Xiaomi Redmi Note 8 Pro dostane 64 Mpix fotoaparát

Éra 64 Mpix fotoaparátov v mobile nastupuje. Svedčí o tom nedávna novinka od Realme a čoskoro bude mať svoj prvý 64 Mpix smartfón aj Xiaomi. Prinesie ho v sérii Redmi.

Nedávno Xiaomi na konferencii Images of the Future informovalo, že spolupracuje so Samsungom pri vývoji viac než 100 Mpix fotoaparátu. Kým príde prvý smartfón s tak vysokým rozlíšením, spoznáme pripravovanú novinku Redmi Note 8 Pro, ktorá dostane 64 Mpix snímač. 

Na sociálnej sieti Weibo pribudol na účte Redmi obrázok, ktorý prezrádza dátum uvedenia aj niekoľko detailov z výbavy. Séria Redmi Note 8 bude mať premiéru 29. augusta, pričom lepšie vybavený Note 8 Pro dostane štvoritý fotoaparát s hlavným 64 Mpix snímačom. 

Tri objektívy sú zarovnané pod seba, štvrtý (pravdepodobne ToF kamera) spolu s LED diódou vpravo od nich. Pod trojicou fotoaparátov vidno čítačku odtlačkov. Produktový rad Redmi Note býva úspešný. Výrobca sa pochválil, že série Redmi Note 7 sa globálne predalo viac než 20 miliónov kusov. 

Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dozvieme už o týždeň. Pre obidve novinky pripravíme články typu základné info. 

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu