Xiaomi Watch S1

Smart hodinky s okrúhlym 1,43'' AMOLED displejom, GPS, odolnosťou 5 ATM, hovormi cez Bluetooth a 12-dňovou výdržou batérie na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: MIUI Watch 1.0

procesor: ???

rozmery: 46,5 x 46,5 x 11 mm

hmotnosť: 52 gramov

displej: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 60 Hz, 326 ppi

pamäť: ???

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, Wi-Fi, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer, 

batéria: 470 mAh, bezdrôtové nabíjanie

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, USB-C, meranie EKG a tlaku

Pravdepodobná cena a dostupnosť: neuvedená

Okrem nových smartfónov sére Xiaomi 12 uviedol výrobca aj ďalší model inteligentných hodiniek s klasickým dizajnom. Pýšia sa zafírovým sklíčkom a telom z nehrdzavejúcej ocele. Predávať sa budú s gumeným aj koženým remienkom v dvoch . 

Ovládanie zabezpečia dve hardvérové tlačidlá v pravej bočnej stene a 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 x 466 bodov. O použitom čipsete ani parametroch pamätí sa výrobca nezmienil. Vnútri beží vlastný operačný systém, ktorý je kompatibilný s Androidom 6.0 a novším a iOS od verzie 10.

Xiaomi Watch S1 zvládnu merať základné zdravotné funkcie vrátane okysličenia krvi SpO2. Na výber je 117 športových režimov vrátane automatického rozpoznávania niektorých aktivít - behu vonku, vnútri a chôdze. Hodinky sú odolné voči vode, a tak ich nemusíte odkladať ani pri sprchovaní či plávaní. 

Pri športovaní vonku alebo turistike oceníte širokú podporu navigačných satelitov, ktoré by mali zaistiť presné určenie polohy. K dispozícii je možnosť doinštalovať vybrané aplikácie tretích strán. V domácej Číne podporujú hodinky bezkontaktné platby cez NFC.   

Batéria so 470 mAh kapacitou by mala podľa výrobcu pri bežnom používaní ponúknuť 12-dňovú výdrž na jedno nabitie. Hodinky nabijete bezdrôtovo magnetickou kolískou. Nechýbajú mikrofón ani reproduktor, preto máte možnosť telefonovať cez spárovaný telefón. 

Xiaomi Watch S1 sa na domácom trhu predávajú za 1099 čínskych juanov, čo je približne 153 eur. Európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu