Xiaomi Watch S1 Active

Športové smart hodinky s okrúhlym 1,43'' AMOLED displejom, GPS, odolnosťou 5 ATM, hovormi cez Bluetooth a 12-dňovou výdržou batérie na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: MIUI Watch 1.0

procesor: ???

frekvencie: nie

rozmery: 46,5 x 47,3 x 11 mm

hmotnosť: 36,3 gramov

displej: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b.,

pamäť: ???

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, Wi-Fi, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5ATM), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer

batéria: 470 mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, USB-C, meranie EKG a tlaku

Pravdepodobná cena a dostupnosť: neuvedená

Na nedávnom uvedení globálnej série Xiaomi pribudli do portfólia čínkseho výrobcu ďalšie inteligentné hodinky. Vychádzajú z už skôr predstaveného modelu Xiaomi Watch S1 (základné info), ktoré mali na domácom trhu premiéru koncom minulého roka. Novší model prináša športovejší dizajn, odľahčený a odolný kovový rám, teda nižšiu hmotnosť než ponúka starší súrodenec a viac farieb remienkov na výber. 

Xiaomi Watch S1 ponúkajú na výber medzi klasickými koženými remienkami alebo remienkami z fluorokaučuku odolnými voči znečisteniu v rôznych farbách. Xiaomi Watch S1 Active má k dispozícii šesť žiarivých farieb fluorokaučukového remienka. Základné špecifikácie majú obidva modely rovnaké. 

Hodinky majú 117 fitnes cvičení a 19 profesionálnych režimov, a dokážu automaticky rozpoznať tréningové režimy, ako je bežecký pás či chôdza. Monitorujú srdcovú frekvenciu, kvalitu spánku, úroveň stresu i saturáciu krvi kyslíkom (SpO2). Údaje môžete synchronizovať s aplikáciami Strava alebo Apple Health.

Nechýbajú Bluetooth hovory cez spárovaný telefón a dokonca môžete hodinky použiť na bezkontaktné platby kartou Mastercard. Odolnosť voči vode 5ATM dovolí plávanie alebo sprchovanie aj s hodinkami. Vyhnite sa však saune, horúcej sprche a ostrým prúdom pri vodných športoch.

Ovládanie zabezpečia dve hardvérové tlačidlá v pravej bočnej stene a 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 x 466 bodov. O použitom čipsete ani parametroch pamätí sa výrobca nezmienil. Vnútri beží vlastný operačný systém, ktorý je kompatibilný s Androidom 6.0 a novším a iOS od verzie 10.

Batéria so 470 mAh kapacitou by mala podľa výrobcu pri bežnom používaní ponúknuť 12-dňovú výdrž na jedno nabitie, alebo 24 dní v úspornom režime. Hodinky nabijete bezdrôtovo magnetickou kolískou. 

Xiaomi Watch S1 Active majú odporúčanú globálnu cenu od 199 USD, slovenskú cenu zatiaľ nepoznáme. Predaj by mal odštartovať v apríli. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu