Xiaomi Pad 6 dorazil do Európy. Poznáme cenu

Výrobca uviedol na európsky trh tenký, ľahký a dobre vybavený 11'' tablet, ktorý podporuje prácu s dotykovým perom a po pripojení hardvérovej klávesnice poslúži ako malý notebook.

Po aprílovej premiére na domácom čínskom trhu prinieslo Xiaomi svoj nový tablet aj do Európy. je pravdepodobné, že sa bude predávať aj na Slovensku. Štart predaja upresníme. 

Xiaomi Pad 6 (základné info) prináša za dostupnú cenu veľmi dobrú výbavu, v ktorej nechýba displej s vysokou obnovovacou frekvenciou, dostatočne výkonný čipset ani silná batéria. Novinka láka tenkou konštrukciou s hrúbkou iba 6,5 mm a nízkou hmotnosťou, ktorá neprekračuje 500 gramov. 

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 11'' displej s maximálnou obnovovacou frekvenciou 144 Hz a rozlíšením 2880 x 1800 bodov a čipset Snapdragon 870. Predávať sa budú dve pamäťové verzie, lacnejšia je kombináciou 6 GB RAM a 128 GB úložiska, drahší model ponúkne 8 GB operačnú pamäť a 256 GB interný priestor. Bez možnosti rozšírenia microSD kartami. 

Nad operačným systémom Android 13 beží používateľská nadstavba MIUI Pad 14 prispôsobená veľkým obrazovkám. Pri používaní s klávesnicou Xiaomi Pad 6 Keyboard sa funkčnosť ešte viac rozšíri a rozhranie je prispôsobiteľné, takže si môžete vytvoriť vlastné klávesové skratky. 

Dotykové pero Xiaomi Smart Pen (2. generácia) uľahčuje písanie poznámok či ilustráciou zachytávanie kreatívnych nápadov. Praktické tlačidlá na pere umožnia urobiť rýchlu snímku obrazovky alebo jednoducho prepínať medzi funkciami písania, kreslenia a farieb v aplikácii Poznámky. Vo výbave poteší štvorica reproduktorov s Dolby Atmos a 8840 mAh batéria, ktorá podporuje 33 W nabíjanie. 

Xiaomi Pad 6 je dostupný v dvoch farebných prevedeniach: Gravity Gray a Gold. Pamäťová verzia 6 GB + 128 GB má odporúčanú cenu 389 eur, vyšší variant 8 GB + 256 GB stojí 429 eur.

Voliteľné príslušenstvo má nasledovné ceny:

- Xiaomi Smart Pen 2.generácie - 89 eur

- Xiaomi Pad 6 Keyboard – 89 eur

- Xiaomi Pad 6 Cover Black – 29 eur

- Xiaomi Pad 6 Cover Blue – 29 eur

- Xiaomi Pad 6 Cover White – 29 eur

- Screen Protector pre Xiaomi Pad 6 – 19 eur

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu