Xiaomi Mijia Glasses Camera: smart okuliare s 50 Mpix fotoaparátom

Pokusov o vytvorenie použiteľných smart okuliarov už bolo viacero, teraz sa pridáva čínske Xiaomi. Okuliare disponujú dvomi kamerami a podporou pre rozšírenú realitu.

Xiaomi Mijia Glasses Camera prinášajú futuristický dizajn, ktorý nikoho nenechá na pochybách, že ide o inteligentné zariadenie s rozšírenou realitou. Využívajú Micro OLED displej s jasom až 3000 nitov. Využitie nájdete napríklad pri preklade v reálnom čase, ak sa zhovárate s osobou, ktorá rozpráva vám neznámym jazykom. 

Medzi parametrami sa uvádza osemjadrový procesor Snapdragon bez bližšieho určenia, 3 GB operačná pamäť RAM, 32 GB úložisko, hmotnosť 100 gramov a 1020 mAh batéria. Na snímanie fotografií je určený hlavný 50 Mpix senzor, ktorý doplní 8 Mpix fotoparát s 15-násobným hybridným priblížením a optickou stabilizáciou. Nechýba Wi-Fi ani Bluetooth na rýchle prepojenie so smartfónom.

Inteligentné okuliare Xiaomi Mijia Glasses Camera sa začali predávať na crowdfundingovej platforme Youpin, cena začína na sume 2499 CNY, čo je približne 350 eur

Zdroj: xiaomiyoupin.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu