Porovnanie fotoaparátov: HTC 10 vs. Samsung Galaxy S7

  • Peter Čapkovič 24.05.2016 - 21:42

    Heh Vináren (stará) fotene v Seredi v zámockom parku... Inak mne osobne sa viac pačia foto z S7 o tých nočných ani nehovoriac...

  • Tomas24.05.2016 - 21:48 Trvalý odkaz

    Ten nočný záber v podaní HTC... katastrofa. Inak asi 50:50 u mňa. HTC 10 by som celkovo charakterizoval ako "dobrý" telefón. Dobrý dizajn, dobrá konštrukcia, displej, zvuk, kamera, softver atď. Vsadili na istotu a to sa im aj podarilo, spravili dobrý smartfon. Ale akosi mi u neho chýba niečo naviac, ten jeden extra krok. LG ma širokouhlú sekundárnu kameru (a moduly), Samsung je vodeodolný, Motorola "nerozbitná"... Ale určite by som tento fon zvažoval, ak by som teraz kupoval mobil.

    Scotty24.05.2016 - 21:50 Trvalý odkaz

    aj mne sa páčia viac fotky z s7 a to som fanušík htc...tá posledná nočná fotka budovy z HTC je nepoužitelná . ale aj tak treba povedať že htc dalo progress kedže zatial vo všetkých vlajkových lodiach od HTC boli foťáky slabou stránkou HTC.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease24.05.2016 - 22:04 Trvalý odkaz

    Dobrá práca HTC. Samsung viac "žehlí" a farbičkuje, preto sa mnohým bude páčiť viac. Povedia, HTC je zašumené. Je to vidieť na tom budíku (v prospech Samsungu), no diaľkové ovládače sú naopak výrazne v prospech HTC.

    Tomas24.05.2016 - 22:07 Trvalý odkaz

    Samsung je prilis vyfarbeny, ale HTC sa mi zda zas prilis vyblednute. Nieco medzi tym by som bral.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease24.05.2016 - 22:20 Trvalý odkaz

    Nočná fotka je trochu nefér. Lebo laik (ak si neprečíta podmienky) môže nadobudnúť dojem, že hentak fotí Samsung z ruky automaticky. Je tam rozdiel času expozície 8 sekúnd. Áno je chyba htc, že umožňuje len 2s (možno zmeniť software-om). Ale hodilo by sa aj porovnanie nočných záberov na automatike.

    Richard Hombauer24.05.2016 - 23:04 Trvalý odkaz

    mental, suhlasim. keby som bol citatel, dam dalsich 5 navrhov na doplnenie clanku, ale neda sa vsetko :)
    vdaka za vsetky postrehy a komentare, su pre mna velmi hodnotne. a tesim sa, ze sa tu z mobilnej fotografii tesim nielen ja. :)

    Nightmare24.05.2016 - 23:11 Trvalý odkaz

    na noc bez debaty kralom nie len S7 vs HTC 10 je S7 inac velke ocakavania co sa tyka fotaka z HTC 10 ale nic moc je tam zlepsenie ale...inde tiez velmi nechvalia co som cital fotak

    Misko25.05.2016 - 00:13 Trvalý odkaz

    Na zaklade coho davas hodnotenie "dobry telefon"? Osobna skusenost alebo reviews na webe? Na margo LG, otrasne spracovanie, chybajuca kontrola kvality, snad sa to casom zlepsi. K tym modulom, ponukaju CAM+ modul, ktory zvysuje kapacitu baterie, ale ked ho nechas nainstalovany mas telefon quasimodo a sustavne vysuvanie a zasuvanie ta casom prestane bavit. B&O play je tak overpriced ze malokto zan vyhodi £150 a HTC 10 ponuka lepsi DAC out of the box. Samsung je vodeodolny na ukor kvality prehravanej hudby. Motorola je nerozbitna, to je nevyvratitelne (prezije pad z 275m vysky) Pre mna je ten jeden extra krok v tom ze okrem tej kamery ktora je iba mozno iba rovnako dobra ako na S7 nerobi kompromisy (dizajn, kvalita spracovania/material, audio, camera, software) nakolko som za cca 18-20 rokov utopil 0 telefonov IP68 ani nic podobne mi nechyba ani nikdy nebude. Prepac ak citis zaujatost v tomto prispevku, je to mozne, ale neni to nic osobne :)

    Tomas25.05.2016 - 00:40 Trvalý odkaz

    Na LG sa mi paci ta sirokouhla kamera, ale inak ni moc. Hlavne to, ze spodna "brada" dobre nelicuje je pre mna "deal breaker". Baterku som na mobile nikdy v zivote nemenil a cele tie moduly beriem ako zbytocnost. Niekto mozno nie. To ze som napisal, ze HTC je dobry telefon bol kompliment, lebo takpovediac je to all in one. Ma vsetko dolezite a vo vsetkom je dobry. Len mi trocsku chyba ten wow efekt, ale ten vacsinou rychlo pominie. Hodnotim to len na zaklade recenzii co som videl/cital, ale urcite by som chcel ten telefon vidiet a vyskusat aj nazivo.

    Misko25.05.2016 - 00:58 Trvalý odkaz

    Pytal som sa prave preto, lebo si myslim ze ak budes mat moznost vyskusat si ho nazivo budes mat este lepsie impressions. Ja som este davno pred oficialnym uvedenim HTC 10 daval do pozicie jednotky v mojom osobnom rebricku prave G5 (bolo to niekedy este zaciatkom roka, contract som mal do Marec/April, tak som sa uz obzeral po niecom novom, ale po osobnom stretnuti som stratil iluzie. LG predavalo telefon ako full metal body, ale nakoniec pocit z neho je len plastovy kvoli primeru na tom propagovanom metal body. Moduly su zase iba reklamnym tahom, nic prakticke a Amici su riadne nasrati nakolko sa v case uvedenia na trh u nich dal zohnat iba ten CAM+ nic ine. To je tu potom otazka naco je dobry advertising ze LG & Friends ked zohnat ich je v niektorych castiach sveta nemozne...

    Richard Hombauer: aky verziu softu ste mali na HTC 10? Ak to bolo 1.30.401.1 nemalo by spustenie kamery trvat viac ako 2 sekundy po dvojitom swajpnuti nadol, osobna skusenost.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease25.05.2016 - 01:31 Trvalý odkaz

    Tiež ma to zarazilo. Čítal som to v jednej recenzii, že v zhasnutom stave stačí 2x prejsť prstom zhora nadol na spustenie foťáku.

    Richard Hombauer25.05.2016 - 01:36 Trvalý odkaz

    staci, ale obcas to spusta sekundu, obcas 5 sekund. uplna katastrofa, co sa tyka vyladenia softveru. :( rano to dopisem do clanku, uz odpadavam. :) telefon som uz vratil, verziu neviem pozriet. a ten kompliment s "dobrym telefonom" je uplne presny. moje slova.

    Knoxville25.05.2016 - 02:04 Trvalý odkaz

    Vyzera to nedoladene po softwerovej stranke...

    Misko25.05.2016 - 02:14 Trvalý odkaz

    no prave preto som sa pytal na verziu softu. Nakolko Slovensko dostava vsetko oneskorene nie som presvedceny o tom ze to bolo po update ktory mal priniest nasledovne:
    -Improved WiFi connectivity, including Smart MIMO
    -Camera: Auto HDR improvements (from 1.88 to 1.67EV)
    -Camera: Low light sharpness/brightness improvements
    -Camera: Outdoor sharpness improvements
    -Camera: Reduced purple noise in Pro mode
    -Camera: Modified laser autofocus UI
    -Bug fixes
    Nakolko jednou z uprav malo byt znizenie citlivosti autofocusu na okolite prsty. Mam pocit ze na zaklade toho co pisal Richard, a na zaklade mojej osobnej skusenosti ten telefon bol este pred update-om.
    Iba na okraj, HTC 10 rovnako ako S7 vie pri pouziti prednej kamery pouzit displej ako blesk.

    Knoxville25.05.2016 - 02:18 Trvalý odkaz

    Tusim na androidauthority som cital ze kvalita snimok sa po aktualizacii nijako nezlepsila...

    Misko25.05.2016 - 02:36 Trvalý odkaz

    To som písal na margo toho "nedoladeného" software. Ale skús si pozrieť aj iné porovnania, ja som teda čítal všetky a nepamätám si ani jednu ktorá by prišla k záveru že neprišlo k zlepšeniu.

    Knoxville25.05.2016 - 02:47 Trvalý odkaz

    Si si isty ze vsetky? V poriadku,skusim najst ten link...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.05.2016 - 10:20 Trvalý odkaz

    To je dost vela oprav, a aj dost vela nedorobkov vo vypustenom vyrobku, na to, ze je to takmer AOSP firmware.

    Misko25.05.2016 - 10:24 Trvalý odkaz

    Wayne ten update išiel von ešte pred začatím predaja. Vybalil som telefón a nainštaloval. Väčšina sa týkala kamera, takže neviem o akých nedorobkoch píšeš. Improvements mám pocit že znamená vylepšenia.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.05.2016 - 11:11 Trvalý odkaz

    Vylepsenia to su ano. Ale aby mohlo nieco byt vylepsene musi to mat horsiu nez optimalnu funkcionalitu. Inzinieri sa kludne mohli na tieto body sustredit pocas skladania telefonu, alebo nahravanie firmware do cipov posunut, a aj cele vydanie telefonu, ked to vyslo este pred vypustenim do predaja. Ty si sa potesil, nainstaloval a si spokojny. Ja si myslim, ze je to sikovny marketing za par nadcasov zamestnancov. Radsej mam, ked vyrobok po vybaleni ihned funguje, je to vec nazoru. Zober si, ze teraz bude vacsina recenzii skreslena a HTC 10 nedostane percenta, ktore by si zasluzil. Na internetoch bude 200 recenzii, ale zial, vsetky so starym firmverom, pretoze ho redakcia nenainstalovala, kvoli ktovie comu. A ked niekto vyda day1 patch, a ma system postaveny na AOSP, je to snad este horsie. Cely pocit premiovosti ide do hajan. A vyplazit plnu sumu za HTC10, aby som musel instalovat aktualizacie po vybaleni a robit mozno factory reset ked nieco nebude fungovat a podobne, to sa mi ako jednoduchemu zakaznikovi nepaci. :)

    Misko25.05.2016 - 11:30 Trvalý odkaz

    Zaujímavá teória:aby mohlo byť niečo vylepšené musí to mať horšiu než optimálnu funkcionalitu. Podľa tohoto vyjadrenia sa už kamera Galaxy S7 nedá posunúť. A ja som presvedčený že pokiaľ je hardvér dobrý, tak softvér sa dá vylepšiť aj keď je funkcionalita optimálna. Mne ako nenáročnému zákazníkovi je jedno či foťák fotí dostatočne pre moje potreby keď ho vyberiem z krabice alebo fotí ešte lepšie po update. Osobne súhlasím s tvrdením že malo to byť patchnuté pred tým ako išli pre prod kusy recenzentom, v záujme lepších hodnotení. No na druhej strane z pozície spotrebiteľa som si stále vedel utvoriť názor na základe recenzií a teda vedel som že kamera bude taká ako ju hodnotili a snáď ešte kúsok lepšia.

    Richard Hombauer25.05.2016 - 17:06 Trvalý odkaz

    Hoši, a kde vy beriete istotu, že ten update sme tam už nemali. Ja to neviem povedať. Možno tam bol. Ale snáď od tej aktualizácie nebudeme čakať zázraky. Navyše, keď bola šitá horúcou ihlou (kto by inak ponúkal update týždeň po uvedení do predaja? ten mobil mal byť doladený a update mal používateľský zážitok len spríjemniť).

    Misko25.05.2016 - 19:07 Trvalý odkaz

    Richard, šitý horúcou ihlou a ponúkaný týždeň po uvedení do predaja? Nepreháňaj :) Ten update bol oznámený ešte dávno pred tým ako bol spustený predaj 6 Máj 2016 takže po otvorení krabice a vybalení sa nainštaloval do pár minút. Istotu nikto nemá, ja som napísal že usudzujem na základe tvojich skúseností, kde vraj sa niekedy kamera spúštala aj 5 sekúnd a mal si problémy s autofókusom kde mu vraj zavadzali tvoje prsty. Ja som sa nestretol ani s jedným z tebou popísanych problémov. Zázraky nikto nečaká, rozhodne nie od HTC

    Richard Hombauer26.05.2016 - 00:39 Trvalý odkaz

    Zavadzali, lebo som prekryval laserove zaostrovanie. Tomu ziaden update nepomoze. Prsty tam pcham stale. :D

    rtg26.05.2016 - 13:23 Trvalý odkaz

    v skratke, HTC nikdy nevedelo robit fotaky v mobiloch, Samsung je presny opak

    Anonym (bez overenia)26.05.2016 - 14:55 Trvalý odkaz

    Bol som fanda htc ale od m7 ma nepresvedcili aby som si kupil dalsiu radu ani one 10,tento rok proste s7 je topka, dokonca aj ta ich nadstavba sa mi uz paci, a stavim sa ze s8 bude mat 16mpix foťák :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.05.2016 - 16:18 Trvalý odkaz

    S8 bude mat dual cameras. Ak ich prinesie iPhone v plus verzii tento rok, MaxPayne, ver tomu, ze novy Galaxy ich bude mat tiez.