Záloha Androidu a iOS na Google One bude zadarmo už aj bez členstva

Úložisko Google One dostáva možnosť automatickej zálohy Android smartfónu aj pre nečlenov služby. Zároveň čoskoro vyjde iOS aplikácia a k dispozícii bude aj nový správca súborov.

Cloudová služba Google One bola spustená v roku 2018. Minulý rok dostala možnosť automatickej zálohy pre váš Android. Podmienkou bolo členstvo v Google One, ktoré už aktuálne mať nemusíte. Zároveň bude čoskoro dostupná aj aplikácia pre iOS používateľov. Proces prebieha cez Google účet a zálohovať môžete fotky, videá, udalosti kalendára či kontakty. Služba spolupracuje s ďalšími Google nástrojmi ako Fotky alebo Disk. 

Nahraté súbory môžete spravovať buď z webu, alebo priamo z aplikácie pomocou nového správcu, ktorý je v príprave. Bezplatná možnosť úložiska je limitovaná na 15 GB dát. Ak si priplatíte, Google vám vo forme mesačného predplatného ponúkne aj viac priestoru. Ponuka začína na 1,99 €, za ktoré získate možnosť zálohovať 100 GB či možnosť pridať rodinu. 

Vybrať si môžete aj balík 200 GB (2,99 € / mesiac) a 2 TB (9,99 € / mesiac). Nová funkcia automatickej zálohy Android smartfónu, nový správca súborov a iOS aplikácia budú k dispozícii čoskoro. 

Zdroj: Google Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu