BlackBerry Passport - nezvyčajný workoholik

  • gsmarena 04.03.2016 - 01:28

    kedy konecne uz odrecenzujete aj novinku Priv?a ne taketo prachom zapadnute stariny..

  • Lenka Ivančíková04.03.2016 - 08:57 Trvalý odkaz

    logicky, ked sa nam dostane do ruk. Dostat sa vobec k nejakemu BB je dost zlozite, ale niekomu sa to tazko vysvetluje, ze? Pokial vsak mas viac moznosti nez my a vies nam ho zohnat na zapozicanie, budeme len radi. :)

    Peter Fejfar04.03.2016 - 11:34 Trvalý odkaz

    Google Maps na OS BB10 fungujú veľmi dobre. Nefungujú len len funkcie viazané na google services. Mapy a hlasová navigácia z google maps ide veľmi dobre. Bodka na klávesnici sa píše dvojitým poklepaním na medzerník. Isteže rýchlosť písania na SW klávesnici je iná ako na HW klávesnici. Prednosťou HW klávesnice je však presnosť písania a ako už spomenuté nastavenie jednotlivých kláves ako skratky pre aplikácie alebo príkazy. Do OS BB10 sa dá nainštalovať veľmi jednoducho aj originálny obchod google play, z ktorého notifikácie o aktualizáciách idú priamo do Hubu. Osobne som používal do nedávna Q5 s HW klávesnicou a Z10 s SW klávesnicou. Obidve klávesnice boli výborné, každá mala svoje prednosti a svoje zápory. V súčasnosti používam Samsung S6 edge v ktorom mám nainštalovaný HUB, BB klávesnicu a vyhľadávanie v telefóne. Hub pre android ešte nedosahuje kvalít HUBu pre OS BB10, ale v spojení s gestami Nova Launcheru sa to približuje. Klávesnica je však úžasná. Vyhadzovanie ponúknutých slov priamo do textu je rýchlejšie ako u iných klávesníc, lebo tieto slová sú ponúkané priamo u písmen klávesnice a nie v hornej lište klávesnice. Ostatné BB aplikácie pre android ako sú kalendár, kontakty, poznámky v androide nepoužívam, nakoľko majú rovnocenné náhrady. Nad Passportom som veľmi dlho premýšľal, túžil som po ňom, ale súčasná politika BB a opustenie vývoja OS BB10 ma od toho odradila.

    peter3404.03.2016 - 15:02 Trvalý odkaz

    "Zvuk bude prehrávaný zo stereoreproduktorov na spodnom okraji Passportu, sú však takisto len podpriemerné." Odporučil by som návštevu ušného, pretože hlavne na hlasité handsfree sú výborné čo ostatne potvrdzuje aj test gsmareny.

    Richard Hombauer04.03.2016 - 17:02 Trvalý odkaz

    Nesuhlasim. Pusti si tu istu skladbu napriklad z iPhone 6 Plus (velkostne porovnatelny). BB Bold bol svojho casu uzasny v hlasnej reprodukcii hudby, Passport za nim, zial, vyrazne zaostava.

    tom4as04.03.2016 - 20:25 Trvalý odkaz

    Recenzentovi: či je lepšia hardvérová alebo softvérová klávesnica je otázka osobných preferencií. Hardvérové však majú jednu veľkú výhodu a to fakt, že nezaberajú veľa miesta na displeji. V prípade BB maximálne jeden riadok, kde sa objavujú návrhy slov (Q10), aj keď musím uznať, že pri Passporte je to zložitejšie.Škoda len, že nemáte v redakcii niekoho, kto by vedel možnosti BB aj naplno využiť a napísať o tom. Na druhej strane je dobré prečítať si aj názor človeka, ktorý by si asi BB nekúpil, ale s recenziou si dal trochu práce a neodflákol ju. Aj keď si myslím, že fotoaparát, reproduktory, facebook alebo android aplikácie, nie sú tým podstatným, čo rozhoduje pri kúpe Passportu. Pekný večer.

    ondrakomous05.03.2016 - 23:27 Trvalý odkaz

    krasna bestia, diky za recenzi, ta hdr snimka namesti vyzera naozaj bohovsky!

    michalb06.03.2016 - 01:07 Trvalý odkaz

    oskar: odkial si nahadzoval BB hub do samsungu?

    ondrakomous06.03.2016 - 16:49 Trvalý odkaz

    repraky na passportu nejsem schopny posoudit, ale bb z 10hrala dobre, ted mam iphone 5s, to je zvukove katastrofa, dokonce iphone 5 a 4s mel lepsi zvuk, samsung znam do modelu s4. s5 a s6 jsem nezkousel, zatim. zase na iphonu je o dve tridy lepsi fotak, fotky a videa jsou znatelne lepsi, hardwarove je to vsechno podobny vcetne tohoto blackberry, ale rozhoduje spis jak vyrobce dokaze optimalizovat software na dany hardware, at je to zvuk, video, audio. hodne zakazniku od BB nakonec skonci prave u IPhonu, protoze alternativni system neexistuje, kdyz nechces android. passport je takova frajerinka, kdyz vis, ze do budoucna bb os moc podporovany nebude.

    Peter07.03.2016 - 09:05 Trvalý odkaz

    Toto nemyslite vazne, tuto "recenziu". Kedysi som tento web sledoval... Presiel som na mobilenet cz a nelutujem. Mobily tam recenzuju ludia, ktori ich aj detailne poznaju a zaoberaju sa znackou cele roky. Nie ako tu - minimalne co sa BB tyka. Napr. na znacku BB je tam Vojta Dalekorej.
    Recenzia tu je uboha a chyba jej akykolvek objektivny pohlad, dokonca by sa dalo povedat, ze zavadza a nie je pravdiva. Ze nie je v nom slovencina? Co myslel napr. tymto autor? Ze tam nie je v uzivatelskom prostredi alebo? Lebo vazeni, slovecina co sa tyka predikcie textu, ako aj dokonaleho hlasoveho diktovania tam napr. pritomna je. Jednoduch na kazdy odstavec v tejto "recenzii" by som mohol reagovat. Bohuzial nemam na to cas. Je mi len nesmierne luto, ze na SK neexistuje kvalitna stranka o mobilnych zariadeniach.

    Takze damy a pani. Ak mate mate zaujem si naozaj precitat objektivnu recenziu, tak potom si precitajte

    http://mobilenet.cz/clanky/recenze-blackberry-passport-kanada-se-vraci-…

    Peter, redaktor BlackberryCzech cz

    Matej Krajčovič07.03.2016 - 11:28 Trvalý odkaz

    Ahoj, veta o tom, že prediktívny slovník je plne v slovenčine, je podľa mňa v texte dosť jasná. Že chýba v systéme a preto som používal češtinu, sa dá vyčítať tiež.

    Ak by sme testovali iba BB zariadenia, určite by bola podrobnejšia a išla až do najmenších detailov - die-hard fanúšik BlackBerry / Windows Phone býva v takýchto prípadoch dosť butthurt, že sa nespomenula nejaká funkcia hlboko v systéme ktorú raz použil, ale v tvojom príspevku som zatiaľ na nič, čo by bolo zásadne inak ako píšem nenarazil, tak možno skús ďalší odstavec :)

    Pri takto unikátnych zariadeniach ako L950XL alebo Passport sa vždy snažím zamerať skôr na porovnanie so zvyškom trhu, aby mal čitateľ prehľad, či si náhodou za rovnaké peniaze nemôže kúpiť niečo lepšie, hoci dizajnovo sa mu môže takýto unikát páčiť.

    Tvojho kolegu z webu určite potešilo, že si sem dal odkaz na jeho text!

    Peter07.03.2016 - 14:42 Trvalý odkaz

    Asi si nečítal pozorne, keď som písal, že nemám na to čas, aby som reagoval na každý odstavec.
    SW klávesnica na hocijakom lacnom Droide lepšia ako tu? Som zvedavý, koľko z vás dokáže napísať text bez pozerania sa na klávesnicu a koľko textov takto napísaných bude bez chýb a prípadne s diakritikou...
    Reproduktory podradne? Existuje nespočetné množstvo objektívnych testov, ktoré dokazujú, že označiť ich takto je prinajmenšom diskutabilné.
    Nechápem, načo je tu recenzia tohto modelu, keď jednak už to je starý telefón (na obrázkoch je Silver Edition, čo vyšiel neskôr) a jednak je evidentné, že autor je mechanický recenzent bez hlbšej znalosti systému OS10. Benefity tohto systému, napr. bezpečnosť, šifrovanie, jeho personalizacia atď zostali opomenute.
    Nemá zmysel sa tu rozpisovať. Ak si chcete urobiť na zariadnie názor, skutočne si prečítajte mnou linkovanu recenziu na mobilenet cz.

    Písané na BlackBerry Passport.

    Peter

    Matej Krajčovič07.03.2016 - 16:13 Trvalý odkaz

    Zase zle vidíš, píšem, že SW klávesnica z hociakého Droidu je RÝCHLEJŠIA.

    Peter07.03.2016 - 17:07 Trvalý odkaz

    Tak áno, prepáč, svoj článok si si nesporne čítal niekoľkokrát. Ja iba raz a nemám chuť sa k nemu vracať.

    michalb07.03.2016 - 17:13 Trvalý odkaz

    Pepino: dovolim si s tebou nesuhlasit. recenzia pre bezneho uzivatela plne dostacujuca. Ano boli vynechane hlavne klucove veci co BB OS obsahuje, ale tie pre 99% ludi co si idu kupit mobil nie su dolezite. Multimedia, fotak, toto rozobrane bolo. Ak niekto chce podrobnejsi prieskum, tak si pobeha aj tak fora a prejde recenzie, kde sa tomu zariadeniu venuju viacej.

    ondrakomous07.03.2016 - 18:40 Trvalý odkaz

    vojtisek zrovna dvakrat objektivne nepise, kdyz mas bb server, tak asi nebudes prehnane kritickej vudci vlastni firme, to by si sypal popel na hlavu, co se rika, koho chleba jis, toho pisen zpivej. jinak benefity systemu byly, dukud bb neoznamili, ze bb os konci, nechaji ho jenom "dozit", bb se do budoucna bude zamerovat na platformu android a "zabezpeceni androidu"(je jasny, android zabezpecit nejde), pokud bys napriklad chtel firemni vyuziti, prave kvuli sifrovani, tak BB os uz je odepsany, jako zadna firma neudela investici do systemu, ktery jen preziva a bude updadovany maximalne 2-3 roky. jedina zivota schopna platforma k androidu je IOS, windows je zatim ve fazi experimentu. spis je skoda, ze firmy, nebo zakaznici nebudou mit do budoucna nejaky dalsi moznosti, pokud nebudou chtit android, ale zase na druhou stranu, kdyz se to naakumuluje, tak z toho muze vzniknout nejaky novy nadejny projekt. kdyz si to tak vezmes, tak nakonec fakt zustaly jenom dve platformy. android a IOS. z blackberry prejdou vsichni k applu, stejne tak jsem to udelal i ja, nemas jinou moznost.

    Peter Fejfar08.03.2016 - 01:04 Trvalý odkaz

    Tak ja som prešiel z blackberry na android. Nevidím dôvod preplácať apple. Išiel som do S6 edge, čo nie je lacný mobil, ale je cenovo na úrovni najlacnejšieho iPhonu, pričom ponúka omnoho viac možností využitia. Apple síce hraje dobre, ale za tú ceny dáva tej muziky strašne málo.

    ondrakomous08.03.2016 - 10:35 Trvalý odkaz

    oskar22 u applu platis za system a znacku, IOS je nesrovnatelne lepsi, co se tyka zabezpeceni, android je diravej jak reseto, prave nechapu, jak chcou na Blackberry resit zabezpeceni androidu, kdyz playstore roky nikdo nehlidal, co vim, viz posledni afera, ze do playstoru dokazali "propasovat skodlivou apk", pulka zakladnich aplikaci ma pristup ke vsem uzivatelskym datum, IOS je z hlediska bezpecnosti o 10levelu vejs a za to platis, dneska je software na prvnim miste, jenom troll vycita hardwarove specifikace z papiru a mysli si, jak nekoupi super "levnou chinu", jenze on kvalitni hardware vyrobi v chine kazdy. chinani ti vyrobi dokonaly kopie S6 edge, dneska mas kopie vsude specialne u samsungu.