Začína nová éra smart hodiniek. Samsung a Google sa spojili

To, o čom sa dlhšie špekulovalo sa nakoniec potvrdilo. Samsung spojí svoj operčný systém Tizen s Google Wear.

Vývojárska konferencia I/O 2021 priniesla okrem nového Androidu 12 aj novinky vo svete inteligentných hodiniek. Samsung a Google sa spájajú, aby priniesli operačný systém, ktorý ponúkne výhody obidvoch platforiem, Tizen aj Google Wear, v zjednotenom prostredí. 

Hodinky Galaxy Watch patria medzi obľúbené nositeľné príslušenstvo po celom svete. Používatelia oceňujú dizajn, kvalitný displej, množstvo funkcií, možnosť doinštalovať aplikácie tretích strán aj prepojenie s ekosystémom Samsungu. 

S novou jednotnou platformou Wear otvára Samsung vývojárskej komunite nové príležitosti uplatniť svoje schopnosti pri vývoji. Výrobca prezradil, že nová platforma bude mať premiéru v priebehu nasledujúcich mesiacov a onedlho prinesie viac informácií.

Podľa správy na blogu Googlu by spoločná platforma mala na nových procesoroch spúšťať aplikácie o 30 % rýchlejšie a nezabudlo sa ani na optimalizáciu spotreby energie. Google Pay príde do 26 ďalších krajín, a tak sa snáď raz dočkáme, že sa bude dať platiť hodinkami s Wear OS aj u nás.

Zákazníkom, ktorí už vlastnia inteligentné hodinky Galaxy založené na Tizen OS, garantuje Samsung po uvedení produktu na trh minimálne tri roky softvérovej podpory.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu