Xiaomi musí pri 100 W nabíjaní prekonať niekoľko problémov

Výrobca ešte minulý rok ukázal novú technológiu, ktorá nabila 4000 mAh batériu za 17 minút. Kým sa dočkáme jej ostrého nasadenia, musí prekonať ešte niekoľko prekážok.

Čínsky výrobca Xiaomi prvýkrát demonštroval svoju novú technológiu nabíjania Super Charge Turbo, ešte minulý rok v marci. Ukázal, ako 100 W nabíjačka nabila 4000 mAh batériu len za 17 minút. 

Ostrého nasadenia novej technológie sme sa zatiaľ nedočkali. Viceprezident Xiaomi Lu Weibing sa aktuálne na sociálnej sieti Weibo podelil o niekoľko výziev a problémov, ktorým musia čeliť. 

Batérie nemajú radi teplo. Aj to je dôvod, prečo rýchlym nabíjaním strácajú po čase svoju kapacitu. V prípade 100 W nabíjania ide o 20 % vyššiu stratu než pri 30 W. Momentálnym problémom je aj technická implementácia a výkon, ktorý zatiaľ nie je udržateľný. 

Nevyriešenou otázkou je aj bezpečnosť. Výrobca musí zapracovať ochranu pre rôzne komponenty, vrátane základnej dosky, batérie a nabíjačky. Cieľom je, aby bolo nabíjanie čo najbezpečnejšie.

Super Charge Turbo je káblová technológia. Xiaomi má uvažovať aj o bezdrôtovej alternatíve, a kompatibilite nabíjačky. Problémom sú aj 5G smartfóny, ktoré spotrebujú viac energie než 4G. Otázkou podľa výrobcu zostáva, či by používatelia uprednostnili radšej 4000 mAh batériu so 100 W alebo 5000 mAh s 30 W nabíjaním. 

Weibing svoj príspevok uzatvára tým, že technológia je aktuálne v počiatočnej fáze a môžeme ju očakávať niekedy v budúcnosti. Xiaomi stále môže predbehnúť v tomto smere Vivo, ktoré pripravuje 120 W nabíjačku

Zdroj: weibo.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu