Xiaomi Mi Watch Lite: nízka cena, integrované GPS a týždňová výdrž

Globálna verzia lacných smart hodiniek ponúka všetko podstatné vrátane integrovaného GPS a vodeodolnosti. Cena v oficiálnych obchodoch sa pritom pohybuje len okolo 60 eur.

Xiaomi Mi Watch Lite boli uvedené v polovici decembra a na niektorých trhoch odštartuje ich oficiálny predaj už o pár dní. Slovenské obchody ich síce zatiaľ v ponuke nemajú, no s príchodom nového roka sa to môže zmeniť. 

Dizajnom neprekvapia, ponúkajú obdĺžnikový 1,4'' ciferník s TFT technológiou, plastové telo a gumený remienok. Výrobca použil rozlíšenie 320 x 320 pixelov, nechýba odolnosť voči vode (5ATM), a tak s hodinkami môžete aj plávať. Jednoznačným plusom je prítomnosť GPS, takže napríklad na zaznamenanie trasy nebudú potrebovať určovanie polohy zo spárovaného telefónu.

Základné parametre:
Rozmery 41 x 35 x 10,9 mm, hmotnosť 35 g (s remienkom), 1,4'' TFT displej, rozlíšenie 320 x 320 b., 323 ppi, vodeodlnosť 5ATM, GPS, Glonass, 230 mAh batéria, výdrž 9 dní, 11 športových režimov, snímač tepu srdca, monitor spánku, kompatibilita s Androidom a iOS. 

Vyberať môžete z 11-tich športových režimov, medzi ktorými nechýbajú štandardné športy vrátane plávania na otvorenej vode a dokonca ani kriket. Mi Watch Lite zaznamenajú fyzickú aktivitu, zmerajú sdcový tep, monitorujú spánok a na jedno nabitie by mali podľa výrobcu vydržať deväť dní bežnej prevádzky. 

Pri zapnutom GPS a kontinuálnom zaznamenávaní trasy sa výdrž skráti na desať hodín. Čo je na celodennú túru stále dostatočné. Nabíjanie cez dodávanú kolísku trvá dve hodiny. Nechýba doručovanie notifikácií, ovládanie prehrávanej hudby zo smartfónu ani pripomínanie aktivity pri dlhom sedení. 

V oficiálnych obchodoch Xiaomi sú Mi Watch Lite dostupné na predobjednávku, napríklad v poľskom mi-store majú cenovku 249 PLN, čo je približne 60 eur

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu