Zákazníci Tesco mobile získajú prístup do 5G siete. Ceny mierne narastú

O mesiac príde k zmene, ktorá umožní zákazníkom Tesco mobile využívať výhody rýchlej 5G siete O2. Operátor informoval aj o zvýšení cien, no s Clubcard budú po splnení podmienok o 20 % nižšie.

Dobrá správa a horšia správa jednou ranou. Na prístup do 5G siete čakali mnohí zákazníci značkového operátora Tesco mobile, ktorý ponúka svoje služby v sieti O2, už dlhší čas. Podobne ako v Radosti ani v Tesco mobile sa zatiaľ nedá prihlásiť do modernejšej siete piatej generácie. 

Všetko sa zmení od 31. januára 2023. V tento deň môžu začať využívať 5G všetci zákazníci s programom Trio. Pokrytie 5G sieťou O2 je aktuálne pre 36,3 % populácie Slovenska. Zákazník potrebuje mať nielen signál 5G a 5G smartfón, ale aj kompatibilnú SIM kartu. Bezplatne sa dá vymeniť v ktoromkoľvek supermarkete Tesco.

Zároveň operátor informoval aj o úprave cien ako reakcii na rast nákladov. Volania a SMS narastú o dva centy, denné dáta o 20 centov. 

Čiastočne si môžu zvýšenie cien kompenzovať používatelia programu Trio, ak majú k nemu zaregistrovanú vernostnú kartu Clubcard. S trojnásobným kreditom tak budú môcť volať a SMS-kovať za stále najvýhodnejšiu cenu na trhu – 4 centy za minútu alebo SMS a dátovať za 40 centov na deňVolania, SMS a denné dáta s kartou Trio od 31. 1. 2023:

Tesco mobile pridá od 31. 1. 2023 aj viac dát do denného balíčka, namiesto 300 MB bude objem až 400 MB. Členovia Clubcard opäť získajú pri dobití kreditu viac. 

Mesačné dátové balíčky s kartou Trio:

  • 500 MB za 4 eurá mesačne získa po dobití dátový bonus +1000 MB 
  • 1500 MB za 8 eur mesačne získa po dobití dátový bonus +3000 MB 
  • 500M MB za 12 eur mesačne získa po dobití dátový bonus +10000 MB 

Zákazníci s programom Trio budú o novinkách oboznámení na konci decembra tohto roku. Zákazník, ktorý už má číslo Clubcard zaregistrované na svojom telefónnom čísle, získa Clubcard ceny automaticky od 31. 1. 2023. Ostatní zákazníci si ho môžu kedykoľvek zaregistrovať.

Zákazníci so starším programom Bodka alebo s kartou na dobíjanie kreditu môžu využívať 5G sieť a Clubcard ceny bezplatnou zmenou programu na Trio zavolaním na zákaznícku linku alebo návštevou hypermarketu Tesco. SIM karta Tesco mobile je dostupná vo všetkých predajniach Tesco na Slovensku a v e-shope na www.tescomobile.sk.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi28.12.2022 - 19:51 Trvalý odkaz

Budúci rok budú pravdepodobne všetci zvyšovať ceny

Celá diskusia 1 príspevok