Xiaomi pripravuje 3. generáciu kamery pod displejom určenú na komerčné využitie

Kým prvá generácia nevyšla z laboratória a druhá sa ukázala len ako prototyp, tretia by sa konečne mala dostať aj do rúk používateľov. Očakáva sa budúci rok s modelovým radom Mi 11.

Trend displejov, ktoré zaberajú stále väčšiu časť prednej plochy smartfónu, aj napriek snahe výrobcov brzdia selfie kamery. Výsledkom sú rôzne výrezy, kvapky, otvory a podobne. Zatiaľ jediným komerčne dostupným riešením, ktoré nezasahovalo do displeja boli vysúvacie kamery. Vývoj sa však posúval a viacero výrobcov už pripravuje svoje vlastné riešenie, ktoré im umožní vložiť prednú kameru pod displej smartfónu. 

Niekoľko pokusov v tomto smere má za sebou aj Xiaomi. Viceprezident spoločnosti priniesol informáciu, že už majú riešenie tretej generácie, ktoré je pripravené na masovú výrobu. Správu sprevádzalo video, ktoré prezentuje, ako nová technológia funguje. Je založená na novom usporiadaní pixelov, s ktorým pracuje zobrazovací panel v oblasti kamery. 

Len pripomenieme, že prvá generácia kamier pod displejom od Xiaomi sa nikdy nedostala z laboratória. Druhá sa prezentovala na prototype, ktorý nebol komerčne vyrábaný a zdá sa, že s treťou sa konečne dostaneme do finále.

Výroba by mala začať budúci rok a špekuluje sa, že kamery pod displejom prinesie do rúk používateľov modelový rad Mi 11. 

Zdroj: blog.mi.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu