OnePlus 3 - päťapolpalcový návrat na vrchol

  • Nightmare 04.07.2016 - 02:20

    pekne napisane!

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.09.2016 - 12:51 Trvalý odkaz

    Ram management, ziadny sRGB mod, ziadna ochrana displeja pri noseni vo vrecku (to dramaticky meni pouzitelnost, uz ide v pohode proximity wake, gesta pre baterku, double tap2wake...), horsia kvalita videa (bol vylepseny kodek, zvuk je ale stale dost potichu), stale aktivovana citacka odtlackov prstov, sposobovala slusny battery drain aj zahrievanie, teraz je vypnuta ked proximity senzor detekuje telefon vo vrecku. Nic dalsie mi nenapada, no stihli toho napravit celkom dost.. asi vsetko na co som hundral s tych mojich postrehoch po tyzdni... Pre mna obrat 180 stupnov...

    Tomas13.09.2016 - 14:11 Trvalý odkaz

    Dik za postrehy. So ziadnym Oneplus som sa nazivo nikdy nestretol a ani sa mi nepacili z recenzii, ale tato trojka na mna spravila dobry dojem.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.09.2016 - 15:44 Trvalý odkaz

    Mal som ho iba týždeň. Takže neviem ako to bolo s predošlými verziami systému. No hneď po vybalení s krabice mi to ponúklo update na Oxygen OS 3.2.4. Mimochodom za 2 mesiace od začiatku predaja, by sa malo jednať o 4. update (3.1.2, 3.2.1, 3.2.2). Čo je takmer unikát vo svete androidu. MIUI má síce týždenné updaty - no čo čítam na fórach, vždy aj niečo pokazia. Sú ešte nejaké dva Community Build 3.5.0 a 3.5.1.
    Je to málo času na úplnú previerku, ale bol som nadmieru spokojný a jeho súčasný majitel je doslova nadšený.

    zaujímala ma velkosť volnej pamäte RAM. Už na Xku som bol prekvapený s 1,5 až 1,7 GB volného z troch.
    [img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14232983_1306414546049948…]

    Skúšal som aj kvalitu audio výstupu na jacku. G4 napriek dedikovanému DAC/amp sa žial nechytal. OP3 mal dynamický, plastický zvuk s kontúrnejším basom. A to som nemal čas na lepšie prehrávače (Neutron, USB Audio Player Pro).

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.09.2016 - 17:30 Trvalý odkaz

    udajne ma DAC, ktory je sucastou SoC, a ten pre SD820 je celkom ok, paci sa mi ako hra, aj ked nie som ziaden audiofil, uz cez spotify v extreme kvalite a apple spunty to tlaci celkom slusne...

    Tomas13.09.2016 - 19:20 Trvalý odkaz

    Vsetci beru caste updaty systemu ako uzasnu vec... Opravte ma ak sa mylim, ale neznameta to, ze ten system je nanic, ked ho treba kazdy tyzden updatovat. Radsej budem mat dobry, stabilny a odladeny system so zopar vacsimi updatemi, ako nieco, co treba kazdy tyzden opravovat a patchovat.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.09.2016 - 20:03 Trvalý odkaz

    Pri Oneplus je to skor tak, ze uzivatelia najdu chyby, ktore adresuje aktualizacia. Obcas sa nejaka prida, nejake ubudnu. Google tiez vydava bezpecnostne zaplaty kazdy mesiac ci dva. Minimalne tieto by mali byt v systeme pritomne. MIUI ma tyzdenne aktualizacie, lebo je to vyvojarska vetva a vsetci ktori maju tyzdennu verziu su svojim sposobom testeri.

    Matej14.09.2016 - 16:33 Trvalý odkaz

    aktualne nefunkcne zalezitosti podla fora:
    - disconnecting wifi, samo od seba (niektori hlasaju zavislost na zapnutom LTE)
    - nefunkcne tlacidla hlasitosti ak je zhasnuty displej (hlasitost hudby nezmenite ak pocuvate hudbu a zhasne displej, detto pri hovoroch ak je telefon pri uchu)
    - doze mod robi problemy s prijatim notifikacii, normal aj high priority notifikacie chodia s velkym oneskorenim (high priority notifikacie nechodia instantne. Problemy uz dlho, riesenie v nedohladne)

    Plus pikosky ako praskajuce krycie sklo fotoaparatu, random pocet uzivatelov dokola hlasi prehrievanie, nadmerne vybijanie, a rozne dalsie nevyznamne blbiny v systeme.
    Wayne, vies potvrdit/vyvratit wifi problem a meskanie notifikacii? Lebo tym padom by som 1+3 ani zbytocne neobjednaval ...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.09.2016 - 16:45 Trvalý odkaz

    Ano, s notifikaciami je to vseliake, telefon ma pri zozname aplikacii moznost uplne vycistit sluzby na pozadi, ak to pouzijes, aplikacia nebude pustat notifikacie kym ju nezapnes. ak, zatvoris aplikacie normalne klasickym sposobom (to su take hamburgerove 3 ciarky nad sebou), tak su v pohode.

    Ohladom wi-fi a LTE to potvrdit nemozem, prepinam ich casto hore dole, a ziadne problemy som nezaznamenal.. aktualne mam uptime 462 hodin, co je takmer 2 tyzdne. Bez vacsich problemov...

    Hlasitost funguje ovladat aj hudbu, aj pri hovore.

    Sklo je ok, telefon hreje menej ako S7 Edge, displej je o 2-3 stupne chladnejsi, citit rozdiel, ma celkom slusny thermal throttling.. Su to take worst-case poznatky z fora, ja telefon pouzivam tak "bezne" co ja viem, notifikacie su kus otravne, ked vsetko pozatvaram, ale ma to pozitivny ucinok na bateriu.

    A povedal som si, ze obcas hcem mat aj tak pokoj, hovor/sms prejde, a ked cakam dolezity email alebo nieco, tak mi postova aplikacia bezi na pozadi. A facebook ma netrapi, vsetky ostatne socialne siete sa daju ceknut jednorazovo pocas chvilky, takze u mna ziaden vacsi problem.

    Matej14.09.2016 - 17:08 Trvalý odkaz

    zaujimave, obzvlast s tou hlasitostou si asi jeden z mala, vacsina ludi hovorila ze pocas hovoru musia dat telefon od ucha, aby sa rozsvietil displej, a az nasledne menit hlasitost.

    Inak S7 co som mal, tak ta bola praveze uplne chladna, pokial som vyslovene nezacal kopirovat subory z ftp a popri som stahovat aplikacie, tak ten telefon "chladil". V zatazi zatopil, ale v klude absolutne bez problemov

    Akurat tie notifikacie ma desia, kvoli praci potrebujem mat Skype stale on.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.09.2016 - 17:15 Trvalý odkaz

    "ak, zatvoris aplikacie normalne klasickym sposobom (to su take hamburgerove 3 ciarky nad sebou), tak su v pohode."
    Tie bežiace aplikácie majú navyše v oknách taký zámok (ja tam mám pripináčik), aby sa aplikácia nezavrela.
    Mal som problém s odpájaním BT náramku, po "aretácii" apky všetko v poriadku.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.09.2016 - 17:16 Trvalý odkaz

    Ano S7 to mala ovela lepsie. Ja zas tolko vela netelefonujem, aj zvuk zo sluchatka je v S7 lepsi ako v OP3, to bez debaty. Za 4 stovky je to slusny mobil, ma dost kladov, no S7 ponukne v globale viac (merac tepu, QHD, f/1.7, najlepsi zvuk vo videu asi spomedzi mobilov, ovela rychlejsie nacitanie aplikacii, a mozno dalsie ktore mi nenapadnu), za viac.

    Skype som neskusal, ale kym mam v pamati appky pre maily, messenger, socialne siete, notifikacie chodia skoro okamzite...

    som ti asi velmi nepomohol, co? :)

    //hej, ako pise mental, ide ich zamknut, na som uplne zabudol, taka drobnost ved... ts...

    Matej14.09.2016 - 17:26 Trvalý odkaz

    ja som myslel, ze ten zamok sluzi na to, aby sa "manualne" vyuzila 6GB pamat - hram hru, chcem ist na internet a chvilku riesit ine veci, tak si tam hru zamknem (kedze pamate je na to dost), aby sa nahodou nevypla, poriesim veci a vratim sa ku hre, zamknutej v pamati.

    Posledna otazka - nacitanie aplikacii na S7 je ovela rychlejsie? Myslel som ze to je podobne, iba v pripade hier mal S7 navrch (to mi pripadalo na nejaky bug 1+3 systemu, kedze niektore hry fakt neumerne dlhsie nacitavalo).

    Rozmyslam, ze to risknem, objednam ho a skusim tu ich 15 dnovu lehotu na vratenie. Prinajhorsom ked im zaslem fon do Ciny, tak nebudem mat ani fon ani 400evri, to nie je tak strasne...

    Edit: bral by som S7 bez vahania, ale v mojich rukach samsungy vydrzali max 1rok plynule, potom zacali hrozne lagovat. Musim sa spytat vo firme, ci sa im podarilo vyreklamovat Note4, posledne dni mojej prace tam sa Note tak 30x denne restartoval. A 700euro vyhodenych, no nekup to

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.09.2016 - 17:29 Trvalý odkaz

    Zalezi od appky. Napriklad Moje O2, som ukazoval kolegovi, jemu to otvorilo na Note 4 za 2s, mne asi za 5s. Je to stale dost rychle, no sekunda ku sekunde... :) Mozno to vyriesi CM13/14 alebo nejaka custom rom, neviem, este som nic neflashoval. Som na to uz nejaky lenivy

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.09.2016 - 17:34 Trvalý odkaz

    Heh, prečo by si to posielal do Číny. Mne OP 2x prišlo z Poľska tam je centrála. A myslím, že DHL kuriéra využívajú aj na vyzdvihnutie reklamácie.

    Matej14.09.2016 - 17:40 Trvalý odkaz

    no vedel som ze v Polsku je sklad pre zasielanie do EU, nevedel som ze nejaky typ "centraly".
    Len zbezne som to zatial pozeral, ze v pripade vratenia zariadenie niekto musi skontrolovat, az nasledne vracaju peniaze. Tak nejako som nepredpokladal ze to bude preberat niekto v Polsku :)

    Ja sa tiez chcem vyhnut flashovaniu, aktivit mam momentalne dost aj mimo toho...

    Jaro16.09.2016 - 23:36 Trvalý odkaz

    Pozdravujem a zacnem hned mozno naivnou otazkou. Ta cena 399 Euro je konecna? Alebo treba pocitat este s nejakymi clami?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.09.2016 - 23:58 Trvalý odkaz

    Netreba. S pomalsou dopravou (asi 5 dni), je konecna.

    Jaro17.09.2016 - 16:54 Trvalý odkaz

    Tak to je dobra sprava. Ak som dobre zachytil, ze distribucny sklad maju v Polsku, tak asi preto cista cena. Uz su v unii.

    Scotty02.11.2016 - 14:19 Trvalý odkaz

    Wayne co vydrz baterie po aktualizaciach ? Nieke tych 3k malo ? Najlepsie by bolo keby mozes s nejakym inym porovnat ked ti ich tolko preslo rukami ...v recenzi sa pise ze je natom lepsie ako predchodca co sa mi velmi nezda

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.11.2016 - 15:07 Trvalý odkaz

    Neviem ci je to malo. Nabijam ho vacsinou 2x denne, v praci aj doma, ked ma 3-10% dam na kabel, do hodiny je nabity, vacsinou tak do 80-90%, malokedy stihnem doplna... ale zas aj ked ho davam na kablik 2x za den je to polovica casu toho co sa nabijal do 100% iphone 6S plus.... to rychle nabijanie je fakt parada. A vydrz medzi aktualizaciami sa mi zda rovnaka, 3.5-4h obrazovky ak som s 2. sim na LTE swanu nonstop, 5-7h ak som doma na wifi iba s aktivnou o2 s vypnutymi datami
    .

    Scotty02.11.2016 - 17:43 Trvalý odkaz

    ked to máš ale porovnovať so spomínaným iphone 6s plus tak na jedno nabitie je oneplus natom asi horšie čo ? každopádne dík za odpoved. Dosť realne rozmýšlam nad 1+3 lebo chcem niečo s 5.5 palcom a príde mi to ako správna volba.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.11.2016 - 18:02 Trvalý odkaz

    je to najvykonnejsi telefon za 4 stovky s 2 sim aky aktualne kupis. tak ajfon je ina liga, nielenze je to obrovska tazka opacha, v 4G sieti dokaze zvladnut cely den v tazkej zatazi, v lahsej dva. Len ten reproduktor je taky nemastny neslany. je to taky cinsky nexus, ma zaujimavy softver, volbu medzi oxygen oS a komunitnym buildom, ktory uz vyzera ako nougat. ja som ho neskusal, ale mozno sa na to dam cez vikend :)

    dzulio03.11.2016 - 18:22 Trvalý odkaz

    mne vydrzi asi takto:

    mam vlozene dve SIMky
    6:30 som ho vytiahol z nabijacky
    data boli zapnute na jednej simke do 16:30, potom az do 22:00 som bol na wifi, ostalo jedno percento
    SOT 4:30 hod
    1 hodina hovorov
    2:30 hranie Real racing 3
    1:15 hranie soul hunters
    zvysny cas obrazovky: pisanie sprav, internet, messenger

    Knoxville14.11.2016 - 21:11 Trvalý odkaz

    Zbytocny model..
    Keby dali QHD panel a 4000 mAh baterku tak by som o nom uvazoval. Mozno o rok.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.11.2016 - 00:36 Trvalý odkaz

    Po dlhom case som sa odhodlal k hrajkaniu sa s mobilom a nahodil som si CM14.1. Je to super system. Sice zabugovany, ale ten sedmickovy Android vyzera fakt slusne. Aj ked na prvy pohlad je to len kozmeticka uprava. Som zvedavy kedy sa sem dostane nejak oficialne na zariadenia :)

    dzulio15.11.2016 - 17:42 Trvalý odkaz

    Oneplus 3T
    Mal by mať 3400 mah baterku
    Foťák by nemal byť lepsi
    Snapdragon 821
    A mal by byť v 64 a 128 gb verzii

    Scotty15.11.2016 - 23:00 Trvalý odkaz

    Dúfam že po odštartovaní predaja OP3T klesne cena op3...

    Scotty17.11.2016 - 12:39 Trvalý odkaz

    Ocakaval som pokles ceny a stalo sa najhorsie co sa malo oneplus3 sa oficialne uz nebude predavat v EU

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne30.11.2016 - 23:43 Trvalý odkaz

    Oneplus3 dostal betu 8 Oxygen OS (4.0) na Nougate. Ma par bugov, ale inac, vyzera velmi sexy. Prerobeny shelf, ako v beta 7, ide nastavit aj zvonenia pre SIM kartu zvlast (neviem ci to slo v Community buildoch, mal som instalovanu oficialnu vetvu - ak hej, tak nic nove).

    Zajtra si ho beriem ako daily driver, som zvedavy kolko ludi sa mi nedovola :) Prekaza mi absencia notifikacii pri ikonkach v oneplus launcheri (alebo som este neprisiel na to, ako ich zapnut, hram sa s telefonom stale zatial...), ale inac to celkom ujde.

    dzulio02.01.2017 - 19:17 Trvalý odkaz

    Wayne už si nahodil oficiálny nugat?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.01.2017 - 08:52 Trvalý odkaz

    este asi nie, pozical som ho na par dni znamemu, chce nahradit samsung note 4 niecim novsim. ale mal som tam poslednu open betu 10, nougat mu velmi slusi. tusim by som mal napisat dalsie postrehy, lebo to, co som sem poslal po prvom tyzdni s telefonom je uz absolutna minulost a 95% z veci ktore mi vadili su uz opravene

    Knoxville03.01.2017 - 09:17 Trvalý odkaz

    Cakam na tie postrehy,Wayne... ;)

    dzulio07.01.2017 - 23:48 Trvalý odkaz

    ja som to dnes nahodil, aby som bol presny Oxygen 4.0.1
    nerobil som ziadny hard reset, len som stiahol update a nainstaloval.

    povodne som chcel robit hard reset z dovodu preformatovania datovej casti z ext4 na f2fs format, kvoli rychlejsiemu nacitavaniu velkych suborov (spustanie hier), ale zistil som, ze to nie je nutne, kedze android 7.0 ovela rychlejsie spusta hry aj bez nutnosti zmeny tohto formatu
    pred po
    Mortal kombat X 52 s 40 s
    Real racing 3 50 s 15 s
    v real racingu spustenie trate le mans nejakych 13 sekund pred tym to bolo nejakych 40 s

    v novom update su veci, ktore sa mi nepacia, ktore som zatial objavil:
    pri napr zapinani dat z hornej listy, sa vam otvori dalsie okno a az tam sa to da prepnut
    pri volani si uz neviem nastavit farbu pozadia, napr Telekom bola ruzova, 4 ka tmavo-zelena, cize ked niekomu volam tak je tam velmi male cislo sim karty ako 1 alebo 2, takisto to asi bude aj pri prijimani hovoru, ziadna farba a identifikacia len podla maleho cisla sim karty 1 alebo 2

    Scotty02.03.2017 - 18:33 Trvalý odkaz

    dokaze nahravat full hd video pri 60 fps ci ina 30 ?

    Knoxville02.03.2017 - 18:56 Trvalý odkaz

    60 fps. Nahrava pri FullHD..

    Scotty02.03.2017 - 18:59 Trvalý odkaz

    Dik to som chcel vediet lebo pozeral som htc 10 a to dokaze iba 30 fps pri full hd co ma celkom sklamalo

    Knoxville02.03.2017 - 19:14 Trvalý odkaz

    No u HTC je to bohuzial tak. Skoda toho lebo inak su videa hodne podarene...