Xiaomi Redmi K30 5G dostane Snapdragon 765G a 4500 mAh batériu

Pripravovaná novinka s podporou 5G sa už objavila na webe výrobcu, kde prezradil niekoľko dôležitých špecifikácií. Poznáme aj dátum uvedenia.

Podiel smartfónov schopných pracovať aj v modernej sieti piatej generácie sa na trhu neustále zvyšuje. Každý významný výrobca už má, alebo pripravuje aj 5G modely, aby uspokojil dopyt zákazníkov.

Ponuka zariadení od Xiaomi sa onedlho rozšíri o novinku Redmi K30 5G. LTE verzia mala premiéru pred dvomi týždňami, na 7. januára je naplánované uvedenie variantu s podporou 5G sietí. 

Xiaomi už na svojom webe odštartovalo predobjednávky, a tak máme potvrdené, že prinesie nový čipset Snapdragon 765G vyrobený 7 nm technológiou. Dizajn a zvyšné špecifikácie sú rovnaké ako pri súrodencovi bez prívlastku 5G

Medzi tie kľúčové patrí 6,67'' Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, štvorica zadných fotoaparátov so 64 Mpix hlavným snímačom a 4500 mAh batéria s rýchlym 30 W nabíjaním. Operačnú pamäť so 6 GB alebo 8 GB kapacitou doplní úložisko v troch veľkostiach: 64, 128 a 256 GB. 

Cena Xiaomi Redmi K30 5G začína na sume 1999 čínskych juanov, čo je približne 270 eur. Na výber je v modrej a bielej farbe. O globálnej dostupnosti zatiaľ výrobca neinformoval. Prípadná európska cenovka by bola navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 

Zdroj: item.mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu