Xiaomi Mi Note 10 prinesie 108 Mpix fotoaparát

Fotoaparáty s viac než sto miliónmi pixelov sa postupne rozširujú do ďalších zatiadení. Onedlho pribudne ďalší model od Xiaomi.

Prvým smartfónom Xiaomi so 108 Mpix snímačom bol Mi Mix Alpha, uvedený v septembri zatiaľ ako koncept. Prednedávnom výrobca prezradil, že rovnaký snímač dostane aj pripravované Mi CC9 Pro, ktoré spoznáme 5. novembra. 

Teraz na svojom Twitter účte láka na obnovenú sériu Mi Note hashtagom #First108MPPentaCam.  Má ísť o fotoaparát tvorený piatimi kamerami a Xiaomi naznačuje, že začína nová éra smartfónov. 

Akým optickým zoomom bude disponovať zatiaľ nepspresnil, no v prípade spomínaného Mi CC9 Pro ide o 5-násobný optický zoom. Objavili sa aj nepotvrdené informácie, že Mi CC9 Pro bude európska verzia Mi Note 10.

Nielen Xiaomi, ale aj Samsung by mal priniesť smartfón so 108 Mpix fotoaparátom. V budúcom roku má ísť o model Galaxy A91. Snímač Isocell Bright HMX použitý v Xiaomi vyrába Samsung. Využíva technológiu Tetracell, ktorá skladá štyri pixely do jedného, 108 Mpix snímač tak bude vytvárať výsledné 27 Mpix fotografie.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

frosty31.10.2019 - 14:45 Trvalý odkaz

dufam ze pride aj note 10 pro verzia so snapom 855+,inak toto bude peckovy fon

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne31.10.2019 - 21:54 Trvalý odkaz

bude to taky fon ako kazde xiaomi. Na papieri intergalakticke delo, s pokrivkavajucimi softverovymi funkciami :)

Celá diskusia 2 príspevky