Xiaomi si patentovalo duálnu kameru pod displejom

Technológia funguje vďaka priehľadnosti displeja. Kvalita fotiek je však ovplyvnená zobrazovacou jednotkou. Výrobca sa snaží problém odstrániť.

Len nedávno sme tu mali nepotvrdené úniky o tom, že sa Samsung snaží zahájiť sériovú výrobu kamier špeciálne navrhnutých pre umiestnenie pod displejom.

Kórejský výrobca však nie je jediný, kto pracuje na podobnom riešení. Do hry vstupuje aj Xiaomi, ktoré pred niekoľkými mesiacmi lákalo na novinku krátkym videom zverejneným na Twitteri. Prišlo po tom, čo Oppo oznámilo podobné plány.

Najnovšie správy popisujú patent Xiaomi, ktorý sa zaoberá duálnou kamerou pod displejom. V prípade, že sa toto riešenie ukáže ako plne funkčné, znamenalo by to koniec éry výrezov, dier či otvorov v obrazovke. Výrobcovia by tak mohli priniesť ešte väčší pomer zobrazovacej plochy k telu telefonu. 

V súčasnom stave technológia funguje vďaka priehľadnosti displeja. Obraz je však mierne ovplyvnený rušením zobrazovacej jednotky. Výrobcovia sa teda snažia prísť na to, ako by tento problém odstránili. Novinka má stále svoje muchy a nie je dokonalá. Očakáva sa, že by sa najskôr mohla objaviť v nižšej strednej triede. Po vylepšení by si potom našla cestu aj k top modelom. 

Zdroj: tigermobiles.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu