Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2: nová séria robotických vysávačov

Nový rad vysávačov tvorí štvorica modelov od cenovo najdostupnejšieho Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite až po model pre náročných Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra s automatickou vyprázdňovacou stanicou.

Najnovší rad robotických vysávačov Mi Robot Vacuum-Mop 2 prichádza v štyroch verziách, z ktorých si veberie každý zákazník podľa potrieb svojej domácnosti. Nechýba vysoký výkon ani pokročilé technológie.

Oproti predošlým generáciám majú novinky vylepšený systém rozoznávania priestoru okolo vysávačov, vyšší sací výkon a batérie s väčšou kapacitou, čo umožní dlhšie vysávanie na jedno nabitie. 

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra je podľa Xiaomi najpokročilejším robotickým vysávačom v portfóliu. Parametrami uspokojí aj najnáročnejších používateľov, ktorí potrebujú vysávať rozľahlú a rôznorodú plochu. Ako prvý robotický vysávač značky Xiaomi podporuje samovyprázdňovaciu stanicu. 

Vďaka vylepšeným systémom navigovania pomocou kamier v prednom nárazníku fungujúcich na princípe ToF (Time of Flight) a systému LDS (Laser Direct Structuring), dokáže v miestnosti rozoznávať nielen steny a nábytok, ale aj konkrétne objekty v priestore, pričom mu nerobí problém ani tma či šero. 

Batéria s kapacitou 5 200 mAh umožní na jedno nabitie povysávať plochu veľkú až 240 m2. Novinka podporuje štyri režimy vysávania a tri režimy mopovania s elektrickým dávkovaním vody. 

Predaj Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra odštartuje prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku 22. januára 2022. odporúčaná cena je stanovená na 489 eur.  
Automatická vyprázdňovacia stanica bude predávaná samostatne od rovnakého dátumu za 229 eur.

Model Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro je vhodný aj pre domácnosti, ktoré potrebujú dôkladnejšie mokré umývanie podláh. takisto využíva LDS (Laser Direct Structuring) navigáciu podobne ako model Ultra. Vie sa presne orientovať v priestore aj v šere a rozoznáva prekážky, nízky nábytok a aj oblasti, z ktorých by mohol vysávač spadnúť. 

Pro model je okrem elektronického dávkovania množstva vody vybavený novým sonickým vibrovaním. Používa frekvenciu až 10 000 vibrácii za minútu, čo je dvojnásobok oproti vybraným konkurentom. Navyše vibruje celá jednotka, nie iba časť s handričkou. Takto vysávač dokáže vyčistiť aj odolnejšie nečistoty.  

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro bude dostupný v bielej a čiernej farbe od 22. februára za 409 eur

Mi Robot Vacuum-Mop 2 je ideálny robotický vysávač s funkciou mopovania pre domácnosti, ktoré hľadajú pokročilé funkcie a dostatok výkonu za dostupnejšiu cenu. Podporuje tiež funkciu pritlačenia handričky s elektricky dávkovanou vodou, takže pri mopovaní dokáže vyčistiť aj odolnejšie škvrny.  

Motor so sacím výkonom 2 700 mAh je stále dostatočne výkonný aj na zber ťažších nečistôt, a to aj z kobercov. Vdaka batérii s kapacitou 3 200 mAh, čo je o takmer štvrtinu viac ako u predošlého modelu, dokáže na jedno nabitie fungovať až 110 minút. 

Znížený profil robotického vysávača len 8 cm a je tak vhodný na vysávanie a mopovanie aj pod nábytkom na nízkych nohách. 

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 v bielej farbe sa bude dať na Slovensku zakúpiť od 22. januára 2022 za 299 eur

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite patrí medzi cenovo najdostupnejšie robotické vysávače s funkciou mopovania na trhu. Nechýbajú mu obľúbené funkcie, ako napríklad automatické vrátenie do nabíjacej stanice a následné pokračovanie vo vysávaní, ovládanie cez mobilnú aplikáciu s podporou virtuálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant, prekonávanie prahov vysokých 2 cm, alebo vysávanie pod nábytkom s výškou do 82 mm. 

Pre navigáciu bol zvolený systém Visual-aided Inertial Navigation, čo je štandardný systém používajúci gyroskop, ale pri tejto novinke je doplnený aj o kameru sledujúcu strop miestnosti. Novinka disponuje sacím výkonom 2 200 Pa a batériou s kapacitou 2 600 mAh. 

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite bude dostupný v bielej farbe takisto od 22. januára 2022 za 229 eur

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu