Apple iPhone SE - najmenší výkonný smartfón na trhu

  • ondrakomous 21.04.2016 - 10:55

    best phone ever

  • Brano21.04.2016 - 11:59 Trvalý odkaz

    Dakujem za rychlu recenziu, telefon je na trhu par dni/ max 2 tyzdne a uz je recenzovany, chvalim :) Vidim to na moj dalsi telefon

    jardo.suster@g…21.04.2016 - 14:31 Trvalý odkaz

    Pre mna zatiaľ fon roka 2016. Inak dobrá práca, kiežby ste aj šestkové kusy zrecenzovali tesne po uvedení :)

    Tomas21.04.2016 - 15:34 Trvalý odkaz

    Neberte to tak, ze som hejter, proti iPhonom nic nemam, dokonca si myslim, ze su to dobre telefony, ale fakt nechapem zmysel tohoto modelu, konkretne toho malickeho displeju (a obrovskych ramcekov). V dnesnej multimedialnej dobe je to podla mna prilis malo. A ak niekto vravi, ze mu maly displej vyhovuje, lebo len telefonuje a na web nechodi a hry nehra, tak naco si potom kupuje fon za 500 - 600 € ? Komu nerobi problem dat 600€ za tento mobil, nema problem ani doplatit si a kupit 6s, ktory je vo vsetkom lepsi. A hlavne ten telefon neprinasa vobec nic nove...

    ondrakomous21.04.2016 - 15:52 Trvalý odkaz

    bezne pouzivam iphone 5 na prohlizeni webu, zadny problem, 6s neni ve vsem lepsi, je to katastrofalni padlo, prave duvod proc bych si ho nekoupil, kluzky a zaobleny telo, neda se ovladat jednou rukou, porad musis prehmatavat, me display na 6s prisel dost katastrofa oproti samsungu, plocha nebyla ani rovnomerne podsvicena, mistama jsem videl sedy plochy, foxconn hadra. dalsi katastrofa je 4,7 palce na 1700 baterku, maly iphone ma podstatne lepsi vydrz. dalsi nesmysl force touch, pridava hmotnost zarizeni a zere baterku, potrebuju "tlacit na ikonu" proboha proc? abych si urychlil cas, ve vysledku to cas akorat pridava. nekomu vyhovuje velky telefon a nekomu vyhovuje zase maly. kazdpadne "maly iphone" je telefon, kterej naprosto zboznuju, perfektni zvukovej vystup, skvely fotak, baterka, chipset, proste ma vsechno, je dokonalej!

    Brano21.04.2016 - 17:29 Trvalý odkaz

    Merrick: Ja vyznam maleho iPhonu vidim, vela ludi ma este starsie 5S alebo 5ku a zvazuju prechod a nemali kam, nechceli zvacsovat, nepacil sa im novy dizajn atd.. Bol som majitelom 5ky, a aktualne asi pojdem do SE. Chcem vyladeny system, pravidelne aktualizacie, HW s ktorym pocitam aj par rokov a pritom kompaktne rozmery. 4 palce zase nie su tak tragicky malo ze by sa tam nedal pozerat web, navigovat, chatovat a pod.

    Tomas21.04.2016 - 18:04 Trvalý odkaz

    Ja som bol tiez zastancom malych telefonov, posledne 3 co som mal, mali vsetky do 4,3 palca, ale chcel som skusit opak a so zmenou som velmi spokojny. Rozhodoval som sa medzi iP 6s plus a Galaxy s6 edge plus. Nakoniec som zostal pri Androide a tomuto telefonu snad okrem ceny nemam ani co vytknut. Sice na ovladanie jednou rukou mozem zabudnut, ale pre mna ma velky displej viac vyhod ako nevyhod. A mozno keby sa Apple posnazi a zmensi ramceky nad a pod displejom, mohla byt aj sestka kompaktnejsia. tl;dr pre mna osobne je to proste prilis maly displej. Ak vyhovuje vam, ok.

    Brano21.04.2016 - 18:19 Trvalý odkaz

    jasne, 100 ludi, 100 chuti, niekto rad vacsie displeje a ja som rad ze si kazdy moze vybrat to co mu vyhovuje. Aj taky SGS6 alebo SGS7 su iste kvalitne stroje s vysokym vykonom a nadupanym HW, najdu si svojich pouzivatelov. V mojom okoli, clovek, majitel 5Ska urcite pojde do SE. Netreba zabudat ani na zeny ktore tiez tvoria trh a vela z nich chce mensi telefon ;) U tohto 4 palcaku tie ramceky tak nevadia, ale hej ak rpide iPhone 7 s cca 4,7-5 palcami, urcite je namieste troska prekopat dizajna ramceky zmensit.

    ondrakomous21.04.2016 - 18:52 Trvalý odkaz

    apple podle me podelal jedinou vec predni kameru, to si mohli fakt odpustit dat tam kameru z 5s, ale na druhou stranu 16gb verze, ktera je sice "nepouzitelna" stoji fakt velice malo, kdyz to srovnam treba s xperii z5c, coz je v podstate jedinej srovnatelnej konkurent, co se tyka do velikosti. iphone 6s je neskutecne hardwarove "ohuleny", kdyz to srovnam se samsungem, tam platis opravdu za hardware, kterej je minimalne o tridu lepsi, ale co se tyka systemu IOS, to je mocny system, opravdu to lita neuveritelne, clovek, kterej prejde z androidu sebelepsiho, tak bude z te rychlosti uplne vykulenej. na IOS necekas na nic, nevidel jsem jedinej zasek, zaskubnuti, kdyz prechazis mezi aplikacema to je rychlost, jak kdyz "voda tece z kohoutku", vse je neuveritelne rychly a plynuly, kdyz se clovek nauci "IOS" pouzivat a ozeli vsechny "zbytecny funkce", ktery pouzival v androidu, tak si teprve vychutna tu pravou rychlost, je to podobny, jak kdyz jedes v "mercedesu" 250km/h, pak si to teprve vychutnas. android podle me nedokaze vyuzit hardwarovy potencional, ktery mu nabizi napr. samsung s7.

    Peter21.04.2016 - 21:03 Trvalý odkaz

    ČAUTE BORCI !
    Mám na Vás takú otázočku. Nevedeli by ste mi povedať, kedy budú predstavené sľubované modely smartfónov s displejom pod 5 palcov? (samsung, htc, xiaomi poprípade aj iné činske značky - chcem malý displej, nevadí mi že to nemá 4g alebo neviem akú podporu, ked je to lacné).

    Vopred dakujem za vašu odpoveď)

    K iPhonu 5se, je to okresaná verzia 6s, s 5kovým vzhladom, a myslím si že aj cena za jeho funkčnosť je priamo úmerná s cenami za funkčnosť (funkcie) 6s. Takže veľmi nikto nevyhrá ked si to kúpi. Jedine že to ma 4 palce. Môj názor :)

    Manobb21.04.2016 - 23:30 Trvalý odkaz

    "iPhone SE v 64 GB verzii sme kúpili za príjemných 579 eur."

    Rišo, znamená to snáď, že si naozaj vymenil 6s/128GB za SE/64GB ? 6s/128GB si predal ?

    Inak, ja uvažujem nad 6sPlus najmä kvôli veľkosti a rozlíšeniu displeja, ale i tá SE je fakt lákadlom pre tých, ktorí nemajú 5s, ale niektorý zo starších modelov.

    marian22.04.2016 - 02:13 Trvalý odkaz

    Akože nepochopim prečo ste to porovnavali z Iphonom 6,6S.Ked je to kopia 5S.Pre mna čisty blud.:-(

    ML22.04.2016 - 14:12 Trvalý odkaz

    Tak som si (ako skuseny androidak a Windows Mobiler) zaobstaral SE 64 GB, ze teda vyskusam ten zazracny a ospevovany svet Apple. Mno, zatial sa len ucim, to je pravda, ale musim povedat, ze je to o nieco horsie, ako som predpokladal. -) Zacalo to tym, ze som nemohol spojazdnit iPhone bez SIM karty. Ok. Potom nasledovali patalie s iTunes a iCloud na Win7. Proste to su nespustitelne a nepouzitelne aplikacie (na webe problemy s padanim hlasia uz 4 roky). Bez toho zrejme nedostanem do toho fonu nic. Uvidim co povie druhy NB s Win 10 (Apple si tymto zrejme chce zabezpecit kupu aj ostatnych zariadeni vylucne od nich ;-). V jednu chvilu mi iTnues vydrzalo dlhsie ako 30 sekund, a vtedy som si chcel pozriet stiahnutu prirucku v iBooks. Samozrejme, ze sa to neda. App Store je neprehladny, pomaly a neprehladna je aj informacia o priebehu stahovania. Atd., atd. Samotny telefon je peknucky, aj foti prijemne, no uvidime, co poviem o mesiac, ked sa s nim zzijem (ak sa s nim zzijem -)...

    Anonym (bez overenia)22.04.2016 - 17:47 Trvalý odkaz

    Manobb, poslal som ti spravu.

    Brano22.04.2016 - 18:14 Trvalý odkaz

    iTunes ani mne veru moc nesedel, neviem ci sa to zlepsilo ale bol to je ten otrasny soft, kde som sa nevedel intuitivne preklikat ani do appstoru. Toto je skoda a mal na tom apple zapracovat. Co sa tyka ale samotneho telefonu, ten bol bezproblemovy :)

    ondrakomous22.04.2016 - 20:30 Trvalý odkaz

    itunes vubec nepouzivam, iphone nemusim vubec pripojovat k pocitaci, doporucuju se naucit vyssi skolu pouzivani smartu, diskovy uloziste, streamy, icloud, atd,ale pokud je nekdo zvykly na windows a android, tak od takovych zdrham, zacina to otazka a proc tam nemam to a proc nemuzu to a na androidu je to, lidi tohle je navrzeny pro ^ucenlivy^ schopny geeky jak su treba ja, nebo stenleY.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease22.04.2016 - 21:57 Trvalý odkaz

    Tak tie posledné riadky :D
    Odpadol som..

    Karol22.04.2016 - 23:58 Trvalý odkaz

    Ja len čakám kedy príde apple s pamäťovými kartami!...predávať tak drahé telefóny bez možnosti pamäťových kariet je pre mňa sklamanie...keby ich tam dali,tak by kľudne stačila aj 16 GB verzia a nemuseli by ľudia priplácať za 64 alebo 128 GB verzie...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.04.2016 - 23:59 Trvalý odkaz

    Nepride. Lebo integrovane ulozisko Applu je niekolkonasobne rychlejsie ako (zatial) akakolvek karta.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2016 - 00:05 Trvalý odkaz

    Tak ja som za posledne 3 roky iTUnes zapol asi 2x. Vsetok obsah mam bud na domacej sieti alebo ho pocuvam/pozeram cez streamy. A aj ked som ho uz zapinal tak v hackintoshi v OS X. Tam je tak nejak vstavany...

    ondrakomous23.04.2016 - 00:39 Trvalý odkaz

    to uz davno funguje k iphonu se da pripojit takova klicenka, ktera funguje jako usb diskovy uloziste, pres ktery muzes normalne kopirovat soubory, vitej v roce 2016, doporucuju nejaky eshop, ktery se specializuje na apple produkty napr. istyle, rika se jim autorizovany reseller, v techto obchodech doporucuju nakupovat, mas jistotu, ze dostanes vzdycky 100%original a tech vychytavek, co nabizi, tam muzes utratit treba tri vyplaty po sobe.

    Peter Čapkovič23.04.2016 - 09:43 Trvalý odkaz

    Hej to je fajn, ale ked nemaš dostatočny rychly net resp. maly baliček dát äčo je dnes bežne) alebo si niekde na verejnej wifi spomalenej je ti tá rychlost na dve veci...

    ondrakomous23.04.2016 - 10:11 Trvalý odkaz

    pepo30: iphone je jeden z mala telefonu, ktery jde pouzivat uplne bez uctu, na zacatku lze odkliknout, prihlaseni do cloudu, itunes, atd. vsechno jde stornovat, muzes plnohodnotne telefon vyuzivat, napr. kalendar, atd. to na ostatnich platformach vubec neni mozny, zarizeni od googlu nepouzijes napr. kalendar bez prihlaseni do uctu, na kopirovani souboru do zarizeni lze pouzit Leef iBRIDGE 32GB, Flash disk pro iPhone/ iPad, USB 2.0, 8-Pin lightning konektor, na jedne strane je klasicky usb na druhy strane je lightning do telefonu.

    Peter Čapkovič23.04.2016 - 10:14 Trvalý odkaz

    Hej Ondro maš pravdu, sme v roku 2016 kedy si k Androidu pripojiš rychly USB kluč, ktorý sa dnes dá zohnat do 20e a daj cenu origo takeho kluča na Iphone... Samozrejme zase je to o cene kto na tonemá nech nekupuje...Ja osobne mam tento :Kingston DataTraveler R3.0 G2 32GB za 14,90,-.Pozeram, že cena toho na ipohne: 55e+ . Inak nechapem to s tým učtom, kto dnes použiva Iphone/Android bez prihlasovania sa do učtu...? Ešte jeden dotaz,ked kupiš iphone, rozbališ ho dokažeš ho normalne zapnut a pouzivat bez toho aby si ho vobec nepripojil k PC...??? Ale to je v podstate jedno neviem, načo su tieto hadky čo sa da ako použávat, čo zapneš alebo nezapneš bez PC, a pod nakoniec je to vždy len o tom, čo komu vyhovuje to si kupi. Tiež som mal naposledy dilemu (v novembri ) či kupit Android alebo po 5 rokoch skusit presjt na Iphone, ale nakoniec som zostal verny lebo zvyk je želená košela a nebanujem ani trocha. Pre mna veci ako kde napr. kdekolvek v praci u znameho či inde si možem pripojit mobil k pc a preniest najnovšie filmy (zadarmo samozrejme) a hned aj pozriet si ich na nočnej, dalej widgety (kalendar, počasie, hodiny, gmail...)atď - to su dovody prečo android.

    ondrakomous23.04.2016 - 10:28 Trvalý odkaz

    me novy iphone vyzval k pripojini k itunes, protoze jsem tam nevlozil simkartu, kdyz ji tam vlozis, tak podle me vsechny kroky registrace jdou prekliklat na pozdeji, ale po vlozeni simkarty je jeste potreba telefon restartovat, aby tu simkartu nacetl. kdyz apple spoustis tak te to vyzve nejdriv jazyk/zadas slovenstina, wifi/pripojis na wifi, kodovy zamek/nastavis pozdeji, polohove sluzby/zapnes, prihlaseni k apple id/das pozdeji, odklikas smluvni podminky. k tomu flashdisku stejne potrebujes aplikaci z marketu, cili musis zadat stejne registracni udaje. od verze ios 9 IOS nabizi prechod z androidu, nikdy jsem to nezkousel, co vsechno to prenese.

    Peter Čapkovič24.04.2016 - 01:25 Trvalý odkaz

    k tomu flashdisku stejne potrebujes aplikaci z marketu, .... ???? To na ios potrebuješ aplikaciu na zvlať nainštalovat???

    Lenka Ivančíková24.04.2016 - 10:39 Trvalý odkaz

    prave jeden takyto 64 GB USB disk s Lightning konektorom testujem. Ano, treba stiahnut z App Store aplikaciu, ale potom vsetko funguje bez problemov. Prenos fotografii, videi, dokumentov, dokonca mozem na disk rovno ulozit zalohu iPhonu. Nevyhodou takehoto riesenia je cena USB disku. Splha sa k sume 70 eur.

    Peter Čapkovič24.04.2016 - 16:23 Trvalý odkaz

    "Nevyhodou takehoto riesenia je cena USB disku. Splha sa k sume 70 eur." - šak toto...
    Ešte sa opytam, už naposledy mimo temu: ak si stiahnem filmy na takyto kluč v telfone si ich viem hned aj prehrat priamo z tohto disku..?

    Lenka Ivančíková24.04.2016 - 17:43 Trvalý odkaz

    Ked su v iPhonom podporovanom formate tak ano.

    Karol25.04.2016 - 11:27 Trvalý odkaz

    Pamäťová karta je podľa mňa jednoduchšie riešenie.Ja som si kúpil 64GB za 15 euro,vložil som do telefonu a hotovo!ide všetko ako má!..:-)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.04.2016 - 12:15 Trvalý odkaz

    uz si videl iphone s pamatovou kartou?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2016 - 12:35 Trvalý odkaz

    Jednoduchsie, ale aj pomalsie riesenie. Plus slot ako suciastka tiez zabera miesto.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.04.2016 - 13:08 Trvalý odkaz

    hlavne je to poruchovejsie riesenie!! do septembra som nemal telefony s externymi kartami, od septembra mi 3 slovom tri odisli do ...
    2x semsung a raz kingstone. a-data a sandisk zatial drzia. tvrdil som to davno a tvrdim to stale sd karta je blbost!

    hyperloop25.04.2016 - 14:44 Trvalý odkaz

    a ked sa ti nieco stane s fonom tak ako tie data stadial dostanes? ak si predtym nezalohoval, si skoncil, v tom momente si nahraty.. na sd kartu aj ked si nahodou nezalohoval tak sa k obsahu aspon dostanes, takto bez sance ,musis posielat cely fon aj s datami aj so vsetkym co tam mas do opravy a vacsinou o data pri oprave prides.. (ak si si pred samotnou poruchou fonu data nezalohoval) navyse ak mas sd kartu mozes si obsah telefonu prehrat kdekolvek pomocou sd adaptera ci inym sposobom..

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.04.2016 - 15:10 Trvalý odkaz

    cital si co som pisal? za 7 mesiacov mi skapali 3 SD karty, telefon ani jeden :)
    na kartu davam len nepodstatny (konzumny) obsah ako mp3 a podobne. fotky a ine dolezite veci sa mi zalohuju na cloud a su v telefone a nie na karte.
    keolko trva vytiahnut kartu z telefonu? napr z mojho telefonu ju ziadnym spendlikom nevytiahnes :) tak kopirovanie cez "adapter" je cisty nezmysel

    ML25.04.2016 - 15:16 Trvalý odkaz

    Su ludia (k nim patrim aj ja), ktory by nikdy nedali dolezity obsah niekam na cloud, niekomu cudziemu, kde moze mat neznamokto pristup. Navyse pri pomalom, alebo ziadnom internete sa k tomu neda dostat. Ee.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.04.2016 - 15:27 Trvalý odkaz

    kontakty mas napisane na papieri? :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2016 - 15:30 Trvalý odkaz

    Majo, cloud mozes mat aj zriadeny aj u seba doma v obyvacke, s verejnou ipckou. Nemusi to byt existujuce riesenie. Tvoj strach a paranoia pramenia z neznalosti technologii. A do cloudu sa davaju data, ktore tam mozu byt, a ktore sa hodi mat v nom. Ty tam nemas tvoje kontakty. Lenze, kolko ludi, ktori s tebou zdielaju kontakty, vratane teba, ich tam ma? ak povedzme, mas 100 cisiel v telefone, 99 z nich ma synchronizaciu cez google ucet? Nesuhlasim s touto slovenskou mantrou, ze vsetko nove a moderne je zle a nepriatelske.

    ML25.04.2016 - 16:33 Trvalý odkaz

    Neznalost technologii ? V IT oblasti sa pohybujem cca 30 rokov a viem, co vsetko a ako sa da zneuzit. Pokial ide o mantry, praveze si pamatam, ako pred par rokmi vsetci manazeri zacali sklonovat slovo cloud, pricom poriadne netusili co to je, ale bolo to v mode a vsetko sa muselo davat do cloudu...
    Nie som apriori proti cloudom, ale su iste veci, ktore si radsej necham u seba (a nielen kvoli bezpecnosti, ale aj dostupnosti).

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2016 - 16:41 Trvalý odkaz

    No vidis. Potom je vsetko v poriadku. To som nemohol vediet, veta ktoru si napisal znela akoby bola od laika.

    Karol25.04.2016 - 19:02 Trvalý odkaz

    Oxy,v akom zmysle ti skapali tie tri sd karty?...akože prestali fungovať alebo čo?alebo sa z nich vymazal obsah?...ja používam sd karty od roku 2009 až doteraz a ešte nikdy sa mi to nestalo...dokonca mám jednu a tú istú už 7 rokov a stále funguje.nič sa mi z nej nevymazalo...

    hyperloop25.04.2016 - 19:16 Trvalý odkaz

    no ked castejsie s nimi manipulujes vyberas ich a pouzivas kade tade tak sa to stat moze ovela skor a lahsie..odide boot sector na karte a si v riti ,inac adata aj ja najcastejsie pouzivam ci uz na usb kluce alebo sd karty, ukazuju sa ako najspolahlivejsie zatial to je fakt dokonca v lepsom svetle ako znackovejsie kingstony..

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.04.2016 - 20:24 Trvalý odkaz

    Jedneho dna "sek" telefon kartu nepoznal, nejake data som z nej zachranil cec recuva. Karta sa dala sa v pc formatovat a o tyzden nakomplet off. Stalo sa mi to v oboch motorolach a posledna Kingstonka zomrela v tablete. Karty z telefonov nevyberam.
    Inak este za cias S3 bola kombinacia s Kingston kartou "smrtelna" poznam asi 5 pripadov kde Kingston skapal. Vo všeobecnosti asi najlepsie vychadzaju SanDisk.

    marek26.04.2016 - 13:57 Trvalý odkaz

    Mne tiež nikdy žiadna karta neodišla, ale mobil ako taký áno. Našťastie som mal väčšinu vecí na tej pamäťovke, išlo ešte o dobu keď mali mobily väčšinou 4GB internú pamäť, ale to málo čo v ňom zostalo bolo navždy preč.

    Peter Čapkovič26.04.2016 - 17:45 Trvalý odkaz

    Teda ja mam jednu microSD kartu 64gb už niečo vyše 3 rokov (predtým som mal 3GB asi 4 roky) obe Adata a to na ne prakticky denne davam filmy, pozeram, vymažem, pesničky, fotky... A zatial k mojej maximálnej spokojnosti neskapala ani jedna. Nechápem čo s nimi dokážeš robiť, ked ti ich tolko skapalo za tak krátky čas, problém asi bude niekde inde ako v karte samotnej....

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy26.04.2016 - 19:39 Trvalý odkaz

    Precitaj si recenzie na alza na samsung 32GB kolkym ludom ta karta skapala.

    hyperloop26.04.2016 - 19:52 Trvalý odkaz

    proste treba sa trafit do cierneho-clovek proste vela krat pri sd kartach ci usb klucoch ide do neznama, do rizika..jednoducho treba trafit vyrobcu aj dobru seriu.. a adata chvalia viaceri(sam potvrdzujem zatial mi neodisla ani jedna karta od nich), podobne sandisky ale tie su castokrat drahe.. este su dobre corsairy ale tiez su fest drahe

    Peter Čapkovič26.04.2016 - 22:35 Trvalý odkaz

    Prečo ju teda kupuješ?? Poradim ti Adata ;-)