Lepší.TV - online telka plus krabička s Androidom

  • Matej M. 07.02.2017 - 19:01

    Zaujímali by ma podobné alternatívy - iné resp. ďalšie takéto krabičky a služby. Slovenské TV stanice ma veľmi nemrzia, skôr ten šport - ono, za cenu skoro 11 eur mesačne to nie je konkurencieschopné, pretože to je približne rozdiel medzi internetom a internetom s TV u väčšiny slovenských providerov.

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.02.2017 - 08:55 Trvalý odkaz

    Ako nápad to neni zlé. Android TV box mám v každej izbe, takže za prenájom bych neplatil.
    Žiaľ chýbajú tam základné stanice, športové, dokumentárne.

    K tomu ich boxu. 70€ za 1GB RAM/8GB internal (4,3 dostupnej), Amlogic S905, GPU Mali-450 troj-jadrový variant (MP3). Hodnota je asi polovičná. Parametre sú na hrane a momentálne sa nič so slabším HW nerobí. Snáď len s procesormi Rockchip sa dá dostať aj pod 30€.

    CZ&SK trh s android TV boxami je značne podvýživený, takže to chápem. Iný predajcovia si za niečo takéto pýtajú 80 až 120€.
    Pritom za 80€ je už Amlogic S912 s 3GB RAM a 32 internal.

    marek08.02.2017 - 19:26 Trvalý odkaz

    Ahoj mental, poradis prosim daky box? oplati sa aj niektory z tych lacnejsich? vdaka

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease10.02.2017 - 03:59 Trvalý odkaz

    Fakt zvláštne. Od teba mi SS prišla. Odpovedať mi však nejde. Už tu niekto rovnaký problém spomínal. Nechcem tu z toho robiť off topic, ale inak to nejde.
    Jasne, že dokážu napájať 2.5"HDD. Veď sa používajú hlavne ako multimediálny prehrávač. Jeden pri routeri mám cez lan kábel. Ostatné v iných izbách cez WiFi a v poriadku. Každý má inú nadstavbu. To sa dá poriešiť svojou. Ale ja to využívam dosť jednoúčelovo na Kodi, takže ma to netrápi. Jo ten upravený android (pre TV boxy) má dosť kostrbaté ovládanie. S originálnym DO je to utrpenie. Nutnosť dokúpiť air mouse napr. s gyroskopom.

    marek10.02.2017 - 23:23 Trvalý odkaz

    Urcite nie sme off topic, kto nad tymto recenzovanym zariadenim uvazuje ma pravo poznat alternativy:)
    Ja som nad boxom uvazoval naposledy skoro 2 roky dozadu, nieco mi vtedy sposobilo pochybnosti s tymi diskami a nedopatral som sa k jednoznacnej odpovedi ani som na to uz potom nemal cas. Takze dakujem mozno si nakoniec jeden zadovazim:)
    Mas aj niektory z tych slabsich napr. 8gb rom + 1gb ram - staci to na kodi, prip. nejake to dlna prehravanie?

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy11.02.2017 - 05:30 Trvalý odkaz

    Tiez mam doma jeden taky "tv box" s androidom. S originalnym diaľkovým ovládaním je to v podstate nepoužiteľné. Mala bt klávesnica s touch padom je nutnosťou.
    Box zvladne pracu s USB HDD uplne bezproblemovo, rovnako tak s ftp alebo NAS. U mna sa to vyuziva hlavne na pozeranie live streamu z dvb-s.

    Michal13.02.2017 - 12:05 Trvalý odkaz

    Bojim sa ze to nema podporu ac3, na jednom fore jednemu islo ac3 druhemu nie .

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.02.2017 - 14:39 Trvalý odkaz

    Ved je to android, stiahnes mx player + kodek a ma podporu ac3

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.02.2017 - 04:37 Trvalý odkaz

    Je tam pre-installed Kodi (Best media center). Ten podporuje všetky formáty. Aj DTS-HD, DTS-X, Dolby TrueHD, and Dolby ATMOS audio pass-through.
    Lenže to nestačí. AUDIO PASS-THROUGH musí podporovať aj hardvér. Teda aby posielal viac kanálový zvuk na digitálny výstup (HDMI, SPDIF - optický al. coax) a potom ho spracoval AV zosilňovač (receiver).
    Ak ti ide o toto, hľadaj:
    Support 5.1 Surround Sound Output: Yes
    A musíš si priplatiť. Napr.
    http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_503488.html

    Dlho očakávaná novinka (LPDDR4 RAM) o dva týždne v predaji:
    http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_607542.html

    Edit* k tej predošlej otázke nič také ako 8/1GB nemám. Lebo android. Minimálna konfigurácia čo vlastním je 8/2GB (MXIII-G)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.02.2017 - 13:52 Trvalý odkaz

    AC-3 (Audio Codec 3) je iné "kodekové" označenie pre Dolby Digital (DD 5.1, downmix 2.0)
    Zrejme úplne nechápeš. Jedna vec je či ti prehrá ten ktorý audio kodek. Tam problém nie je. To ti prehrá aj mobil s jedným repro. Ak máš prehrávač Kodi, MX Player VLC..
    DD 5.1 (AC-3) prehrajú všetky Android TV boxy. To je "základ", prvý digitálny surround. Kodi 17 prehrá aj 8 kanálový HD multikanálový zvuk (Dolby TrueHD, DTS-HD).
    Druhá vec je či máš "domáce kino" a chceš ten zvuk ďalej posielať -digitálne- na spracovanie do AV zosilňovača, aby ti hralo 5 repro (2 predné, center, 2 zadné) + .1 = subwoofer.
    Ten Nexbox A95X to nepodporuje. Support 5.1 Surround Sound Output: No
    Ak pôjde zvuk iba cez HDMI do TV nič nerieš. To funguje.

    Michal14.02.2017 - 14:54 Trvalý odkaz

    Uz v tom zacinam mat trochu jasno, dakujem. Mne staci, aby to hralo zvuk cez HDMI do TV, prehravac chcem len na Magio GO na tenis a nejake hranie, na filmy ma satelit. prijmac optikou prepojeny so zosilnovacom a ten prehra uplne vsetko. Ale chcem aby aj ten prehravac vedel prehravat videa ked ho prenesiem niekam inam. Dakujem ti za vysvetlenie a za cas.

    Jakub Novák21.04.2017 - 00:08 Trvalý odkaz

    Lepší.TV jsem poprvé viděl u kamaráda, který to už nějakou dobu využívá. Nejvíce se mi líbí možnost nahrávat si a zpětně pouštět všechny oblíbené filmy a seriály. Díky Androidu lze krabičku použít také jako počítač v televizi. Rozhodně doporučuju všem vyzkoušet to taky.

    andrejka02.05.2017 - 22:09 Trvalý odkaz

    Přímo tenhle mám doma a nemůžu si vynachválit :-) Je super, že když chci vidět nějaký film, tak si ho pustím až když mám na to čas a konečně ty filmy vidím od začátku až do konce, aniž by mi cokoliv uteklo - přeskáču reklamy a pauzu si udělám, kdy potřebuji ♥