Xiaomi zverejnilo plán aktualizácií na Android Q

Výrobca zverejnil zoznam smartfónov, pre ktoré sa plánuje update na Android Q. Konečnú verziu novej platformy majú dostať niekedy v poslednom štvrťroku.

Na čínskom fóre pre používateľov nadstavby MIUI Xiaomi oznámilo plán sprístupnenia Androidu Q na vybrané modely. Do konca roky by sa aktualizácie mali dočkať majitelia 10-tich modelov, začiatkom budúceho roka sú naplánované ďalšie dva. 

V beta programe sú už zaradené telefóny: Xiaomi Mi 9, Mi Mix 3 5G a Redmi K20 Pro. Finálnu verziu by táto trojica mala dostať v priebehu Q4 2019. Na Android Q sa môžu v rovnakom období tešiť aj majitelia zariadení Mi 8, Mi 8 Pro, Mi 8 Pro Explorer Edition, Mi Mix 2S, Mi Mix 3, Redmi K20 a Mi 9 SE. Na prvý kvartál 2020 je naplánovaný update pre Redmi Note 7 a Redmi Note 7 Pro

Android Q bol oficiálne uvedený v máji na vývojárskej konferencii Google I/O, hlavným funkciám sme sa venovali v článku Google odhalil najdôležitejšie novinky Androidu Q. Nová platforma je zameraná na bezpečnosť, súkromie, umelú inteligenciu, ponúkne tmavý režim a vylepšené gestá.

Plán aktualizácií je predbežný, finálny štart sa môže v prípade zmien posunúť. 

Zdroj: miui.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu