Xiaomi si patentovalo konštrukciu smartfónu, do ktorej uložíte bezdrôtové slúchadlá

Ak by sa koncept dostal do finálnej podoby, puzdrá by sa stali minulosťou. Svoje bezdrôtové slúchadlá by ste si uložili priamo do smartfónu podobne, ako pero S-Pen do Samsungu Galaxy Note.

Známy čínsky výrobca má na svojom konte nový patent, ktorý sa možno stane realitou. Obsahuje veľa zaujímavých konštrukčných prvkov. Na prvý pohľad si môžete všimnúť, že na displeji nie je žiadny výrez ani diera pre selfie fotoaparát. Je možné, že Xiaomi už má riešenie, ktoré skrýva objektív pod displej. Podobných patentov sme videli už veľa. 

Po kliknutí na obrázok sa spustí animácia.

Novinkou tohto konceptu je dvojica okrúhlych otvorov na hornej strane. Ide o miesta, kam má výrobca v pláne ukryť bezdrôtové slúchadlá. Podobný štýl už dlhšie razí Samsung s perom S-Pen, ktoré môžete zasunúť priamo do konštrukcie modelového radu Galaxy Note. Zaujímavé sú aj samotné slúchadlá, ktoré majú sklápaciu časť, aby sa dali lepšie umiestniť do tela telefónu. 

 

Zatiaľ nie je známe, či sa napokon patent dostane do finálnej podoby. Telefón podobnej konštrukcie môže byť vďaka otvorom náchylnejší na poškodenie a zrejme bude mať problém aj s certifikáciou IP. Samotná konštrukcia je hranatá a hrubá, čo by mohlo spôsobiť nepohodlné nosenie. Ak výrobca podobné problémy vyrieši, je možné, že sa raz dočkáme uloženia bezdrôtových slúchadiel do tela telefónu aj v praxi. 

 

Zdroj: letsgodigital.org


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu