Apple iPhone 7 - vitaj stabilizácia, zbohom audio jack

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 07.10.2016 - 08:41

    Bol som si jeden konecne pobabrat v iStores. Fotoaparat je katastrofa, ocividne, po tuknuti na obrazovku sa expozicia meria bodovo a nie maticovo, alebo ako to bolo predtym, kde sa zohladnuje expozicny rozsah celeho zaberu. Proste kde clovek tukne, tam to odmeria svetlo a to ze naokolo je jedno velke mlieko, koho to trapi. Trochu sklamanie, co som tak kecal so zamestnancom, vyzera to ze nepomozu ani aplikacie tretich stran, mozno aktualizacia 10.1. Pokial clovek necha vsetko na automatike, a namieri objektiv citlivo, je vsetko v poriadku. AKykolvek zasah do procesu snimania fotografie, skor pouzivatela potresta, nez mu vyjde nejak v ustrety. Som z toho zmateny, mozno ja robim nieco zle? A ano, ten ktory som mal v rukach uz mal aktualizaciu na 10.0.2. Nepamatam sa, ze by toto robil nejaky iny ajfon ... od 2009 mozno, ked som mal 3Gs... Recenziu chvalim, Mne sa ta zadna strana s velkym kukadlom fotoaparatu a v ciernej farbe celkom paci. Aj tie funkcie nove z iOS10 su fajn, do fotoaparatu sa clovek dostane dvihnutim zariadenia a potiahnutim zamykacej obrazovky dolava, priamo nej, co je fajn a rychle. Inac je moj dojem z neho, ze je to dalsi, trosku vylepseny iPhone. Ti co ho budu chciet kupit, budu vediet, preco ho chcu kupit.

  • Luca09.10.2016 - 10:23 Trvalý odkaz

    Ja sam mam Xiaomi Mi5, v rodine mame Note 3 Pro a jednu Mi4c, avsak s utlmom 3G a rozsirovanim 4G budu tieto Xiaomi bez 800MHz stratene. Zatial mi to nevadilo, 3G mi na mobil absolutne postacuje (v mieste, kde je len 800MHz LTE), avsak do buducnosti to bude vazny problem.

    Brano09.10.2016 - 20:46 Trvalý odkaz

    presne tak, pokial Xiaomi nerozsiri svoj trh do EU aj oficialne s plnou jazykovou podporou(nie komunita a rootovanie a flashovanie ukuchtenych ROM) + LTE 800 MHz tak bude pre mna osobne stale na druhej kolaji, zvlast do buducna s nastupom LTE a ubudajucim 3G

    Daor3209.10.2016 - 22:38 Trvalý odkaz

    Tak 7cka musi byt fakt sklamanie... cakal som pod clankom burlivu debatu a nic... mrtvo... zvlastne

    ondrakomous09.10.2016 - 22:42 Trvalý odkaz

    xiaomi mi5s podporuje vsechy lte frekvence jestli jsem se dival spravne, ale ten soc mi prisel nejakej slabej. sem cekal aspon 200k v antutu. 7 apple me asi nezklamal, je to furt dokola stejny "prumer" a lidi na to stoji fronty v obchode. letos to applu staci, protoze samsung si to pokalel notem 7 totalne, museli by ted rychle vydat neco bombastickyho, ale zazraky se v telefonech nedeji. huawei ten se smeje, od tech cekam neco "fakt velkyho", ale letos u me nejvetsi prekvapeni HTC 10-spicka, bohuzel bez stereo, tim to trosku zabili.

    Anonym (bez overenia)09.10.2016 - 22:55 Trvalý odkaz

    a to som chcel kupit moj prvy iphone v zivote,cakam dalej,ale mam taky pocit,ze konkurenciu uz bude len tazko dohanat

    ondrakomous09.10.2016 - 23:00 Trvalý odkaz

    Wayne:hlemyzdi pamet. Maxpayne: mas dve moznosti iphone SE, iphone 6s. rozdil znas, velikost a cena. muzes cekat dalsi rok. ale dneska jsem se dival na to xiaomi mi5s a za ty prachy o tom zadna, je to bestbuy ever. dizajnove fantasticky, uvidime, jak bude vypadat na zivo, ale za 350 jako luxus. rozdelany uz tak pekny neni, to jerry rozlomi jak chleba https://youtu.be/8ov3Z7de7U4

    Knoxville09.10.2016 - 23:31 Trvalý odkaz

    HTC to s tym umiestnenim reprakov troska pokaslalo. Ten stereo efekt nie je tak vyrazny. A este k tomu to hra menej hlasno v porovnani s Iphone 7...
    Co sa tyka hlasnej a kvalitnej hudby trio Alcatel Idol 4S,Lenovo Vibe X3 a Moto X Style su na tom najlepsie. Dokonca ani ZTE Axon 7 nehra tak dobre.

    ondrakomous10.10.2016 - 09:57 Trvalý odkaz

    Hlavně podle tech předních repraku si poznal htc. To je podobný, jak kdyby si prodával iPhone bez jablečného loga, je to obrovskej fail

    ondrakomous10.10.2016 - 20:32 Trvalý odkaz

    zkousel si nekdo z Vas to domovsky tlacitko? to je jak kdyz "dojis plastovou kozu", musel jsem si tukat na celo, vrchol inzenyrske demence, proste apple v roce 2016 nedokaze zabudovat ctecku do predniho panelu, on tam musi dat fake tlacitko. kdyz tomu pripoctes bezdratovy sluchatka, ktery vypadaji jak "vajgle v usich", tak bych maximalne chtel ten matros, na kterym frci IVE. nebo pral bych vam videt lesklou sedmicku(se super dizajnovou upravou), jak ji vezme 5000-10000 lidi do ruky nekde na prodejne. prodavac nestaci utirat, lak ktery se poskrabe o flanelovou kosili.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 00:18 Trvalý odkaz

    mne sa paci. tie vibracie napriec celym systemom su celkom vtipne, aj pri zvoneni a budiku ide nastavit typ. a hlavne ich citit, nie len pocut :) myslim ze by som sa s tou sedmickou dokazal zzit. audio kvalita trochu horsia, nez u 6S aj oneplus3, ale da sa s tym zit. zamrzi, ze stoji 2x tolko ako op3 napriklad... ludia, co ziju jablkovym ekosystemom, pokial dokazu ozeliet jack, a pouziju redukciu, alebo lightning earpods, mozu byt spokojni. fajnsmekri si na hudbu zadovazia ine zariadenia. a na beats solo wireless v ktorom bude zrejme zniet popik/hiphop ci posluchovo nenarocna alternativa, tam to v pohode staci.

    ondrakomous11.10.2016 - 08:30 Trvalý odkaz

    bavi te tlacitko, ktery nejde mackat?! whats wrong with you john wayne? proto existuji tlacitka, aby se mohly mackat, je to zakladni nespochybnitelna vec, od toho jsou audiojacky, aby se k nim pripojovaly sluchatka.apple ma nosanek nahoru a stejne nezmeni zavedeny poradky, ktery funguji roky, maximalne prijde o zakazniky, na mobilmanii je test fotaku to je dalsi bes na treti. proste apple se snazi lidem podstrcit zlepsovaky, ktere vlastne nepotrebuji viz odemykani bez swipe gesta,ooooooooo jak moudre. jak rika nighťmare, nechas si kalet na hlavu za 800, no prosim.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 10:53 Trvalý odkaz

    taham so sebou kable od strednej, od cias walkmanov a prenosnych aiwa kazetakov :-) Mozno je nacase prejst na hudbu prenasanu vzduchom.. aspon to vyskusat. Je mi jasne, ze kvalit kablov to zatial s priskrtenym rozpoctom nedosiahne. A ano, to tlacitko-netlacitko je celkom vtipne nasimulovane. Na jednej strane tukatko ako v starych ajfonoch, na druhej len plochy snimac. Odomknut obrazovku ide aj bez stlacania, ak ma pouzivatel zapnute prebudenie pri zdvihnuti :)

    ondrakomous11.10.2016 - 11:34 Trvalý odkaz

    odemknout iphone dotykem na domovsky tlacitko je nemozny, i kdyz to mas v systemu povoleny, misto toho to spousti voice control!!!, ktery v systemu nejde vypnout, kdyz ctecka nezareaguje. nechapu, jak muze byt programator takovej "idiot" s prominutim a dat stejnou funkci na odemykani a voice kontrol......to pak mackas jak idiot, stejne se to neodemkne a jeste ti to vyvola voice control. to je prave to, oni to preprogramovali, aby se mackaci tlacitko nemuselo mackat. "normalni idioti", doufam, ze vrati odemceni swipem hodne rychle zpatky. sorry, ale neuveritelne me to vytaci a urcite nejsem sam.

    jirka z hradce11.10.2016 - 11:36 Trvalý odkaz

    Ja bych rek, ze vynaset soudy Ondro jde az tehdy, kdyz si neco skutecne vyskousis, nejlepe aspon tyden nebo dva. Mne se sedmicka zamlouva, uznavam, ta cena je hodne vysoko, ale kdo na to ma, koupi, kdo nema, pocka a veme bazarovej kousek. A na testy fotaku se vyser, kdyz nemas moznost kontrolniho snimku ze zrkadlovky. Akorat tak uvidis rozdilny barvicky, jenomze vernost s realitou neposoudis. Osobne me ten jack tak netankuje, kdyz mam v baleni redukci a to nerikam o moznostech bezdratu, ktere pujdou v blizke budoucnosti silne nahoru.

    ondrakomous11.10.2016 - 11:39 Trvalý odkaz

    jirko podivej se dva prispevky zpatky, pisu z applu, vidis to? na to nepotrebujes zrcadlovku, abys zjistil, ze ten fotak je dost pruser. nebyt toho prusvihu s notem 7, tak jim klesli prodeje o 30%, je to nejhorsi iphone jakej kdy udelelali, to je muj nazor. vcera jsem drzel "cosi silene zapatlanyho, bez jacku, co nevypadalo ani jako telefon", to je realita.

    Lenka Ivančíková11.10.2016 - 11:53 Trvalý odkaz

    ondro, asi nieco robis zle. :) mne sa ten dotykovy snimac s haptickou odozvou paci, vyhovuje mi. Tvoje tvrdenie ze "odemknout iphone dotykem na domovsky tlacitko je nemozny," nie je spravne. :) V nastaveniach si aktivujes odomykanie prilozenim prsta. a nemusis nic stlacat. Dokonca to aj funguje. :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 12:05 Trvalý odkaz

    to je v pohode ondro, ze ti nesmakuje, ani mna nejak neohuril, ma aj klady, aj zapory a uz "okukany" dizajn. Ale stale je to iPhone a stale ma silne stranky, ktore mal aj predtym. Minux 3.5mm jack :)

    jardo.suster@g…11.10.2016 - 12:21 Trvalý odkaz

    funkcia rise to wake spolu so zapnutou moznostou "aktivovat prilozenim prsta" je nenormalne navykova zalezitost, pri ktorej si na nejake "slide to unlock" ani nespomeniem :) mne sa sedmicka (v matnej ciernej) paci, no nedokazem si sam pred sebou obhajit jej kupu :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease11.10.2016 - 12:45 Trvalý odkaz

    Sorry, ale redukcia v balení má horší pidi DAC+amp ako 6s.
    Bezdrôtové BT slúchadlá som používal ešte s tlačidlovými fonmi. S A2DP a SBC codec to na mp3 len tak tak stačilo. Neviem kam sa môže posunúť bezdrát v prípade Apple keď ignorujú apt-X. Jasne, museli by platiť Qualcommu za licenciu - nemožné. Radšej nech platia výrobcovia slúchadiel za lightning konektor.

    Prítomnosť 3.5mm jacku nevylučuje použitie lightning ani BT slúchadiel.
    Len kto by to robil, všakže?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 13:16 Trvalý odkaz

    Tak Apple si radsej nakodi vlastny kodek, ktory budu vediet dekodovat iba licencovane audiocipy, nieco take ocakavam aj pri iPhone 8, nejaky lowcost džad v baleni, hoci aj wireless, a premiovy ako bonusacik za 150 eur. Netusim co je ten W1 cip zac, co tam maju teraz, a ci bude vediet dekodovat mohutnejsi datovy tok, a uz vobec neviem, ci a na aku vzdialenost to BT dokaze preniest :) Som rad ze viem ze existuje wav, mp3, flac a ogg.

    Novy dizajn telefonu, krajsi displej (amoled) a bezdrotove sluchadla v baleni (s novym dizajnom?), to by predavalo nove ajfony podla mna na tony...

    ondrakomous11.10.2016 - 18:30 Trvalý odkaz

    wayne snivaj dalej, apple dostahl svyho maxima a ted klesa, bude klesat roky a nenakopne to ani amoled, atd....je to proste fakt, ze apple uz nema lidem co nabidnout, nabizi zhovadilosti, normalne v elektrotechnice vymyslis zplepsovaky pro lidi, vypipinac-nevypinac, jack-nejack nejsou technicky zlepsovaky, to proste prumerne inteligentni jedinec nemuze sezrat. rikam, ze apple proste nici sam sebe, domovskym tlacitkem, jackem, odemykanim, atd....to so veci, na kterych steve stavel iphone, aby to zvladly ovladat male deti, to byla jeho filozofie. ted? maly dite se te zepta, co je to za cudlik, ze nejde mackat, apple pripravil svoje fanousky o nejvetsi radost z mackani, swipovani, atd, na tomhle meli Blackberry postaveny OS, na vsechno si mel skvely a jedinecny gesto, je z toho cimdal vetsi paskvil, jak softwarove tak hardwarove, je to prave tim, ze apple nema zadnou budoucnost, koncepci, iphone 7,8 porad stejny pohadky, mozna u modelu 10zacne inovovat, kdyz jim zacne tyct do bot, protoze v podstate temi svymi zlepsovaky "nici lidem zivoty", je to fakt bes, kdyz fyzicky domovsky tlacitko nejde pouzit na odemceni obrazovky, protoze novy iphone 7 nema fyzicky hb.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 18:39 Trvalý odkaz

    co by neslo. dokonca aj screenshot stale sa robi ako predtym, podrzanim domovskeho tlacidla a tlacidla napajania spolu. ;)

    ondrakomous11.10.2016 - 18:50 Trvalý odkaz

    wayne, tohle jsou fakta, nejde poslouchat a nabijet soucane, nejde pripojit obycejny pecky za 10ecek. foti to mizerne. neumi nabijet bezdratove. rozliseni displaye je nizke. ptam se, jak dlouho jim to jeste budou lidi tolerovat, musi prijit propad a modlim se, aby prisel.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.10.2016 - 19:07 Trvalý odkaz

    No ved na trhu su zariadenia, ktore spominane funkcie ponukaju a su aj lacnejsie, dokonca maju aj podporu SD kariet a zdielaju vodeodolnost. Tak naco tolko kriku nad predrazenym kramom ktory nechces, ktory ma tolko negativ, kym si mozes kupit to, co naozaj chces a pouzivat to? Jasne, kritika je dolezita, mozeme vsetci svoj nazor povedat, ale zopar emocii a predsudkov tu podsuvat ako fakty a nazory, tak, mne to nevonia. Trh je rozmanity, vsetci mame pravo volby. Preto ma prekvapuje, ze tolko ludi si vyberie papagajovanie jedneho nazoru cez cele spektrum internetu, bez toho aby sa zamerali na to, co naozaj chcu. Ale, je to tvoja volba :) Ja to beriem tak, ze Apple predstavil priemerne zariadenie a drzal sa hesla "if it ain't broken, don't fix it". Ale nebudem tu kvoli tomu kikirikat cez cele internety, ake je to zle a skarede a priemerne zariadenie. To bol uz v podstate iPhone 6, ked vysiel.

    ondrakomous11.10.2016 - 19:20 Trvalý odkaz

    chapes, ze ja mam iphone, kterej ma fyzicky domovsky tlacitko a ze upgradem na 10 mi z toho "udelali softwarovy tlacitko bezmackani", jenom proto, ze novy iphone nema fyzicky tlacitko, 2/nelibi se mi odemykani klikanim, chci zpatky svuj swipe, protoze sem zaplatil za swipe gesto
    3/proto me tyhle vsechny veci rozciluji, protoze jsem dal penize firme, ktera mela vymyslet vylepseni, ne mi hazet klacky pod nohy, cely IOS 10 je zmrseny a nemuzes si to ani downgradovat.
    4/na 9 se vratit nejde! takze mam jit do applu a rict jim vratte mi prachy, protoze ste rozdrbali celej system?! ze se mi misto odemykani spousti voice over, ktery nejde v systemu vypnout.

    Lenka Ivančíková11.10.2016 - 23:11 Trvalý odkaz

    Ondro, uz som ti tu pisala, ze riesenim u teba je aktivovat si v nastaveniach odomykanie prilozenim prsta. Da sa to aj na starsich modeloch. Prilozis prst na tlacidlo, NESTLACAS a odomkne sa ti. Tym eliminujes riziko, ze spustis Siri. Dalsim riesenim je predat ten smejd podla teba a kupit si nieco poriadne. :)

    ondrakomous12.10.2016 - 00:00 Trvalý odkaz

    nemuzu ho prodat, neni muj, asi si budu muset zvyknout, co jinyho mi zbude. zvykam si, ze staci prilozit, nemackat, ale obcas mam sto chuti s tim slahnout, to co sem psal je pravda, za tim si stojim, je smutny, ze inovace nam pridelavaji starosti, na androidu jsem nezazil 5 let. ze by nekdo takhle radikalne predelal soft, jak je to u applu.

    ondrakomous15.10.2016 - 12:23 Trvalý odkaz

    obavam se, ze to co popisujes je kompletne zmeneny na vsech iphonech. podle me je to updatem na IOS 10, zmenilo se podle me nastaveni expozice, takze to neni jenom chyba tohodle iphonu. 2/vsiml jsem si dve veci, 2a/iphone nastavuje zbytecne brutalni ISO, pokud pouziju camera plus a snizim ISO na 400je to koukatelny, vyssi ISO dost pruser telefon neostri a desne sumi, takze automatiku podelali na IOS 10. bod 2b/musis zmenit nastaveni pro video, v momente, kdy tam nastavis 4K video, tak iphone z nejakyho zahadnyho duvodu prestane ostrit, pokud nastavim klasicky full hd, tak iphone zacne daleko rychleji ostrit a navic zacne i osrit ve tme, tohle vetsina BFU vubec nevi, ze se tim zmeni nastaveni i pro fotak, i kdyz se to tyka videa. 3/nesouhlasim s tim, ze se do fotaku dostanes rychle posunutim, na starym IOS 9 to bylo lepe vyresne posunutim nahoru, u ios 10 vetsinou skoncim u hlasky "pouzijete touch ID nebo KOD". protoze se omylem dotknu ctecky. nechci to dal rozebirat, je to proste sprznene kvuli novemu iphonu, ktery nema fyzicke tlacitko, smula pro nas, kteri to fyzicke tlacitko vlastnime. porad mi to dole pise otrvane hlasiky jako "odemknete stisknutim tlacitka", pritom tlacitko vubec nemackas. pro me je nejvetsi zklamani IOS 10, to co na IOS 9 perfektne fungovalo, tak je na IOS neprosto nesmyslne prepracovene, modlim se kazdym dnem, aby se vratil SWIPE, nebo gesto nahoru pro otevreni fotaku, ale to se pravdepodobne nestane, to by apple mel na "cele velkyho dycka", ze to podelal. toho cloveka, ktery programoval IOS 10 bych nechal "prodavat ve vecerce", aby se prestal nudit, fura banalnich nesmyslnych zlepsovaku, to je jak kdyz nechas "trilety decko doma s fixou". nevim jestli si videl nastroj hudba, je tam obri pismo jak pro duchodceů, grafika jak od cloveka "se stredni dizajnerskou", hlava nebere, ze tohle delaji "dizajneri z Kalifornie". nejhorsi je, ze v ty hudbe nemuzes nic najit, protoze je to totalne chaoticky. od rana tady hledam prago union, pritom musim makat.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.10.2016 - 20:17 Trvalý odkaz

    Ten ILdock mi príde strašne Imobilný.
    Veď to sa bude lámať ten lightning konektor jedna radosť.

    FUZE case je lepšie riešenie s externou batériou. Vybrali už 222% požadovanej sumy:
    https://www.indiegogo.com/projects/fuze-cases-bringing-back-the-audio-j…

    Ešte viac ma zaujal veleúspešný projekt (260%) Smartkase.

    -Zdvojnásobí výdrž (2000 mAh batéria)
    -Pridáva Dual sim funkcionalitu
    -slot na micro SDXC 256GB
    https://www.kickstarter.com/projects/1490144222/smartkase?ref=nav_search

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.10.2016 - 20:36 Trvalý odkaz

    Hmmmm fuze ma nezaujalo ale smartkasse vyzera dost zaujimavo. Crazy stuff...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.10.2016 - 23:25 Trvalý odkaz

    http://www.gsmarena.com/blind_shootout_iphone7_galaxy_s7_xperia_xz_lg_g…
    dalsi fototest.
    a vysledky (su tam popisane neprehladne):
    #1: LG G5 30%, iPhone 7 26%
    #2: LG G5 53%, Galaxy S7 31%
    #3: iPhone 7 (tretina hlasov - 33%), S7 24%, G5 24%
    #4: LG G5 70%, Xperia XZ 13%
    #5: LG G5 62%, iPhone ~ 32%, Xperia + S7 oba po 3%

    Pre mna celkom prekvapive, ale som rad ze preostrovana S7 vela vody nenamutila. Napriek tomu, ten mobil odfoti najviac snimok, vdaka rychlemu ostreniu. Ostatne modely su mozno pri statickych scenach krajsie, ale na deti, a v sere / pritmi, iba S7, nic ine nema z mobilov zmysel :)

    ondrakomous19.10.2016 - 23:50 Trvalý odkaz

    Wayne: co je na tom prekvapivyho, psalo to tady vic lidi, ze LG je momentalne nejlepsi, proste kazdou generaci to zlepsili od g2, g3, g4, g5, ale iphone 7 si nevedl vylozene spatne, coz nechapu, protoze podle mobilmanie to byl propadak s7 vs iphone 7, gsmarena pravy opak. je to takovy hodne zavadejici, protoze si vybrali sceny, kdy vynikne to sirokouhly ohnisko na LG, cimz defakto ovlivnili hlasovani, siroky ohnisko je presne na fotky architektury, panoramata, krajinky...atd., ale treba na portrety, momentky je to ohnisko uz moc siroke, predpokladam, ze vetsina lidi foti mobilem, dovoleny, oslavy, decka atd., na to to by se hodila takova 35, ale absolutni spicka je iphone 7 plus, ktery ma prave ten teleobjektiv, ktery ma vylozene ohnisko na takoveto oslavy, je pravdou, ze nevim jake je to druhe ohnisko u LG, ale asi to bude neco podobneho, apple okopiroval ten napad od LG, oni s tim prisli jako prvni, vicemene a davalo to celkem smysl, apple jenom "krade nejlepsi napady".

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.10.2016 - 00:51 Trvalý odkaz

    iPhone 4S mal 35mm ekvivalent, az potom prisli sirokouhlejsie 28mm ohniska. Ten test na mobilmanii bol skor tak zo zivota a z realnych situacii. S7 je top fotomobil. Ale je na nom par veci, vdaka ktorym mi nechyba :) Je to silne subjektivne, vela ludi urcite oceni jeho kvality.

    ondrakomous20.10.2016 - 02:14 Trvalý odkaz

    je to vzdycky vec nazoru, ktera znacka se ti nejvic libi, jinak ty kamery jsou skoro stejny, jde to videt v testu na gsm, lg je za cenu kolem 350 euro,to je obrovsky rozdil oproti applu, s7 by u me taky vyhrala, protoze iphone 7 a 7plus je neskutecne predrazeny.