Xiaomi si zaregistrovalo divíziu inteligentných elektrických vozidiel

Spoločnosť informovala o novom míľniku, ktorý odštartoval dokončením registrácie spoločnosti Xiaomi EV Company Limited. Vývoj je zameraný na elektromobily.

Divízia Xiaomi EV Company Limited bola zaregistrovaná so základným imaním 10 miliárd čínskych juanov, čo je približne 1,283 mld EUR. Vedie ju Lei Jun, zakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi.

Zámer venovať sa oblasti elektrických automobilov oznámil Lei Jun už v marci tohto roka. Firma sa zaviazala do podnikania v oblasti EV investovať v priebehu 10 rokov približne 10 miliárd USD. Xiaomi už obsadilo do tímu 300 talentovaných zamestnancov, ktorých vyberali z viac než 20-tisíc doručených životopisov. 

Spoločnosť disponuje technológiami z oblasti umelej inteligencie a nových materiálov, ktoré využije aj v oblasti automobilového priemyslu. Okrem toho koncom augusta ohlásila akvizíciu s firmou Deepmotion Tech venujúcej sa autonómnemu riadeniu. 

Kým spoznáme prvé elektrické vozidlo Xiaomi, uplynie ešte dlhý čas. Je isté, že konkurencia je veľká a spoločnosť to nebude mať jednoduché. 

Zdroj: blog.mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu