Zdieľanie áut cez HoppyGo prichádza aj na Slovensko

Platforma HoppyGo umožňuje zdieľať automobily medzi sebou a zarábať na svojom aute. Kompletné služby sú zatiaľ dostupné v Bratislave a okolí, v krátkom čase sa plánuje postupné pokrytie celého Slovenska.

Platforma HoppyGo je založená na koncepte peer-to-peer a spája majiteľov áut s ľuďmi, ktorí si potrebujú automobil požičať. Koncept vychádza z myšlienky trvalo udržateľnej mobility a cirkulárnej ekonomiky.

Aktuálne sú vozidlá dostupné predovšetkým v Bratislave a okolí. Stále však pribúdajú ďalší majitelia áut, ktorí sú ochotní svoje vozidlo požičať tým, ktorí ho potrebujú v čase, kedy by zbytočne stálo zaparkované a nevyužité. 

Do roka tak plánuje spločnosť poskytnúť široký výber automobilov po celom Slovensku, ktorý by uspokojil aj najnáročnejších používateľov. Už dnes môžete vyberať medzi malým mestským autom cez priestrannú limuzínu až po dodávku. 

V mobilnej aplikácii HoppyGo, ktorú si stiahnete cez Google Play alebo App Store, sa stačí zaregistrovať a môžete začať. Buď ako ten, čo vozidlo hľadá, alebo ten, čo svoje auto ponúka. K dispozícii je aj webové rozhranie.

S požičaným vozidlom môžete cestovať nielen po Slovensku, ale aj v zahraničí. Rovnako je len na vás, či ho chcete na jeden deň, predĺžený víkend, mesiac alebo dlhšie obdobie. Od konečnej dĺžky výpožičky sa odvíja aj cena za jeden deň. 

V rámci každého zapožičania je zároveň v konečnej cene zahrnuté havarijné poistenie od poisťovne AXA (UNIQA Insurance Group), ktoré kryje všetky bežné riziká. Základné zverejnené ceny v apke sú bez poistenia, celkovú výšku zistíte až pri predbežnej objednávke vozidla. 

Podľa skúseností zo susednej Českej republiky prenajal v roku 2020 priemerný majiteľ svoje vozidlo 14-krát a zarobil si 1 178 eur. 

Platforma HoppyGo je k dispozícii aj pre B2B segment. Registrovať sa môžu spoločnosti, ktoré nemajú plné využitie pre vlastnú firemnú flotilu a zdieľaním áut tak môžu získať nový zdroj príjmu.

Zároveň si takto môžu znížiť prevádzkové náklady. Prostredníctvom HoppyGo si môžu auto zapožičať aj na účely vlastného podnikania, pričom možno využiť špeciálnu sekciu vozidiel s odpočtom DPH.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu