Xiaomi Watch S2

Smart hodinky v dvoch veľkostiach ciferníkov, GPS, odolnosťou 5 ATM, hovormi cez Bluetooth a až 12-dňovou výdržou batérie na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: nie

rozmery (42 mm): 42 x 42 x 10 mm

rozmery (46 mm): 46 x 46 x 10,7 mm

hmotnosť: ??? gramov

displej (46 mm): 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 326 ppi, zafírové sklo

displej (42 mm): 1,32'' (34 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 353 ppi, zafírové sklo

pamäť: ???

lokálny prenos dát: Bluetooth, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer, meranie teploty kože

batéria (42 mm): 305 mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

batéria (46 mm): 500 mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: mobilné siete, meranie EKG a krvného tlaku, Wi-Fi

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená

Najnovší model inteligentných hodiniek Xiaomi Watch S2 prichádza v dvoch veľkostiach ciferníkov, pre pánsku aj dámsku ruku. Jemne zaoblená AMOLED obrazovka je vsadená do kovového tela, ktoré doplní kožený alebo silikónový remienok. Ten bude na výber v množstve farebných verzií.

 Na boku sa nachádzajú dve hardvérové tlačidlá na ovládanie. Hodinky spĺňajú certifikáciu odolnosti 5ATM, a tak ich môžete využiť aj pri plávaní. Poslúžia na meranie základných zdravotných funkcií a pomocou senzora bioelektrickej impedancie dokážu zmerať aj odhadované množstvo telesného tuku. Nechýba im meranie teploty kože.

Samozrejmosťou je monitorovanie spánku, tepovej frekvencie, stresu, saturácie krvi kyslíkom a manažment ženského zdravia. Pri športovaní máte na výber z viac než 100 rôznych tréningových režimov. Nechýbajú mikrofón ani reproduktor, preto môžete hodinky využiť na Bluetooth hovory cez spárovaný smartfón.

Medzi špecifikáciami nájdeme širokú podporu navigačných satelitov pre presné zaznamenávanie trasy aj NFC na bezkontaktné platby. Batéria 46 mm modelu s 500 mAh kapacitou by mala podľa výrobcu pri bežnom používaní ponúknuť až 12-dňovú výdrž na jedno nabitie. 42 mm model dostal 305 mAh batériu, ktorá zvládne približne týždeň. Pri náročnom používaní sa výdrž adekvátne zníži. Hodinky nabijete bezdrôtovo magnetickou kolískou.

Xiaomi Watch S2 sa na domácom trhu predávajú za 999 (42 mm) a 1099 (46 mm) čínskych juanov, čo je približne 136 eur a 149 eur. Európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky.

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu