Zakladateľ Oculusu vytvoril VR headset, ktorý vás zabije v prípade, že zomriete vo virtuálnej realite

Palmer Luckey by na trhu rád videl VR headsety s vážnejším fyzickým dopadom na používateľov. Preto sa rozhodol vytvoriť zariadenie, ktoré vás zabije v prípade, že v hre zomriete.

Palmer Luckey je známy tým, že založil spoločnosť Oculus VR. Aktuálne však technologický svet šokoval svojim novým, doslova šialeným nápadom. Je ním vražedný VR headset. Funguje tak, že používateľa skutočne zabije v prípade, ak zomrie vo virtuálnej realite, resp. v hre. 

Inšpiráciou pre tento amorálny nápad bolo japonské anime s názvom Sword Art Online. Práve v ňom sa objavil VR headset s názvom NerveGear, ktorý sa v príbehu dostal do skutočného predaja. Nešlo však o nevinnú technologickú hračku, ale o výrobok, ktorý naozaj zabíjal hráčov v prípade, že zomreli vo virtuálnom svete. 

NerveGear z japonskej novely fungoval tak, že na usmrtenie hráčov využíval intenzívne mikrovlné žiarenie. Luckeymu sa však pri všetkej snahe nepodarilo dosiahnuť podobnú technológiu a jeho výrobok funguje pomerne brutálnejšie. Má integrované tri rozbušky, ktoré podľa slov výrobcu dokážu explóziou zničiť ľudský mozog. 

Samotné zariadenie je však iba prototyp, ktorý má demonštrovať niečo, čo je dnes možné zostrojiť. Palmer Luckey sa totiž už dlhšie netají tým, že ho zaujíma virtuálna realita, ktorá by mala na používateľa vážnejší dopad a fyzické následky. Len tak podľa jeho slov dokážu brať hráči virtuálny svet naozaj vážne. 

Zdroj: palmerluckey.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu