Xiaomi predviedlo 40 W bezdrôtové nabíjanie

Čínsky výrobca v krátkom videu demonstroval, za aký dlhý čas sa 40 W bezdrôtovou nabíjačkou doplní 4000 mAh batéria do 100 % kapacity.

Výrobcovia mobilných telefónov už dávnejšie upustili od zvyšovania kapacity batérií v smartfónoch, ale pustili sa cestou zvyšovania rýchlostí nabíjania. 

Dnes už je bežné, že 4000 mAh batériu nabijete pri využití rýchlonabíjačky s dostatočným výkonom do plnej kapacity za približne 60 minút. Medzi prvé také zariadenia patril napríklad Huawei Mate 20 Pro so 40 W nabíjačkou v balení. 

Medzi priekopníkov patrí aj Oppo, ktoré ešte minulý rok uviedlo 65 W nabíjanie káblom s názvom Super VOOC Fast Charge 2.0. Spoločnosť deklaruje, že na dobitie 4000 mAh akumulátora z nuly na 100 % stačí 30 minút.  

Najnovšie sa rýchlemu nabíjaniu venovalo Xiaomi. Na svojom Twitter účte aj na YouTube predviedlo 40 W bezdrôtové nabíjanie. 4000 mAh batéria potrebovala na plné nabitie iba 40 minút. 

Firma demonštrovala rýchle 40 W bezdrôtové nabíjanie na nedávno uvedenej novinke Mi 10 Pro (základné info), ktorá prišla na trh s 30 W bezdrôtovým reverzným nabíjaním. Zatiaľ sme sa nedozvedeli, pre ktoré modely novú technológiu Xiaomi plánuje. 

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu