Na jeden záber: BlackBerry Priv

  • Peter Fejfar 13.10.2016 - 16:53

    Prostredné tlačidlo slúži na stíšenie (mute) zvonenia a multimédií. Vôbec ste sa nevenovali tomu, čo robí tento pristroj zaujímavým a to je bezpečnosť - špeciálny čip, upravenené linuxové jádro, dtek. Najväčšiu zaujímavosť - HW klávesnicu ste riadne odflákli. Jediný prístroj s HW klávesnicou mimo BB OS10 platformy by si zaslúžil lepšiu recenziu. A to nehovorím o načasovaní recenzie.

  • Richard Hombauer13.10.2016 - 20:08 Trvalý odkaz

    V com je ta klavesnica jedinecna? Prijimame kritiku, ale na stisenie zvonenia mozes vzdy pouzit tlacidla hlasitosti. Na to snad nepotrebujes specialne tlacidlo. Klavesnica nam pride zbytocna a vyrazne zvacsuje rozmery tohto telefonu. Preco ju mame ospevovat, ked na to nie je dovod? Nacasovanie beriem.

    Rasťo13.10.2016 - 20:54 Trvalý odkaz

    Zdravím Vás, mal som viacej MT BB, neviem PRIV nemám, ale možno to stredné tlačidlo služi ako PAUSE pri prehrávaní hudby? Na BB s OS10 to je tak. Inak zariadenie je to vynikajúce, len tá cena :-)

    Peter Fejfar13.10.2016 - 22:04 Trvalý odkaz

    Jedinečnosť HW klávesnice na android prístroji snáď netreba vysvetľovať. Alebo je takých prístrojov na trhu viac?

    Peter Fejfar13.10.2016 - 22:12 Trvalý odkaz

    Vo svojom prvom príspevku som nehovoril o jedinečnosti klávesnice, ale o jedinom prístroji s HW klávesnicou mimo BB OS10 platformy. Myslel som si, že recenzia má za cieľ popisovať. Nikto vás nenúti niečo ospevovať. Priv je prístroj, na ktorom je najväčšia zaujímavosť práve jeho HW klávesnica a nie menu nastavení androidu.

    Martin13.10.2016 - 22:18 Trvalý odkaz

    To prostredne tlacidlo bohuzial naozaj sluzi len na stlmenie zvuku ktory sa aktualne prehrava. co sa HW klavesnice tyka. Neviem ako to bolo na predoslich BB ale je pomerne mala a treba si na nu zvyknut. Jej obbrovskou vyhodou je, ze sa na nu daju nastavit rozne skratky, po update klavesnice uz funguje aj CTRL+C, CTRL-V a par dalsich skratiek z pc. posledny update priniesol aj funkciu swipe ako na SW, tak aj na HW klavesnici. Na klavesnici pocas pisania funguju aj rozne gesta. potiahnutie nadol zobrazuje symboly, potiahnutie nahor doplni slovo z navrhou. tie su 3 a pod ktorym slovom prejdete prstom, to doplni, potiahnutie z prava do lava maze posledne slovo, da sa nou pohybovat aj kurzorom v texte, pohybovat sa v prostredi telefonu a mnohych aplikacii a rolovat stranky. vo fotoaparate sa nou da upravovat expozicia a medzernikom viete spravit snimku. Ak tomu telefonu niekto vycita ze ma spomalene reakcie tak ano, nema tak rychle reakcie ako s7 ale kazdym updatom sa to citelne zlepsuje.
    A Richard. Nevravim ze klavesnica je dokonala. to ani zdaleka, ale mne ako zrakovo postihnutemu sakramentsky ulahcila zivot prave ty, ze mam hmatovu odozvu a viem sa orientovat takmer po pameti. A to mi bohuzial ziadny iny android mobil z dnestnej doby momentalne neponukne

    Tomas13.10.2016 - 23:55 Trvalý odkaz

    Nikdy som o hw klavesnici neuvazoval v zmysle pomocky pre ludi so zrakovou vadou... Dobra pripomienka, palec hore za mna:)