Zariadenia s 2 GB RAM a menej nebudú môcť plnohodnotne používať Android 11

Nový operačný systém zvyšuje nároky na hardvér a pre jeho plnohodnotné využitie bude nutných viac než 2 GB RAM. V opačnom prípade Google odporúča výrobcom používať odľahčenú verziu Androidu Go.

Google už nejaký čas pripravuje Android 11, ktorý je momentálne vo fáze beta testovania. Počas toho zvykne na internet uniknúť niekoľko detailov, ktoré odhaľujú, čo nový operačný systém prinesie. 

V konfiguračných nastaveniach sa našli informácie, že na spustenie Androidu 11 bude nutné mať zariadenie s viac než 2 GB RAM. V opačnom prípade nebudete môcť nový systém používať plnohodnotne.

Všetky zariadenia s menšou kapacitou RAM majú byť od Q4 2020 podľa Googlu na trh uvedené pod hlavičkou Android Go. Ide o odľahčenú verziu operačného systému, ktorá je určená pre menej náročný hardvér, orientovaná na základné funkcie. Zároveň sa končí aj podpora zariadení s 512 MB RAM, ktoré už nebudú môcť využívať služby Googlu. 

S pribúdaním nových funkcií je nárast hardvérových požiadaviek operačného systému prirodzený. Google však chce novým opatrením zabezpečiť, aby menej výkonné zariadenia dostali adekvátnu verziu Androidu a priniesli používateľom plnohodnotný, nie oklieštený zážitok. 

Zdroj: xda-developers.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu