Zajtra spoznáme novú sériu Apple iPhone 15. Čo môžeme očakávať?

Už zajtra večer odštartuje akcia roka, na ktorú čakajú nielen fanúšikovia Apple zariadení. O novinky sa zaujíma aj druhý, androidový tábor, aby mohol porovnávať, ale aj kritizovať nové iPhony.

Zajtra 12. 9. o 19-tej hodine nášho času si môžete pozrieť Apple event, na ktorom firma už tradične predstaví nové modely smartfónov a pravdepodobne aj ďalšiu generáciu inteligentných hodiniek Apple Watch.

Apple na rozdiel od niektorých konkurentov vopred nič neprezrádza, a tak sme dokázaní na uniknuté informácie a špekulácie. Posledné roky sme žiadny veľký wau efekt pri predstavovaní noviniek nezažili a je možné, že ani tento rok nás zo stoličiek nedvihne žiadna prevratná funkcia. 

Ak sa informácie potvrdia, tak tohtoročný rad budú opäť tvoriť štyri modely: 6,1'' iPhone 15, 6,7'' iPhone 15 Plus, 6,1'' iPhone 15 Pro a 6,7'' iPhone 15 Pro Max. Podobne ako minuloročné nižšie modely aj tohtoročné iPhony bez prívlastku Pro nedostanú najnovší 3 nm čipset Bionic A17, ale rok starý Bionic A16. Napriek staršiemu čipsetu sa aj majitelia základných modelov môžu spoľahnúť na výkon a rýchlosť. 

Veľké zmeny sa nečakajú ani v dizajne, len dvojica iPhone 15 a iPhone 15 Plus by už nemali mať výrez v displeji, ale tzv. Dynamic Island, ktorý štartoval v minuloročných Pro verziách. Hovorí sa o titánovom ráme iPhonov 15 Pro. Teleobjektív bude stále výsadou iba iPhonov Pro, pričom iPhone 15 Pro Max by sa vraj mal pýšiť ako jediný periskopickým teleobjektívom. Špekuluje sa, že iPhone 15 a 15 Plus dostanú 48 Mpix obrazový senzor od Sony doplnený 12 Mpix širokouhlým objektívom.  

Očakáva sa, že tohtoročná séria konečne príde s USB-C konektorom. Niektoré iPady tento rozšírený štandard už majú a nariadenie Európskej únie prikazuje výrobcom USB-C v telefónoch používať. No až od januára 2024, takže stále je tu riziko, že Apple tvrdohlavo pôjde vlastnou cestou a opäť použije Lightning konektor. Je to však málo pravdepodobné.

Časť ľudí by mu tlieskalo, zvyšnú by možno aj nahneval. Navyše sa objavili informácie, že rýchle USB-C 3.2 by malo byť súčasťou iba Pro modelov, dvojica základných iPhonov vraj dostane pomalšie USB-C 2.0. Istý je obsah balenia, žiadna nabíjačka, iba kábel. 

Po oficiálnom predstavení nových produktov vás budeme o jednotlivých novinkách informovať v článkoch typu základné info. 

Zdroj: twitter.com/Apple Hub 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu