da a ich sowtverova podpora je zalostna. Dnes bez europskej 800 pasma je fon zbytocny. A to ze ich tam vacsinou tie "super" cinske fony nedavaju,pekne ukazuju ze maju u prdele celu Europu. Ale ved nech si kazdy kupi a vychvaluje co chce. Niekto chce fon ktory zapne maximalne doinstaluje par aplikacii z google Play a o nic sa nestara. A taky,co nechce dat za fon celu vyplati kupi lacneho Cinana a "spara" sa v nom dovtedy kym to aspon ako tak nedunguje. Za mna ruku prec od takych fonov. Ale je to samozrejme len a len moj nazor.

    Jamie14.04.2017 - 16:57 Trvalý odkaz

    Súhlasím, že bez komunity miuios.cz by bolo xiaomi nadobro odpísané, lebo tie CN rom sú o ničom... Ale keďže tu táto komunita je, xiaomi je po softvérovej stránke jeden z najlepšie odladených výrobcov telefónov. S tým pásmom je to škoda ale je niekoľko modelov, ktoré tam toto pásmo majú (vďaka Taiwanu). Mne osobne stačí 1800vka, keďže mám 4ku a druhú simku O2, s ktorým chytím 3G skoro všade. Ale rozumiem, že niekomu môže absencia 800Mhz prekážať...
    "a "spara" sa v nom dovtedy kym to aspon ako tak nefunguje" to ako vážne? asi si nečítal post Maja, ktorý ho kúpil na SVK a všetko mal už funkčné... vidím že nemá s vami cenu o tom diskutovať, pekný zvyšok Veľkého piatku :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy14.04.2017 - 17:08 Trvalý odkaz

    Jamie Xiaomi je na tom nie najlepsie ale skor najhorsie medzi cinskymi znackami. firmy ako oppo, one+, huwei, ZTE, leeco... sa pokusaju oficialne predavat svoje produkty v usa, eu a podla toho sa ich snazia aj vyrobit. xiaomi ako vsetci vieme na nas "prdi" a svoje telefony vyraba pre cinana co najlacnejsie. cize presne pre "spokojnych slovakov" :) aj tebe pekne sviatky

    Jamie14.04.2017 - 17:13 Trvalý odkaz

    xiaomi nechce skoncit ako leeco, ktore sa snazilo vstupit prilis rychlo na "necinske" trhy a o chvilu na to aj doplati. A pisal som, ze je na tom najlepsie spomedzi sofveru (vdaka miuios.cz) nie spomedzi poctu trhov na kotrych posobi... ja nie som spokojny slovak, to mi mozes verit ale nemam problem s absenciou 800mhz lte pasma, pretoze ho tak ci onak nevyuzijem...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy14.04.2017 - 17:23 Trvalý odkaz

    Tak a teraz mi povedz ako môže byť bežný necinsky orientovaný slovak spokojný s telefónom na ktorom mu na väčšine územia nepôjde 4G aj keď jeho operátor deklaruje ze tam pokrytie ma, ako môže byť spokojný keď sa o jeho software stará "partia nadšencov" ktorí to môžu zajtra zabaliť. Telefón na ktorom mi nikto nič neopravi nevymení..

    a nehovor prosim o mne ze som voci xiaomi zaujaty :) svojho casu som bol na miui.cz dost aktivny
    https://miuios.cz/donate_link
    len som casom dospel a viem co xiaomi realne ponuka. ci to niekomu vyhovuje alebo nie, to uz je o osobnych preferenciach.

    ML14.04.2017 - 17:39 Trvalý odkaz

    A mali ste vobec ten fon v ruke niekedy? Pozrite, mozem porovnavat, mam vlajkovy Samsung, aj iPhone, windowsacku Nokiu, aj stare Symbiany, proste zaujimam sa o smartfony, tak som si zaobstaral aj Xiaomi, lebo som bol zvedavy na ten system, o ktorom som tolko pocul. No a po niekolkych mesiacoch konstatujem, bez predsudkov, ze to jeden z najlepsich pomerov cena/vykon.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.04.2017 - 17:53 Trvalý odkaz

    Fakt? A skusal si iný systém ako ten od miuios ? Bol si v kozí niekoho, komu príde Z Ciny lebo dobra cena a nevie odomknúť bootloader? Ze mu nik nepovie ze je l tomu potrebná aktivita na CN fóre? Ja s tým problém nemám ja som bol v beta teste pre nexus 5, ja som mal unlock za5 sekúnd. Napriek tomu nepoužívam argument "mne to funguje tak v poho " Lebo je to nezmysel.

    Bez ucesania chalanmi, je to otravné. Navyše cesu developer týždenne romky kde z času na čas nieco ide, nieco nejde, ludia flshuju dva mesiace staré systémy a je v tom bordel.

    Chlapci z komunity odvádzajú skvelú prácu. Bez debaty. Ale keď prestanú, co potom?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.04.2017 - 17:57 Trvalý odkaz

    Áno Miuios.cz, lenže aj tam je to model od modelu, ľahšie aj ťažšie. U niektorých už len odomknutie bootloaderu bol neprekonateľný problém.
    A čo sta týka predajcov. Tak tá diverzifikácia nielen model od modelu, ale žiaľ v rámci jedného je neskutočná. Niektorí predávajú čínsku Stock, ďalší developer, ďalší chinese e-shop modifikovanú, a niektorí "ukradnú" komunitnú z Miuios.cz a preflashuju. No a zväčša ani predajca netuší aká tam vlastne je.
    Hlavne, že napíšu SK, alebo EU distribúcia. Sestre som kupoval Redmi 3 Pro vraj 100% slovenčina. Hmm, bolo to tak 80%.
    aspoň mp3sk sa neboja písať pravdu a uvádzajú:

    "menu je v slovenčine a tiež ďalších jazykoch (preložené približne 75% textu, zvyšok v angličtine)
    skuseným užívateľom odporúčame požiadať Xiaomi o odomknutie Bootloadera a následne inštaláciu CZ/SK MIUI"

    ML14.04.2017 - 18:37 Trvalý odkaz

    Ok, beriem, uznávam a opravujem svoj výrok: Xiaomi Redmi Note 3 PRO 3GB/32GB StarkDistribution miuios.cz, má jeden z najlepších pomerov cena/výkon, aké sa mi dostalo do rúk.

    Jamie14.04.2017 - 18:45 Trvalý odkaz

    Skúšal som aj iné systémy a môžem svedomito vyhlásiť, že rom od miuiosu je skutočne výborná. Áno, keď to zabalia tak buď Global ROM alebo predať telefón. Ja osobne by som ho na SVK nekupoval, už len kvôli tomu že niektorí predajcovia by sa nemuseli stotožniť s odomknutím bootloadera pri uplatnení záruky. Mnoho telefónov sa dá kúpiť aj z druhej ruky v top stave (ak nie úplne nové) a za lepšiu cenu s nahratým softom. Ja uznávam, že telefóny Xiaomi nie sú úplne pre každého a chce to trochu zručnosti ale ani ja som nespadol z neba múdry a musel som si popozerať zopár návodov, ktoré som potom posunul ďalej v podobe obrázkových návodov. Ale nemožno tie telefóny označovať ako nespoľahlivé šmejdy, ktoré sa pokazia po mesiaci. Okrem toho sú aj odborné servisy v Česku, kde sa zaoberajú opravou tejto značky. Uzavrel by som to tak, že každý nech zváži podľa seba, či chce telefón typu vybalím z krabice a používam (a dalej sa nestarám a keď sa niečo stane, bežím rýchlo do servisu :D ) alebo telefón, o ktorý sa človek musí sem tam "postarať" ale o to viac mu rozumie a vie sa vysporiadať s problémami, ktoré sa vyskytujú vždy pri akomkoľvek mobile...

    ondrakomous15.04.2017 - 21:59 Trvalý odkaz

    dobre napsany, ses borec.

    marek123416.04.2017 - 02:38 Trvalý odkaz

    Nech si kazdy kupi, to co mu sedi. Ja som fanda cinskych fonov, ale xiaomi by som nekupil. Mam rad ked fon je pekne pripraveny od vyrobcu bez problemov odladeny a s podporou 800 MHz pasma. Ohradzovat sa, ze mam iba swan je slaby argument. Dnes mam Swan, zajtra ineho operatora. Neodomykam bootloader, neflashujem. Mam rad, ked prebehne OTA parkrat restart, vycistenie cache a telefon poskytuje svoje sluzby s aplikaciami, ktore ja chcem. Za seba OTA uprage, cisty Android a 800 MHz nutnostou.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.04.2017 - 04:51 Trvalý odkaz

    S týmto názorom v podstate súhlasím. Zbytočná glorifikácia, úspešného startupu. Ktorý premrhal šancu a najlepšie má zrejme za sebou. Meizu detto. Je tucet menších čínskych výrobcov, ktorým dám, skôr svoje penazie, lebo Full LTE, priama lokalizácia, Google services, takmer čistý android, no malware.
    Osobne mi je lautr jedno, či je to Čína, Kórea, Japonsko, US, EU.
    Ale tak dobre, som fanúšik švédskych fonov :)

    Jamie16.04.2017 - 09:13 Trvalý odkaz

    Dnes mam 4ku a zajtra budem mat tiez 4ku lebo nik lepsi tu pre mna nebude. Kto sa nechce "hrat" s telefonov, nech si kupi samsung, lebo vacsina cinskych vyrobcov (az na huawei a honor) nema software v 100% stave a treba ho preflashovat.. ale ako som uz pisal, kazdy nech si kupi co chce...

    marek123416.04.2017 - 10:31 Trvalý odkaz

    Preco myslis, ze nic lepsie ako swan nie je? Mam retencnu ponuku na happy xl za 12 eur. To mi swan mi mojej spotrebe neda ani to.nekonecno za polovicu. Su aj lepsie ponuky, len ich treba vyboxovat. Vzdy beriem retenciu bez fonu a preto si musim vyberat fon taky, aby mi poskytoval moje potreby.

    marek123416.04.2017 - 10:35 Trvalý odkaz

    Ale ano suhlas, ak berieme cennikove ponuky, swan to vyhrava.

    Jamie16.04.2017 - 10:55 Trvalý odkaz

    Za 5€ som mal doteraz 10GB dat, 100 minut/sms. Odteraz to bude uz 7,50€ ale za to to bude 10GB+1GB v Telekome + 100 minut/sms. Druhu simku mam O2 s 5€ zlavou, cize vzdy ku koncu fakt. obdobia poslem zopar sms a mam 5€ aj zopar centov a zaplatim len tych zopar centikov :D v kazdon pripade co sa tyka dat, 4ka ma najlepsie ceny, ale pokrytie je slabsie, cize komu vyhovuje, tak nema moc o com... Ten kto potrebuje data aj inde ako v meste, tak si musi najst nieco ine ale ja by som nedal nikdy viac ako 5-6€ za mesiac (za vsetky sluzby), preto prejdem na balicek giga za 1€ a budem viac vyuzivat univerzitnu wifi :D

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.04.2017 - 11:13 Trvalý odkaz

    Tak ako čínske telefóny do 200€ tak aj ponuka 4ky je plná kompromisov, čiže ak ti táto kombinácia vyhovuje tak si šťastný človek :)

    Jamie16.04.2017 - 11:34 Trvalý odkaz

    o akom kompromise má hovoriť človek, keď ponuka 4ky vyhovuje? skús to pochopiť, že nie každý potrebuje to 800Mhz pásmo a ak by som ho náhodou potreboval, zapnem si net 3G od O2. Ak chce mať človek rýchlu a stabilnú nadstavbu, tak musí niečo obetovať (čas, za ktorý si človek pozrie ako sa odomyka bootloader). MIUI je top nadstavba a dovolím si tvrdiť, že po čistom androide najrýchlejšia a najstabilnejšia (existuje aj stable rom od miuios, kde su takmer vsetky chyby vychytane). A áno, mal som možnosť používať aj iné nadstavby. A čo sa týka tej sumy do 200, tak dá sa kúpiť Note 4X, Redmi 3S, Note 3 PRO, Redmi 4A s 800Mhz LTE, pokiaľ by to človek potreboval. Žiaden telefón nie je dokonalý a vždy treba hľadať kompromis... Peknú sviatočnú nedeľu všetkým :)

    viperman18.04.2017 - 15:05 Trvalý odkaz

    knoxville: ale napr vies najst na slovensku aj xiaomi ktore podporuje 800 mhz, za 2 stovky, Redmi Note 4 Global verzia :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy18.04.2017 - 17:23 Trvalý odkaz

    Žiadna globálna verzia neexistuje. Xiaomi vyrába telefóny pre pár vybraných trhov, žiadny "globál"

    Jamie18.04.2017 - 17:35 Trvalý odkaz

    To je jedno ako si to nazveš, má to LTE 800Mhz a to je dôležité...