Apple iPhone 6S Plus - keď líder stráca dych

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 15.03.2016 - 18:52

    "Subjektívne mi aktuálny iPhone 6S Plus vydržal zhruba o 10 % menej než predchádzajúci model 6S Plus." Heh? Asi 6 Plus :-). Inac, pre mna je najnavykovejsie gesto pre multitasking -> pritlacenie laveho okraja obrazovky, funguje napriec aplikaciami. Dalsia vec je vypnutie animacii v zariadeni; Nastavenia -> Vseobecne -> Pristupnost -> Obmedzit pohyb -> Zapnut. Vsetky dlhe animacie sa zmenia na prechod prelinania, ktory aspon mne vyrazne opticky zrychluje telefon a je celkovo prijemnejsi pri pouzivani. Uprimne, nemmam pocit, ze by nejak Apple stracal dych. Mikrofon sice znie rovnako ako na 5S, sluchadlo tiez, no mna si ziskal rychlym nacitavanim aplikacii, hier, a hlavne kvalitnym ekosystemom aplikacii. DOkonca aj Google aplikacie (Google+, Chrome, Hangouts, Maps, Youtube,...) su sviznejsie a vizualne pritazlivejsie prave na iOS.

  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.03.2016 - 18:41 Trvalý odkaz

    Mimo je ten co napise toto "Google si koupil android, zadnej vlastni software nevyvijel"

    ondrakomous19.03.2016 - 19:48 Trvalý odkaz

    a ne? zdroj wiki "Společnost Android Inc. byla založena v Kalifornii v říjnu 2003 Andym Rubinem, Richem Minerem, Nickem Searsem a Chrisem Whitem. Google Inc. v srpnu roku 2005 odkoupil v té době nepříliš známou „startup“ firmu Android Inc. a udělal z ní svoji dceřinou společnost."

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.03.2016 - 19:59 Trvalý odkaz

    A teraz si este vygoogli kedy vysiel prvy android telefon (t-mobile g1) a potom sa zamysli co asi ti programatori v Google 3 roky robili, ked podla teba google nic nevyvijal

    ondrakomous20.03.2016 - 09:21 Trvalý odkaz

    ja jsem ale nerekl, ze na te platforme nepracovali, rekl jsem, ze si ji jenom koupili, protoze nedokazali prijit s necim vlastnim, to svedci o invenci firmy, google dal nakupuval, kdyz byla dobra aplikace, tak si ji koupil, vsechno valili jenom prachama, podle me byl rozdil od zacatku v obou platformach a to v opravneni aplikaci, IOS bylo od zacatku velice omezeny pro vyvojare, kteri meli jasne stanoveny pravidla, google potazmo android resi opravneni az v androidu 6. dal aplikace z androidu nejdou odinstalovat bez rootu, na IOS jde odinstalovat vsechno.

    ondrakomous20.03.2016 - 11:26 Trvalý odkaz

    tezko se muzu bavit s clovekem, kterej IOS videl maximalne v recenzi. to psal i wayne, vetsina lidi, kteri IOS, potazmo iphone kritizuji nikdy tuto platformu nevyuzivali, u applu se mi nestalo, ze mi bych mel ve webovkach nejaky spam, u androidu tam mam spam a reklamy za 10sekund, staci si nainstalovat chrome, rikam je to o sluzbach, vyzkousej si nekdy apple music, neomezeny mnozstvi hudby, ktery si muzu nahrat do cloudu, muzu streamovat ofline, jednou kliknu a obnovi se mi cely iphone vcetne fotek, hudby, historie volani, atd, zadny zalohovaci programy na android nejsou takhle pokrocile. obnovi se mi nastaveni aplikaci, kalendare, atd. android nema v zakladu ani poradny kalendar. vem si zminovanou motorolu, je tam kalendar, ale jaky, uplne smesny, musis zakladni funkce resit aplikacemi tretich stran. apple je srovnavetelny se zarizenim android, pokud je uzivatel "obycejny klikac", pokud jde clovek opravdu do hloubky, pres programovaci jazyk, sifrovani, k zabezpeceni, jak se cely telefon napriklad vymaze po zadani kodu, nebo nejde odblokovat pri zablokovani pres icloud, tak musi videt silu toho systemu, k tomu abys propasoval skodlivy kod do androidu ti staci aplikace z marketu, nebo ho tam nahrajes pres apk soubor z ulozto, na apple nemas sanci tam ten skodlivy soubor dostat, protoze vsechno delas pres itunes.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.03.2016 - 12:08 Trvalý odkaz

    Andoid ma #NoChromo, co je Chrome bez reklam.
    iOS ma content blockery pre Safari funguju ale iba na 64bit zostaveniach systemu.

    Xiaomi ma to co hovoris a funguje to celkom slusne.

    Takze opat rozdielne platformy, rovnaky vysledok.
    A aj iTunes ma malware v obchode. Ono je to ale bezpredmetna debata, akykolvek 0day exploit nalozi celej firemnej bezpecnostnej politike na hnedo.

    Ja neviem ktory system je lepsi, striedam ich pocas dna viackrat vsetky tri, vratane windowsu a na kazdom dokazem urobit to iste.

    V pondelok pride maly ajfon.
    V utorok ide Apple na sud proti FBI, v podstate...

    To som zvedavy co za sinusoidy budu predvadzat akcie Applu.

    iOS ma vacsie zisky, lepsie sa na nom zaraba, pre vyvojarov je atraktivnejsi a nema Javu. A to je asi cely rozdiel medzi mobilnymi platformami.

    Samozrejme aj ikony idu rozlozit podla lubovole, je vsak potrebny jailbreak. Ja ho nemam, subjektivne sa mi zda ze je system pomalsi a treba sa on viac starat, podobne ako o rootnuty android s xposed.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.03.2016 - 13:02 Trvalý odkaz

    Ondro ja a ios :) nasiel som jednu fotku z roku 2010 [img] http://i.imgur.com/zprSdXR.jpg?1[/img]
    Nebudem sa s tebou hadat, pockam 2-3mesiace a zas bude pre teba najlepší a bezkonkurenčný úplne iny systém .
    Do ios sa vôbec nenavazam ani ho nezhadzujem, chyba mu par pre mna podstatnych prkotin a preto pouzivam iny systém. Uz pred par rokmi som povedal ze ios a android si idu funkčnosťou a otvorenosťou oproti a za chvíľu tu budu 2 "identické" systémy :)

    Peter Čapkovič21.03.2016 - 08:19 Trvalý odkaz

    Ondra - ja ta nechapem, každy mesiac iný nazor. Stačilo mi prelistovat niekolko tém a tvojich odpovedí uz nich najma tie zo začiatku ako si začal byt aktívny a jeden sa ani nestačí čudovat... Nedivil by som sa ak ti tipnem tak 16-17 rokov... ;-)

    ondrakomous21.03.2016 - 10:57 Trvalý odkaz

    pokud se clovek zajima o telefony musi metit nazory po tydnu, protoze kazdej tyden je predstavenej jinej telefon, IOS znam pomerne dobre a znam jeho historii, android znam taky a vim, jak chodi aktualizace napr. na samsung, zadny aktualizace totiz nechodi, na applu mam aktualni 5let stary zarizeni, na androidu uz ani nexus4 nebyl updatovany, mohl bych tady popsat celou stranku o tom, kolik zarizeni nedostalo updaty, u androidu kazdy druhy zarizani, kdyby sis udelal statistiku, tak zjistis, ze pulka tech cinskych bazmeku skonci nekde na vrakaci po pul roce, ok mam podporovat plytvani?Wayne: je sakra rozdil mit malware v obchode a malware v systemu!

    Matej21.03.2016 - 11:36 Trvalý odkaz

    Ludia, cudujem sa vam, ze sa s tymto Generatorom nahodnych myslienok este stale pustate do debaty!
    ta inkonzistentnost jeho nazorov priam bije do oci, kazdym tretim komentarom si odporuje na predchadzajuce skalopevne vyjadrenia a otriasa zaklady svojej vlastnej primitivnej logiky.
    Odkedy tu prispieva tak v diskusiach je zbytocne vela stran a vacsina o hovne. Ked sa k tomu prida este Stanley s jeho najuzasnejsimi najzarucenejsimi cinskymi telefonmi, tak to tu je cele zufale.
    Castokrat by som tu rad pridal vlastne skusenosti, ale v zaplave hadok o najlepsi (cinsky) telefon sa mi tu prispievat absolutne nechce. A casom ma prestane aj tieto vase bezduche dristy citat.. ach jaj, [/mentalny vylev off]

    ondrakomous21.03.2016 - 12:19 Trvalý odkaz

    na tebe nema smysl reagovat vubec. vzdycky kdyz je po vsem, tak prilezes jak "prasivej pes" a ses chytrej jak radio. zdrava logika je zalozena na rozporovani vlastnich nazoru, to tobe muzu tezko vysvetlit, reagoval jsem na nesmyslny obecny fraze "iphone je drahy", "android je stejne dobry", to sou nestutecny zvasty, nemusim prece obhajovat firmu, ktera je v mobilnim svete č1.

    Peter Čapkovič21.03.2016 - 17:37 Trvalý odkaz

    "
    rocketfingers.jpg
    reply message
    5 hod 29 min
    Windows Chrome

    Ludia, cudujem sa vam, ze sa s tymto Generatorom nahodnych myslienok este stale pustate do debaty!
    ta inkonzistentnost jeho nazorov priam bije do oci, kazdym tretim komentarom si odporuje na predchadzajuce skalopevne vyjadrenia a otriasa zaklady svojej vlastnej primitivnej logiky. ".
    Tak toto by som lepšie nenapísal a ako som už písal predtým, tie myšlienkové pochody, generátor náhodnych slov, mesiac je najlepši Sony, mesiac zase Samsung, potom IOS chlapec objavil(asi mu tatino našetril) tak teraz už bude asi na dlho najlepší IOS...

    Peter Čapkovič21.03.2016 - 17:44 Trvalý odkaz

    Ale sorry za ot. Aby som sa vratil ešte mal som možnosť si skusit ios hoci len na chvilu v podobe 5s ale mna ten mobil jednoducho neoslovil a po 2 dnoch šiel z domu... Proste som rad, že je možnost vyberu a každy si kupi to čo mu vyhovuje a na čo má... A písať čo je najlepšie je silne subjektívne a vždy aj bude.

    ondrakomous21.03.2016 - 17:54 Trvalý odkaz

    z ekonomickyho hlediska je apple nejlepsi, proste nejuspesnejsi, chces to rozporovat? sem zvedavej, co vygenerujes za uceleny myslenkovy pochody, apple vydelava vic jak vsichni dohromady z mobilni branze. takze veta, ze android je stejne dobry je cista lez.apple neztraci dech a jeste dloooouho ztracet nebude.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.03.2016 - 18:06 Trvalý odkaz

    pepo30, ja som presiel po dlhsej dobe z androidu na ios, v oktobri 2014. Bolo to otrasne, mala obrazovka, relativne pomale vykreslovanie animacii, veci co som robil na androide bleskovo, na ios trvali vecnost.

    Potom som si zadovazil 6S+. Zrazu je miesta na obrazovke habadej, po vypnuti animacii a nauceni sa 2-3 3D touch gest je multitasking bleskovy, velmi pomaha potiahnutie prstom doprava pre krok spat, aj zatlacenie na lavej strane pre ponuku aplikacii. Ale hlavne, prestal som ios vnimat ako dalsi android a prestal som od neho chciet veci, ktore chcem od androidu; notifikacie v hornej liste, zmenu ikon, widgety, odlisnu pracu s budikom a prechod z mass storage do multiplatformoveho cloudoveho riesenia.

    Iste, kazdy z nas si moze vybrat, co mu vyhovuje. No technologie idu dopredu a obcas sa oplati vyskusat, kde je technika po 2 rokoch. Myslim, ze to plati pre obe strany, ak si niekto kupi android neznamena to ze musi nenavidiet ios, a naopak. Ak mu nevyhovuje teraz, moze neskor, ako som pisal inde v tomto vlakne, v oboch systemoch je mozne dosiahnut zelany vysledok rovnako rychlio len inym postupom.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy21.03.2016 - 19:09 Trvalý odkaz

    Ondro a co ty z toho mas ze apple na tebe najviac zaraba? Inak pamatam si debatu cca rok staru kde si sa do krvi hadal ze najúspešnejší zo všetkých mobilov je rada galaxy od samsungu a iphone im nesaha ani po "kotniky" a neveril si ani predajnym štatistikám :D

    ondrakomous21.03.2016 - 19:38 Trvalý odkaz

    pred rokem, tak tu mi ukaz.

    Nightmare21.03.2016 - 19:43 Trvalý odkaz

    Iphone SE je tu 4´ s vykonom 6S

    ondrakomous21.03.2016 - 19:56 Trvalý odkaz

    IPhone se 400 dolacu, nice, bezim objednat.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease21.03.2016 - 20:07 Trvalý odkaz

    Ale tak z dizajnom sa pohrali :-))

    5s s A9, lepšie zadné foto, batéria + 82mAh.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease21.03.2016 - 20:14 Trvalý odkaz

    16GB je k ničomu. Ak by niekomu stačilo 32GB môže si utrieť nos. 64GB 599€!

    To je teda dosť na tie "inovácie" použili rovnaké šasi, displej, ram..
    A to využitie prednej plochy je fakt unikum v dnešnej dobe (60.8% screen-to-body ratio) kľudne sa tam vojde 4,3 až 4,5" displej..

    Nightmare21.03.2016 - 20:18 Trvalý odkaz

    u cechov ze skor sklamanie z dizajnu z 5S

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.03.2016 - 21:00 Trvalý odkaz

    Zaroven bola uvolnena aktualizacia 9.3. Apple vie tieto evnty robit celkom slusne. Na night mode som zvedavy.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease21.03.2016 - 21:07 Trvalý odkaz

    Sú to majstri svetla v tom Apple. Recyklovať na doraz. Nepoužili "jedinú" novú súčiastku a šup za 600€ sa to bude predávať ako hot-dogy..

    Fakt klobúk dole.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.03.2016 - 21:17 Trvalý odkaz

    Jojo su taki nadsenci recyklovania, ze zrecyklovali aj dizajn iPhone 5s.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy21.03.2016 - 21:37 Trvalý odkaz

    Ked uz to ma 5 rokov stary design tak by to aspon mohlo vyzerat ze to bolo vyrobene v tomto roku. Ten ramik okolo dispeja je fakt jak z roku 2010

    Lenka Ivančíková21.03.2016 - 21:46 Trvalý odkaz

    mozete o SE diskutovat v diskusii pod clankom, ktory je tomuto modelu venovany??

    Peter Čapkovič22.03.2016 - 08:45 Trvalý odkaz

    ondro - citujem.: "z ekonomickyho hlediska je apple nejlepsi, proste nejuspesnejsi, chces to rozporovat? "
    A o čom je táto debata...? Prosim pripomen mi to..!!! O uspešnosti firmy alebo o niečom inom nie nahodou? Ty si proste generator nahodnych slov a menenia tem, že to jedeno normalny človek ani nepochopi tvoje myšlienkove pochody a menenie nazorov podla toho v akotyždni ti čo tatino kupi... A teraz mi je už uplne jasne že ty nemaš ani 17 predpokladam skor tak 14-15 rokov... V tvojom veku ked ešte nevieš o čom je život su tvoje nazory na dve veci.

    gsmarena22.03.2016 - 10:31 Trvalý odkaz

    podla mna on ma ovela viac tak cca 40 odhadujem mozno aj po 40ke, ale mentalne nazorovo a komentami tak na urovni 14-15 v tomto veku priblizne mladi este nevedia co chcu menia nazory z hodiny na hodinu ako spinave ponozky ale to odpoveda ich vekovemu rozpolozeniu a ich etapy vyvoja zivota ,kdezto tu sa jedna o tazku psychicku diagnozu a rozpoltenost osobnosti

    ondrakomous22.03.2016 - 13:53 Trvalý odkaz

    stenley: podle tebe jsme vsichni mladi. psychicku diagnozu? si moc koukal na jackyla a hyda. pepo30: musis me brat takoveho jaky jsem, pepicku, jako mentalne nevyzraleho smrada.

    Mashe22.03.2016 - 14:56 Trvalý odkaz

    Stanley ty radšej nepíš nič na druhých, aká mentálna porucha je to, keď ti človek 100x povie aby si sem nelinkoval iné portály, a ty to 101 krát urobíš?

    ondrakomous22.03.2016 - 15:00 Trvalý odkaz

    to uz je pokrocily stadium, posedlost jasna obsese. vis, potrebuje jenom hrst andtidepresiv a bude to dobry.

    Peter Čapkovič22.03.2016 - 16:01 Trvalý odkaz

    Ondro - zial skutočnost nepustí a ta je jasna... sam sa "vyfarbuješ" vyjadrovanim, nazormi atd....

    ondrakomous22.03.2016 - 16:51 Trvalý odkaz

    uz si nekdy videl racionalne uvazujiciho fotografa, ja sem umelec, nepremyslim vubec, natoz racionalne, neudelas nic, jenom me mrzi, ze tady misto iphonu resim sem sebe, to sem nechtel, nemam k tomu ani zadny duvody, spis chapu, ze se na me leckdy dost tezko reaguje.

    Peter Čapkovič22.03.2016 - 20:34 Trvalý odkaz

    Hej to ano preto už končím... Len človek proste nechape tie zmeny nazorov doslova na týždennej báze...

    ondrakomous22.03.2016 - 21:44 Trvalý odkaz

    kazdy rano si poustis stejny pisnicky v radiu, po chodniku chodis zasadne vpravo, nosis jedny oblibeny slipy, opravdu chces, abych byl stejny jako ty? ackoliv mas ve vsem pravdu a jasno, vyzaruje z tebe neuveritelna nuda, rozciluje te chaos? kup si prasky a iphone, dik.

    jardo.suster@g…22.03.2016 - 22:00 Trvalý odkaz

    Ondra hoci som raz na teba vybehol, teraz ti fandim, nenechaj sa znechutit, diskutuj, vytahuj fakty, argumentuj, rozporuj vsetko, vsetkych a hlavne sam seba! Bez teba by to tu nebolo ono

    ondrakomous22.03.2016 - 22:03 Trvalý odkaz

    trosku off, ted napisu recenzi na samsung a3(2006), plati to apple. na to se vsichni tesi, recenze plna lzi.