Xiaomi ukázalo novú nadstavbu MIUI 12

Najnovšia verzia obľúbeného používateľského prostredia je založené na Androide 10 a prináša množstvo noviniek. V Číne už bolo sprístupnené beta testovania, vydanie stabilnej verzie sa očakáva najskôr v júni.

Niektoré zariadenia Xiaomi ešte len pred pár mesiacmi začali dostávať aktualizáciu na Android 10 s MIUI 11 a výrobca už na čínskom webe zverejnil informácie o pripravovanej MIUI 12

Zmien sa dočkal dizajn prostredia, ponúka vylepšené animácie pri spúšťaní a zatváraní aplikácií, a odomykanie obrazovky prináša zaujímavé efekty s tapetami Marsu a Zeme. Efekty napodobňujúce realitu dostala aj aplikácia Počasie. Systémové ikony budú ponúkať možnosť nastaviť zvuk kliknutia, keď sa ich dotknete. 

Ovládacie gestá boli zjednotené s gestami z Androidu 10 a vynovený bol aj tmavý režim. Nad oprávneniami aplikácií budete mať väčšiu kontrolu, čo pomôže ochrániť vaše súkromie. Novinkou sú plávajúce okná aplikácií. 

V Číne je už dostupná beta verzia na testovanie, stabilnej MIUI 12 sa čínski používatelia dočkajú na prelome druhého a tretieho kvartálu tohto roka. Stabilná globálna verzia bude sprístupnená neskôr. 

Zdroj: home.miui.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu