Xiaomi vyvíja ďalšie aktivity v oblasti bezpečnosti zariadení internetu vecí

Bezpečnosť dát používateľov inteligentných zariadení a možné problémy s únikom citlivých informácií, stále hýbu svetom. Xiaomi zverejnilo nové usmernenie ku globálnym štandardom pre IoT.

Len nedávno sa firma pochválila, že nemecký federálny úrad pre informačnú bezpečnosť (BSI) ukončil audit smartfónov značky a informoval, že smartfóny Xiaomi nie sú bezpečnostným rizikom

Teraz Xiaomi vydáva Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0 (Základy kybernetickej bezpečnosti pre zariadenia Internetu vecí, verzia 2.0), smernicu ku globálnym štandardom pre IoT. 

Zároveň spoločnosť v tlačovej správe oznámila, že Xiaomi Mesh System AX3000 získal certifikát BSI IoT Kitemark. Ide o dva dôležité kroky na posilnenie bezpečnostných praktík a postupov zariadení Internetu vecí.

Cieľom smernice je chrániť bezpečnosť a súkromie používateľov pomocou komplexného súboru požiadaviek pokrývajúcich hardvér, softvér aj komunikáciu medzi zariadeniami. Upresňuje tiež požiadavky na bezpečnosť dát a zachovania súkromia, ktoré zahŕňajú zabezpečenie komunikácie, autentifikáciu a kontrolu prístupu, bezpečné spustenie, vymazanie údajov atď. Ide o základnú líniu bezpečnosti, ktorú by mali dodržiavať všetky inteligentné zariadenia Xiaomi. 

S prepojením zariadení internetu vecí má Xiaomi bohaté skúsenosti. K novembru 2021 bolo do platformy AIoT od Xiaomi pripojených viac než 400 miliónov zariadení, s výnimkou smartfónov a notebookov. Na celom svete má vyše 8 miliónov používateľov s piatimi alebo viac zariadeniami Xiaomi IoT. 

Je to už tretíkrát, čo Xiaomi získalo medzinárodnú bezpečnostnú akreditáciu BSI IoT Kitemark. Po Mi 360° Home Security Camera 2K a Xiaomi Home App, ktoré získali tieto certifikáty v júli 2021. Aj v budúcnosti bude Xiaomi pracovať na vylepšovaní bezpečnosti. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu