Xiaomi spolu so sériou 14 uvedie smart hodinky s meraním tlaku

Dnes predstaví výrobca v domácej Číne nové smartfóny radu 14, vlastný operačný systém Xiaomi HyperOS a už je potvrdené, že spoznáme aj prvé smart hodinky značky, ktoré dokážu merať krvný tlak.

Hlavným lákadlom pre fanúšikov čínskeho výrobcu budú zrejme nové top modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro. Tešiť sa máme na prémiový hardvér a prelomové fotoaparáty vytvorené v spolupráci s firmou Leica. Okrem toho uvidíme nový operačný systém HyperOS, ktorý postupne nahradí známu nadstavbu MIUI. 

Xiaomi na sociálnej sieti Weibo prezradilo aj príchod nového modelu inteligentných hodiniek, ktoré ako prvé tejto značky dokážu priamo zo zápästia zmerať krvný tlak. Je to šikovná funkcia určená na sledovanie zdravia najmä ľuďom, ktorí trpia výkyvmi a chcú si aj cez deň sledovať približné hodnoty tlaku.

Ďalšie parametre výrobca nespomína, no dá sa očakávať tradičná ponuka, teda sledovanie fyzickej aktivity, monitorovanie zdravotných funkcií, teraz už vrátane krvného tlaku a zrejme nebude chýbať integrované GPS a certifikovaná vodeodolnosť. Podrobnosti sa dozvieme po oficiálnom uvedení.

Zdroj: weibo.com/Xiaomi

Diskusia k článku:

Začať diskusiu