Xiaomi MIUI 12.5 - rýchlejšie, bezpečnejšie a krajšie používateľské prostredie

Novú verziu nadstavby prirovnáva výrobca z vizuálneho hľadiska k iOS. Obsahuje významné softvérové zmeny a je menej náročná na výkon. Zároveň viac šetrí batériu a má aj niekoľko vylepšení bezpečnosti.

Nová verzia používateľského prostredia MIUI 12.5 mala premiéru v nedávno predstavenom top modeli Xiaomi Mi 11 (základné info). Má rozsiahle bezpečnostné vylepšenia, lepšiu optimalizáciu aplikácií a možnosť spolupráce s operačným systémom Windows.

Z názvu sa podľa výrobcu môže zdať, že ide o drobnú aktualizáciu. Opak má byť pravdou a verzia 12.5 obsahuje naozaj významné zmeny. Funkčné vylepšenia sprevádza aj novší dizajn. Xiaomi ho porovnáva s iOS a hovorí, že prechodové efekty sú takmer rovnaké. 

Nadstavba má byť odľahčená a Xiaomi tvrdí, že spomedzi výrobcov ako Apple, Huawei, Oppo, Vivo či Meizu do nej dáva najmenej systémových aplikácií. Zároveň takmer všetky z nich je možné odinštalovať. MIUI 12.5 má novú základnú štruktúru, vďaka čomu využíva o 20 % menej pamäte a o 25 % menej energie. Súčasťou je aj nové dynamické pozadie známeho čínskeho vrchu, ktoré sa mení podľa aktuálneho počasia na telefóne. 

Sú tu tiež rôzne možnosti prispôsobenia a viacnásobné notifikácie v štyroch rôznych tónoch. V otázke bezpečnosti umožňuje nové MIUI 12.5 zakázať aplikáciám používať polohu, čítať súkromné údaje a nebude ukladať heslá či iné citlivé dáta. 

Zdroj: finance.sina.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu