Za tankovanie na Shell zaplatíte cez apku priamo z auta

Pokiaľ sa ponáhľate a neplánujete si na čerpacej stanici Shell kúpiť žiadne občerstevnie či iný tovar, môžete zaplatiť za tankovanie priamo z auta.

Nemusíte isť k pokladni a čakať, kým na vás príde rad. Všetko vybavíte z tepla svojho auta. A keď bude nablízku personál, ktorý natankuje palivo za vás, ani nemusíte vystúpiť. 

Postup je jednoduchý. Stačí len pár kliknutí, ktoré treba spraviť pred samotným tankovaním. Podmienkou je mať aktualizovanú aplikáciu Shell, kde na domácej obrazovke pribudlo tlačidlo Mobilné platby

Keď zastavíte pri stojane na čerpacej stanici Shell, otovoríte aplikáciu, ťuknete na kolonku Mobilné platby a napíšete číslo stojana, pri ktorom stojíte. Aplikácia spáruje váš telefón s konkrétnym stojanom, vyberiete si spôsob platby, sumu a môžete začať tankovať. Po skončení nájdete účtenku v mobilnej aplikácii a získané body za tankovanie budú pripísané na váš účet. Hotovo. 

Aplikáciu si stiahnete do mobilu z obchodov Google Play a App Store

Diskusia k článku:

Profile picture for user grebec

Matej MOTUS24.11.2020 - 09:04 Trvalý odkaz

Včera som to vyskúšal, funguje to, ale zaujímavo. Nastavil som že chcem za 20 €. Na karte sa mi zablokovalo 20 € a tankoval som. Na sume 19.70 € sa tankovanie zastavilo a nešlo tankovať ďalej. Ukončil som tankovanie, suma 20 € sa mi vrátila a zobralo sa mi 19.70 €. Bloček mi prišiel do mailu. Nepochopil som prečo to nedotankovalo do 20 €. Finančne to sedí, ale neviem prečo to skončilo 30 centov pod limitom.

Miro24.11.2020 - 16:50 Trvalý odkaz

Takto to fungovalo aj pred tým keď to mal pod palcom Masterpass. Naskenoval si na stojane QR kód, vybral číslo stojanu, vybral sumu za akú chceš tankovať, a začal si tankovať. Masterpass si alokoval čiastku o 30 centov nižšiu a následne ju potom upravil, lebo oni dávali navyše zľavu za tankovanie. Paradox. Masterpass zrušili a keďže ľudia boli zvyknutý na platenie cez "apku" a nemuseli chodiť cez COVID do predajne, tak musel Shell začať riešiť. Trvalo im to asi 3mesiace kým zapracovali do aplikácie túto možnosť.

Celá diskusia 2 príspevky