Xiaomi v Q2 2021: rekordné príjmy aj zisk (hospodárske výsledky)

Značka Xiaomi zaznamenala v druhom kvartáli tohto roka rekordné výsledky. Prvýýkrát sa v dodávkach na globálny trh stala dvojkou, v Európe je dokonca jednotkou.

V druhom štvrťroku 2021 celkové príjmy spoločnosti Xiaomi dosiahli 87,8 miliardy RMB, čo predstavuje medziročný nárast o 64 %. Hrubý zisk sa zvýšili o 96,7 % a upravený čistý zisk za druhý kvartál bol 6,3 miliardy RMB, teda oproti rovnakému obdobiu minulého roka nárastol o 87,4 %. 

Celkové príjmy aj upravený čistý zisk dosiahli v tomto štvrťroku rekordné maximá. Takmer polovicu tvoria príjmy zo zámorských trhov. 

V rebríčku svetových dodávok smartfónov sa značka Xiaomi posunulo na 2. miesto a s trhovým podielom 16,7 % predbehla silného konkurenta, akým je Apple. Na európskom trhu sa čínsky výrobca stal v sledovanom období dokonca jednotkou a nechal za sebou aj dlhé roky etablovaného výrobcu Samsung.

Úspech dokazujú aj rekordné príjmy z predaja aj dodávky smartfónov. Príjmy zo smartfónov dosiahli v sledovanom období 59,1 miliardy RMB, čo je medziročný nárast o 86,8 %. Dodávky smartfónov na svetový trh dosiahli 52,9 milióna kusov, čo predstavuje medziročný nárast o 86,8 %. 

V prvej polovici roku 2021 globálne dodávky smartfónov Xiaomi s retailovými cenami najmenej 3 000 RMB v pevninskej Číne a 300 eur (alebo ekvivalentom na zámorských trhoch) prekročili počet 12 miliónov kusov, čo prekonalo celkový počet 10 miliónov kusov dodaných v roku 2020.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu