YouTube končí s počítadlom tlačidla "nepáči sa mi to"

Patríte k tým, ktorí sa na základe počtu palcov dole rozhodovali, či si dané video pozrú alebo nie? Po novom už už tento údaj na YouTube neuvidíte. Videoportál si od tohto kroku sľubuje väčší rešpekt voči tvorcom obsahu a menej toxického správania zo strany používateľov.

Najväčší videoportál YouTube oznámil, že končí s počítadlom tlačidla, ktoré slúži ako reakcia "nepáči sa mi to". Nachádza sa pod videom a poznať ho môžete podľa ikony palca dole. YouTube túto zmenu odôvodňujem tým, že chce byť miestom, na ktorom sa budú diváci videí správať k tvorcom s rešpektom. 

Preto začiatkom roka experimentoval s tlačidlom nepáči sa mi to a dospel k záveru, že jeho eliminácia pomôže lepšie chrániť autorov videí pred šikanou či rôznymi útokmi. YouTube si celú situáciu mal overiť pomocou prieskumu, ktorý po odstránení počítadla zistil zníženú mieru útočného správania.

Týkala sa najmä mladých a začínajúcich tvorcov, ktorí sa na videoportál často obracali s tým, že museli nespravodlivo čeliť nárazovému počtu palcov dole. Ten bol v konečnom dôsledku často relevantným údajom pre používateľov, ktorí sa na základe počtu dislajkov rozhodovali, či dané video skutočne stojí za pozretie. 

Samotné tlačidlo palca dole síce nezmizne úplne, ale už nezobrazí celkový počet tzv. dislajkov, ktoré používatelia videu udelili. Ten budú po novom môcť vidieť iba tvorcovia resp. autori videa. Novinka má byť zavedená postupne.  

Zdroj: blog.youtube

 

Diskusia k článku:

rtg11.11.2021 - 18:37 Trvalý odkaz

Naopak, toxické sú tieto slniečkárske tendencie, aby bolo povolené len všetkých a všetko mať rád.

Celá diskusia 1 príspevok